Jump to content

installing KALYWAY...system stucks during "voice over"---HELPPP


adro
 Share

6 posts in this topic

Recommended Posts

dear all,

i am kinda desperate, that's my first post after hours and hours spent looking invane for some help. i have installed leo 10.5.2 kalyway on my pc, that is:

 

asus p5kc mobo

intel core duo e6750

ram 2gb ddr2 800

150 gb sata HD

pioneer sata dvd drive

ati radeon hd2600 512mb pciExpress

 

well...in my first custom installation i think i checked too much options about drivers, leo booted just once and then returned me an error just like "b0 error". ok...i run into another installation in which i only checked

boot_efi_mbr, soundcard drivers,video drivers. during installation i formatted the whole drive as mbr.

ok,,,installation reached the end, systems rebooted and splashed into the gray screen where i just could see the apple in the center. there is a small round prelaoder that stops going after some spins.

suddenly a "voice over" starts speaking , it tells about helping users with apple keyboards (not that sure, i am italian and cannot understand that english very well). I tried any shrtcut but there was nothing to do, the system stucks there and cannot go further.

please help !!!

i dont know waht to do....

Link to comment
Share on other sites

any help???

i just wanted to specify that:

- first time i installed leo with the new sata dvd drive i was able to successfully boot into leo but after the first reboot, leo didnt start without the dvd inserted (returned me a "b0 error before loading the bootloader)

 

-as it was the first installation (i did about 20 so far!!) i dont remember exactly which settings i used during installation.

 

-during the first installation i could enter information about creating a mac account, setting internet connection etc etc; after that it booted into real osx.

 

please help guys...

thanks

daniele

Link to comment
Share on other sites

thanks coadey,

 

i have tried about 40 times to achieve this, the problem is that after that installation, i wasnt able to to boot into osx anymore, i dont remember which settings i chose (as it was the very first install) and now i always get the gray screen stucked!!!

 

i tried also the leo4all and got a "still waiting for root device" error after first reboot....

 

oh my god i am drivng crazy, i havent slept since a week to hack it...

hellpppp please!!!

thanks

dani

Link to comment
Share on other sites

Your machine has a combination of ICH9 + Jmicron

 

Make sure that SATA DVD is plugged into SATA1 (There should be four) of ICH9 and your Harddisk is plugged into SATA2.

In BIOS, make sure that

1. Both Jmicron and ICH9 SATA are set to AHCI mode (not IDE or RAID)

2. Disable Onboard LAN (It is not supported)

3. BIOS-EHCI Handoff Enabled

4. CPU Execute Disable Bit Enabled

5. C1E support Enabled

6. Vanderpool Technology Enabled (VMWare Fusion needs this)

7. ACPI Version Enabled

8. ACPI APIC Support Enabled

 

Your Audio and Video require special packages (ALC883 and NATIT). Select them during install.

As your Built in LAN is not supported, you need to get a PCI Ethernet card. Get any card based on Realtek Ethernet Chipset. They work natively without requiring additional kexts

 

Give it a try with Leo4all v2 DVD or Kalyway 10.5.2 DVD (not 10.5.1)

Link to comment
Share on other sites

Your machine has a combination of ICH9 + Jmicron

 

Make sure that SATA DVD is plugged into SATA1 (There should be four) of ICH9 and your Harddisk is plugged into SATA2.

In BIOS, make sure that

1. Both Jmicron and ICH9 SATA are set to AHCI mode (not IDE or RAID)

2. Disable Onboard LAN (It is not supported)

3. BIOS-EHCI Handoff Enabled

4. CPU Execute Disable Bit Enabled

5. C1E support Enabled

6. Vanderpool Technology Enabled (VMWare Fusion needs this)

7. ACPI Version Enabled

8. ACPI APIC Support Enabled

 

Your Audio and Video require special packages (ALC883 and NATIT). Select them during install.

As your Built in LAN is not supported, you need to get a PCI Ethernet card. Get any card based on Realtek Ethernet Chipset. They work natively without requiring additional kexts

 

Give it a try with Leo4all v2 DVD or Kalyway 10.5.2 DVD (not 10.5.1)

 

 

thanks ajal,

you made me happy!!

that's what i was waiting for....i will check your suggestion and post the results...

 

thanks mate

 

daniele

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...