Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sign in to follow this  
pvil

[How To]Sapphire ATI Radeon 9600XT AGP 256MB DDR solution

8 posts in this topic

Recommended Posts

Ive had only CI/QE OR resolutions enabled.I'm not managed to get both anabled.It's OR resolutions OR CI/QE.

You could also change resolutions by editing com.apple.boot.plist with Terminal

Download the following packages:

UPDATED:

http://rapidshare.com/files/52520323/Essen....part1.rar.html

http://rapidshare.com/files/52582586/Essen....part2.rar.html

http://rapidshare.com/files/52583358/Essen....part3.rar.html

http://rapidshare.com/files/52634133/Essen....part4.rar.html

http://rapidshare.com/files/52925604/Essen....part5.rar.html

http://rapidshare.com/files/52906848/Essen....part6.rar.html

Download Pacifist:http://www.charlessoft.com/

Run Pacifist,open the Essentials.pkg

click the arrows : System -> Library -> Extensions

Right click on these files and chose :Install to Default Location

Click on replace all files.

ATIRadeon9700DVDDriver.bundle

ATIRadeon9700GA.plugin

ATIRadeon9700GLDriver.bundle

ATIRadeon9700VADriver.bundle

 

http://rapidshare.com/files/40720521/BaseSystem.pkg.rar.html

Open BaseSystem.pkg with Pacifist, System->Library->Frameworks

install to default location following frameworks:

OpenGL.framework

Quartz.framework

QuartzCore.framework

Open Terminal.

In the Terminal type:

sudo -s

then your password,

then paste the following lines one by one,

after each line you paste press enter

 

chown -R root:wheel /System/Library/Frameworks/OpenGL.framework

chown -R root:wheel /System/Library/Frameworks/Quartz.framework

chown -R root:wheel /System/Library/Frameworks/QuartzCore.framework

 

chmod -R 755 /System/Library/Frameworks/OpenGL.framework

chmod -R 755 /System/Library/Frameworks/Quartz.framework

chmod -R 755 /System/Library/Frameworks/QuartzCore.framework

You need to edit info.plist in the ATIRadeon9600.kext

and info.plist in the CallistoHAL.kext

2) Download AGPGart.kext(version 2.2)http://x86dev.org/forums/index.php?topic=46.0

And place it to the Desktop.

Open terminal ,type sudo -s,type your password,and paste the following

sudo cp -R ~/Desktop/AGPGart.kext /System/Library/Extensions

 

chmod -R 755 /System/Library/Extensions

chown -R 0:0 /System/Library/Extensions

rm -rf /system/library/extensions.*

Repair permissions with disk utility.

Reboot.

9600ly2.th.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi pvil

got your file here...

need some lil guide i think

 

copy all ATI files to system/library/extensions right?

and othere so system/framework?

 

after replacing all file

what do i need to do?

i mean the command sudo, chown etc..

not really understand that langage..

 

thanks..

 

ok to make it clear (he he sorry if my english is bad)

 

got this file from you (10.4.4_Ati_kexts_and_Old_Frameworks.rar) thanks..

i got it extracted

 

what do i need to do with the files?

 

ATIRadeon9700DVDDriver.bundle

ATIRadeon9700GA.plugin

ATIRadeon9700GLDriver.bundle

ATIRadeon9700VADriver.bundle

 

OpenGL.framework

Quartz.framework

QuartzCore.framework

 

i think copy all ATI files to /system/library/extensions

and others to /system/frameworks

is it true?

and for ati files, is it normal to be like that? wan't it supposed to be .kext?

after copying the file do i need to do specific command from terminal? since i can't install it via pacifist

 

sorry if i to much askin' here :D

 

thanks for the support,,, Cheers... :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

i think copy all ATI files to /system/library/extensions

and others to /system/frameworks

Yes, copy and replace.

After open terminal ,type sudo -s,your pasword

paste the following lines:

 

chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/ATIRadeon9700DVDDriver.bundle

chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/ATIRadeon9700GA.plugin

chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/ATIRadeon9700GLDriver.bundle

chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/ATIRadeon9700VADriver.bundle

 

chmod -R 755 /System/Library/Extensions/ATIRadeon9700DVDDriver.bundle

chmod -R 755 /System/Library/Extensions/ATIRadeon9700GA.plugin

chmod -R 755 /System/Library/Extensions/ATIRadeon9700GLDriver.bundle

chmod -R 755 /System/Library/Extensions/ATIRadeon9700VADriver.bundle

 

chown -R root:wheel /System/Library/Frameworks/OpenGL.framework

chown -R root:wheel /System/Library/Frameworks/Quartz.framework

chown -R root:wheel /System/Library/Frameworks/QuartzCore.framework

 

 

chmod -R 755 /System/Library/Frameworks/OpenGL.framework

chmod -R 755 /System/Library/Frameworks/Quartz.framework

chmod -R 755 /System/Library/Frameworks/QuartzCore.framework

 

 

Also you need to do step 3) from the guide

Use Disk Utility and repair permissions on your system drive

Delete Extensions.kextcache and Extensions.mkext from your /System/Library directory

Reboot

And give your feedback.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi..

 

just finished to install your method

some improvement happeds thanks :)

RESOLUTION CHANGE enabled

 

but still some prob

 

vga still detected as PCI

but i can't select some refresh rate i want,

1152x864 32 (75Hz) my monitor supoort this on windows, but only 60hz and 80hz available, (80hz cause black screen)

and the graphic responsive is not quite good,

i try the ripple effect on dashboard and it looks better before i install the driver..

also mouse tearing...

 

any idea?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Install This :http://www.2point5fish.com/download.html

to remove mouse tearing.

I'll upload for Essentials.pkg and BaseSystem.pkg

so you'll be able to install this with pacifist

Share this post


Link to post
Share on other sites

yow..

thanks for keep posting up..

 

i've try to install AGPGart from ATI_9600_C008_AGP.pkg using pacifist

and yeah.. my card known as AGP, and the card is more responsive, but i loose the QE & CI support..

 

after that i try to install whole package ATI_9600_C008_AGP.pkg and the screen goes black after apple grey screen..

now i have to reinstall it once more.., cause i don't know how to fix it from darwin..

 

i'll give another try from your upcoming upload :thumbsup_anim:

 

Cheers...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm...the drivers here didn't seem to work at all. I went back and installed the ones from the 10.4.4 dvd, which are ever older than those in the file pvil uploaded. That in conjunction with AGPGart got me back to having at least the mouse tearing errors and such, but still no QE/CI. I honestly have no idea how I got the damn thing working in the first place...

 

...perhaps its an AMD issue? Do these frameworks need to be 'decrypted'?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probably you have other id's from devID:4152,vendorID:1002.

First try to place AGPGart.kext(v2.2 this one helped me) or other version to your extensions folder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    •   Thank you Baio77. Here is my CLOVER folder and the Hack info. 
            For Some Reason I can't upload my CLOVER folder. But here you can download...
      https://www.dropbox.com/s/vjprxs1idtj9pt7/CLOVER.zip?dl=0     Thank you again!!!   HackInfo_Report.zip
    • The brightness is NOT from Sierra, in my signature you find tools with which to give info on your system .....
      Post Hack Info and the clover folder ......
      Only in this way can I help you ......
    • Few more minutes to go before going live again with https://OSXLatitude.com
          So you can lock this topic again @Allan Hopefully for a bit longer than a couple of weeks this time hehe.
    • ok, I am having a weird glitch with my Primary bios after modding it myself. can I get some help getting a Clean osmosis modded (for High Sierra and beyond) Bios Image?   https://www.gigabyte.com/us/Motherboard/GA-Z87X-UD5-TH-rev-1x#support-dl   the version I have always stuck with was F4, because the F5d.  I use a custom iMac 14,2 configuration that has been stable, the issues I have with stability come from not being able to get Access to the Bios, and prior to my attempt to mod it has been stable with up to High Sierra using clover, and up to Sierra with my very very old Ozmosis 894m F4 rom. I am not opposed to installing Ozmosis on the EFI Partition, But Gigabyte locked the Bios loading .efi Files, there is no shell to Force it to load HFS+ or APFS drivers.   so what I am asking for is assistance ether unlocking a Shell for my Bios, or getting a bios with the APFS, HFS+, and Ozmosis related files in it.   thanks again for everyones assistance. HBP
    •     Install from fresh again. This time without Tony Tools, follow some guide in this topic. Install IntelHD kexts as usual in S/L/E and thats it. Everything works again, except for backlight, I never could have this work, also got heating problem and when boots apple logo dissapears from like 5 seconds and then appear the login window... Any ideas on any of this????  


×