Jump to content

ASUS P5N-MX Guide !


  • Please log in to reply
58 replies to this topic

#21
aly369

aly369

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 107 posts
OMG, i booted using my ide dvd drive and hard disk and it booted into the IATKOS V7 INSTALL right im home now

#22
vipuljam

vipuljam

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
Yaaaaaaaaaaaaaaa Finaly I got..........

Hi aly369

I installed iPC, iAtkos. but only with SATA/SATA. :blink:

with only one problem that graphics. when i choose NVinject 128, NVKush it hangs on reboot on the grey screen. :D

otherwise all other things run fine.

again thanks buddy. :D

#23
aly369

aly369

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 107 posts

Yaaaaaaaaaaaaaaa Finaly I got..........

Hi aly369

I installed iPC, iAtkos. but only with SATA/SATA. :blink:

with only one problem that graphics. when i choose NVinject 128, NVKush it hangs on reboot on the grey screen. :wacko:

otherwise all other things run fine.

again thanks buddy. :D


What graphics card have you got ? if your using the onboard 1 then it dosnt work

#24
vipuljam

vipuljam

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
ya it is on board. hhhhhh...........

is there'nt any ways to solve it?

#25
aly369

aly369

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 107 posts
nope

#26
gravicle

gravicle

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Gender:Male
  • Location:US
Hey there!



Mac osX has now become an obsession for me.... :) :) :)

I 've had a really hard time trying to make ANY osX work.

Here are my Specs:

Mobo: ASUS P5N-MX (CHIPSET: NVIDIA GeForce 7050 /Southbridge: nForce 610i)

Intel CELERON-D 347 CPU 3.0 GHz with instructions: MMX SSE SSE2 SSE3 EM64T

phoenix ACPI BIOS 802

128MB onboard gfx

2gig DDR-2 400MHz Hynix RAM

PATA 160GB + 40GB HDD

PATA DVD/RW..... i've just one ATA cable...thus the HDD & DVD/RW are on the same cable

I don't know if I have a jmicron controller or not...



I have tried the following distros, with their respective problems:

iATKOS V5i : installed OK but then STILL WAITING FOR ROOT DEVICE

iATKOS V7 : installed OK but then STILL WAITING FOR ROOT DEVICE

iDeneb v1.5 10.5.7 : installed OK but then STILL WAITING FOR ROOT DEVICE (during install i got error SAM MULTIMEDIA READ OR WRITE ERROR but the installer proceeded)

iPC_OSx86_10_5_6_Universal_PPF5_Final : cannot even boot the CD due to STILL WAITING FOR ROOT DEVICE

Kalyway 10.5.2 : cannot update system uuid



To solve the "STILL WAITING FOR ROOT DEVICE " I tried this:

1. played a LOT with jumpers and cables (u understand that....ryt).. no result

2. Tried configuring the BIOS in ways listed here as well as according to the guide http://www.insanelym...howtopic=167180, did a LOT of tinkering.. HUH...to no avail

2. tried a plethora of flags in all imaginable combinations: -v -f -x -s platform=x86PC platform=ACPI rd=diskXsY (with all values of X & Y) rd=diskX idehalt=0

3. tried patching the iPC iso with iPC_v1.1_PPF patch... but the DVD din't boot = AS USUAL :D

4. tried various kernels but not all : AppleNforceATA, AppleNforceATA_TEST, Vanilla, SleepKernel, Voodo

I've spent countless hours trying to resolve it and went through numerous guides... none to much avail. The mobo is compatible as detailed here but its all on SATA/SATA. As far as I know IDE is rather more compatible. What's wrong with my rig?



Please help. I'll not let it go until I'm done with it. I've installed MANY times but never saw an APPLE screen beyond the grey one ...with a CROSS on it



Thanks in advance.

#27
vipuljam

vipuljam

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
try SATA/SATA.....!

@aly369

i'm planning t buy a graphic card,.

can u suggest which one will work best with our mobo.

#28
gravicle

gravicle

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Gender:Male
  • Location:US

try SATA/SATA.....!

@aly369

i'm planning t buy a graphic card,.

can u suggest which one will work best with our mobo.


Thanks for the quick reply dude.

FiNALLLLLy
I got past the ERROR....

I played with the IDE/SATA drivers in the iATKos v7 customization & Selected INTEL SATA/IDE driver....

And lo! it went past the "still waiting for Root device"



But then the boot stopped at a blank BLACK SCREEN... GoDDD Damn....

I booted with -V flag... also tried -x (safe mode) but it never reaches anywhere. Any ideas. please...



P.S.: I tried to delete NVIDIA drivers but I cannot even reach the -s mode. Black screen Everywhere.

Vipuljam can you lemme kno your customisation settings... all of em...

Bro... I'm a big time Newbie to OSx86... but can atleast suggest to follow the HCL... that's the most reliable piece of info relating with the hardware. Our mobo doesn't seem to be listed but other 610i are and graphics cards depend largely on that. Here is the wiki: http://wiki.osx86pro...x.php/Main_Page

browse according to your version.

Hope thats worth something.

#29
vipuljam

vipuljam

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

Thanks for the quick reply dude.

FiNALLLLLy
I got past the ERROR....

I played with the IDE/SATA drivers in the iATKos v7 customization & Selected INTEL SATA/IDE driver....

And lo! it went past the "still waiting for Root device"



But then the boot stopped at a blank BLACK SCREEN... GoDDD Damn....

I booted with -V flag... also tried -x (safe mode) but it never reaches anywhere. Any ideas. please...



P.S.: I tried to delete NVIDIA drivers but I cannot even reach the -s mode. Black screen Everywhere.

Vipuljam can you lemme kno your customisation settings... all of em...

Bro... I'm a big time Newbie to OSx86... but can atleast suggest to follow the HCL... that's the most reliable piece of info relating with the hardware. Our mobo doesn't seem to be listed but other 610i are and graphics cards depend largely on that. Here is the wiki: http://wiki.osx86pro...x.php/Main_Page

browse according to your version.

Hope thats worth something.



NO ....

you try SATA HDD & SATA DVD Drive

#30
aly369

aly369

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 107 posts
@vipuljam Most of them work fine i would recommend the 8600GT Because im using that one right now and its fine

#31
gravicle

gravicle

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Gender:Male
  • Location:US
@vipuljam
I have just borrowed an NVIDIA GS8400 512MB card and it works just fine... with full QE/CI support...

#32
aly369

aly369

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 107 posts
@gravicle How did you get your pata working... because i install the same same driver but my pata hard drive didnt work

#33
vipuljam

vipuljam

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
hey aly369 can u just give me the description of your 8600GT model?

or

is there any new model with high graphics is available and working with our MoBo or not?

please suggest me..

#34
gravicle

gravicle

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Gender:Male
  • Location:US

@gravicle How did you get your pata working... because i install the same same driver but my pata hard drive didnt work


sorry for the delay..
I selected this
DRIVERS
SYSTEM
SATA/IDE
Intel SATA/IDE
Generic IDE

p5n-mx is only marginally ACPI and thus the nForceACPI kexts don't work for our 610i on p5n-mx

#35
aly369

aly369

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 107 posts
@vipuljam http://www.newegg.co...3-115-_-Product

basicly any graphics card that is supported by mac osx and it uses pci-e

#36
L14M333

L14M333

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
Hi has anyone got anywhere on making the on board graphics working????

Thanks in advance

Liam.

MOBO: Asus P5N MX
RAM: 3GB
PROCESSOR: 2.00ghZ Intel Pentium Dual Core
HDD: 80GB SATA
DVD: HP dvd1070 SATA

#37
athletics29

athletics29

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kansas City, MO
who would i do this on my computer a dell inspiron 530, straight out of box

http://shopping.yaho...2A6jKvhuTagn7sF

#38
aly369

aly369

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 107 posts
@L14M333 it looks like the onboard graphics will never be supported :) by yourself a pci-e graphicscard....

#39
L14M333

L14M333

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 28 posts

@L14M333 it looks like the onboard graphics will never be supported :( by yourself a pci-e graphicscard....


ok nevermind. I have a pci e one but the fans broke but I'm sure I'll figure out something... Also my dads a genius. I has an error while booting what I mentioned on your vid... He was joking around and typed kill and it loads!!!! I love him lol

#40
L14M333

L14M333

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
Right for future cases in case i didn't make it clear... if you get unable to probe or mount errors... wait till you get the last error then about 10 seconds after type kill and press enter... the timing has to be slightly precise i believe so good luck

also P5N MX (610i Chipset)'s onboard graphics seem to have problems... try a PCI-E one

and thanks alot for your help... id never have mac if it wernt for this post

Liam





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy