Jump to content
Olivier

Asus P5LD2-VM

13 posts in this topic

Recommended Posts

Hello,

 

Here are my benchs java script:emoticon(':(',%20'smid_9')

 

Asus P5LD2-VM (Integrated MGA 950 video)

Western Digital SATA 120 GB (32 bits access on in the BIOS)

2 X 1 GB DDR2 / 533 MHZ

 

Best regards,

 

Olivier

 

Results 69.49

System Info

Xbench Version 1.2

System Version 10.4.3 (8F1111g)

Physical RAM 2048 MB

Model ADP2,1

Drive Type ST3120026AS

CPU Test 64.30

GCD Loop 91.40 4.82 Mops/sec

Floating Point Basic 70.64 1.68 Gflop/sec

vecLib FFT 46.62 1.54 Gflop/sec

Floating Point Library 63.86 11.12 Mops/sec

Thread Test 96.24

Computation 82.73 1.68 Mops/sec, 4 threads

Lock Contention 115.03 4.95 Mlocks/sec, 4 threads

Memory Test 120.38

System 105.30

Allocate 79.69 292.64 Kalloc/sec

Fill 125.85 6119.16 MB/sec

Copy 125.07 2583.30 MB/sec

Stream 140.49

Copy 139.69 2885.22 MB/sec

Scale 139.08 2873.30 MB/sec

Add 142.10 3027.06 MB/sec

Triad 141.14 3019.25 MB/sec

Quartz Graphics Test 55.35

Line 60.00 3.99 Klines/sec [50% alpha]

Rectangle 46.96 14.02 Krects/sec [50% alpha]

Circle 45.81 3.73 Kcircles/sec [50% alpha]

Bezier 82.14 2.07 Kbeziers/sec [50% alpha]

Text 54.45 3.41 Kchars/sec

OpenGL Graphics Test 197.16

Spinning Squares 197.16 250.10 frames/sec

User Interface Test 43.01

Elements 43.01 197.40 refresh/sec

Disk Test 49.75

Sequential 73.11

Uncached Write 95.66 58.74 MB/sec [4K blocks]

Uncached Write 94.88 53.68 MB/sec [256K blocks]

Uncached Read 46.33 13.56 MB/sec [4K blocks]

Uncached Read 82.43 41.43 MB/sec [256K blocks]

Random 37.70

Uncached Write 13.54 1.43 MB/sec [4K blocks]

Uncached Write 73.77 23.62 MB/sec [256K blocks]

Uncached Read 90.58 0.64 MB/sec [4K blocks]

Uncached Read 130.67 24.25 MB/sec [256K blocks]

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

have you tested it with 10.4.3 8f1099 ?

it would be most fast..!

 

with p5ld2-vm you can boost your p4 (same as mine) over 3,9 ghz

(without any expensive cooler (mine is about 40 €))

for it to be possible dont forget to fix your pci-express speed to 118 Mhz

for some reasons when you oc the Pentium, this motherboard put pci-express bus to 90 Mhz by default and you have a black screen at startup.

 

i havent made the azalia patch and it work very well, can you tell me more about this +?

why have you aplied this patch ???

 

best regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi friend !

 

Thanks for quote !

 

It seems that the Mac X86 8F1111, wich is a little bit newer than the one you use, doesn't work with the integrated sound card enabled.

 

In fact, it is sure ;>)) It makes a kernel panic on the boot !

 

So, you need to disabled it, make your install, the apply the patch. After, you can reboot and enable the soundcard, it will works very nicely (Input and output).

 

That is the game !

 

For your special tuning, it seems great. But because I use only the regular fan, wich is furbished with Intel CPU box, I do not want to push to high the frequency.

 

The boxed fan il very bad, noisely, and I should, like you, buy something better to push up. (Like your Air coolermaster).

 

Anyway, it's a second machine that I bought specially to play with OS X, and I did not want to spend more ;>))

 

But according to your Xbench, it is a bargain (123.71 !!!)

 

Well, now it is time for me to buy a real Imac, the 20" one. Sadely, no more experience :>(

 

Thanks a lot for your interesting message. All the best for 2006 !

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello friend,

 

i have one problem :

i'm interrested by 8f1111 (for altivec emulation...) but all patchs that i have applied make the dvd not bootable.... !!!!!!!

 

can you email me the how-to make it (i have 8f1111 iso with good sums...)

 

i have applied one patch by Jas (i dont remember the version) it boot correctly but when it is installed, it cause troubles whit network in control panel....

 

thanks for your response

 

ps : asmp.30@wanadoo.fr

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, my xp had problems....

all is ok, but no audio !!!!

 

how can i fix it ?????

can you help me please.

(on this forum).

 

thanks friend

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need to apply the azalia patch to make sound working... Find azalia...

 

I do not rember where I found that ;(

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok !!!!

 

azalia found and... it's not good ... kernel panic at startup...

 

i've found on wiki that for this motherboard i must extract the appleaudiohda.kext too !!!

 

and now it's fully working...

thank's a lot.

 

ilife 06 is now fully working.

 

my only doubt is about speed, 8f1111g seem to be less speed than 8f1099...

is it my kernel emulating sse3 ???? i dont need it, i will verify this....

but some pb with imovie (after importin 8f1099 there were artefacts on previzualiz mode...) and now all is ok !!!

8f1111g emulate altivec and with Altivec Fractal Carbon app (under rosetta...) the best score with 8f1099 was 243 Megaflops (no altivec found...), with 8f1111g it jump to 3543 megaflops !!!! (altivec found...) i hope ilife 06 is using it !!!!!

 

thanks à lot my friend.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, very happy that it works finally, and sorry for my poor support...

 

Can you make a other Xbench with this release ?

 

Best reagrds,

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello olivier

 

thank you for your best, and usefull support...

 

what a surprise !!!!! xbench said me (i have made over 3 executive tests...) : 89,59

 

now, i am analyzing results : (xbench db off line !!!, not the best score, only 117,66)

 

8f1099 8f1111g

 

cpu 89 83,57

thread 128,28 125,93

memory 144,19 122,95

quartz 117,69 76,34 !!!!!!!

openGL 143,99 242,02

user inter 164,20 53,63 !!!!!!!

disk 84,17 70,35

 

 

what do you think about this ????????

i thing that Altivec emu eat some resources but why in openGL and user interfaces ?????

 

best regards and good reflexion !!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

new offers !!!!!!!

 

want you upgrade your openGL and user interface for free ?

no overclocking needed !!

no more money !!!!

 

you just need to understand f***ing guys that implement OpenGL from apple !!!!!

 

i have found on this forum that the new openGL (8f1111g) improve a new synchro-operating routines that are able to REGRESS speed of those opengl and user interfaces....

 

it's used for making a much good synchro between opengl apps and monitors !!!!

 

but by typing in terminal this few line : (copy and past)

 

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.windowserver Compositor -dict deferredUpdates 0

 

type your password and ok

 

 

repair permission, reboot open xbench and be happy my friend.

 

best regards

 

ps: i have made all tests with ilife 06 and all other and there isn't problems...

Share this post


Link to post
Share on other sites

it's me again...

 

if you look for activity monitor,with itune launched, playing and animations ON :

 

without this tips : 50% power used

with this tips : less than 20 % used

 

it's really cool...

 

see you soon friend

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huuuu...

 

What a boost !

 

Xbench 1.2 Score: 93.02

 

 

Héhé,

 

Thanks alot for this tips.

 

I updated my signature ;>))

 

 

Late, but...

 

I found what I did for my audio...Acording to instruction I have founded in french (?)

 

 

Sortir AppleHDA.kext du dossier des Extensions et le remplacer par AzaliaAudio. Ouvrir un Terminal, puis tapez:

 

sudo -s

-> Entrer votre mot de passe

cp -R /System/Library/Extensions/AppleAzaliaAudio.kext /System/Library/Extensions.disabled

 

cp -R /Users/YOUR USER NAME HERE/Desktop/AppleAzaliaAudio.kext /System/Library/Extensions/

 

chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/AppleAzaliaAudio.kext

 

kextcache -k /System/Library/Extensions/

 

-> Redémarrez le système

 

 

Voila. Hope you understand, but seems mostly what you did...

Share this post


Link to post
Share on other sites

it's exactly what i made (c'est exactement ce que j'ai fait !!!)

 

i use english in this forum to be understood by most guys,

i'm very happy for your xbench score, and in fact, the speed boost work for all apps

that are using OpenGL, it's pretty cool !!

 

thanks a lot for your research (for my audio pb...)

 

news : i have bought apple kbd and apple mouse, and for the mouse: ok

for the kbd : in 8f1099 it cannot control sound, and with azalia patch in 8f1111g all is working !!!

 

cool !!!

 

thanks a lot my friend

i hope see you next

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×