Jump to content
jlrycm

Success migrating from Clover to OpenCore 0.5.9 on Hasswell Build

1 post in this topic

Recommended Posts

Finally I was able to move from Clover to OpenCore 0.5.9 on my hackintosh build. It boots really fast and even with the famous boot chime. I attached the OC config.plist for anyone who wants to give it a try. I followed the Github step-by-step guide:

Haswell · GitBook

 
dortania.github.io

My build specs are:
Gigabyte Z97-HD3 rev. 2.1, i5-4690K, 16 GB RAM, Gigabyte Aorus AMD RX 580 8gb GPU.
I used OpenCanopy to give a Clover feeling to the OpenCore boot menu (I don’t like list-type boot menus). 

config.plist

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By chris1111
      Here my theme of OC 
       
      ### Dark version Selector Low

      ### Dark version Selector Top

       
       
      ### Light version Selector Low

       
      ### Light version Selector Top

       
      Resources-Dark-S-Low.zip
      Resources-Dark-S-Top.zip
      Resources-Light-S-Low.zip
      Resources-Light-S-Top.zip
    • By AudioGod
      I have put together this simple little guide for anybody wanting to use a Patched DSDT EFI with the same configuration as me.
      This is also a thread to discuss everything Z390 Master and try and help where we can and maybe make things a little better for you. 
       
      A huge massive thank you to @glasgood @MaLd0n @larabee These three guys have helped me and talked me so much and are as helpful as you could ever get, Without them I wouldn't have a perfect working build like I do or be putting up this Guide & Discussion Thread sharing the hard work and countless hours that we have all put in to this.   
       
       
      This EFI and Patched DSDT have been created to work with a Gigabyte Aorus Z390 Master using bios revision F11c, 9900k with a 5700 XT but has also been tested and verified fully working with the following Hardware
       
      CPU's
      8600K, 8700, 8700K, 9400K, 9600K, 9700K, 9900K, 9900KS (All KF Models work but use SMBios iMacPro1,1 instead)
       
      GPU's
      RX 560, 570, 580, 590, Vega 56, Vega 64, Radion VII, RX 5500, 5500 XT, 5600, 5600 XT, 5700, 5700 XT
      (If you have success with any different CPU or GPU's then please do let me know)
       
       
       @glasgood Has kindly put together a new simple Catalina install guide so Just Follow He's Guide For a Perfect Install. (glasgood put the guide together for the Z390 Pro but the two boards are so alike that you can follow this guide with no problems at all using the Z390 Master)
       
       
      HARDWARE USED
      • Intel I9 9900k @5.2Ghz
      • Gigabyte AORUS Z390 MASTER
      • Sapphire Reference RX 5700 XT (connected to the monitor via the DisplayPort)
      • Corsair Vengeance Pro RGB 32GB @3600mhz (2 x 16GB)
      • Corsair RM850x 80 Plus Gold Power Supply Unit
      • EK Custom Liquid Cooling Loop
      • Samsung 970 EVO Plus 1TB NVMe SSD macOS Catalina 
      • Samsung 970 EVO 1TB NVMe SSD Windows 10 Pro
      • ABWB BCM94360CS2 802.11AC WI-FI With Bluetooth 4.0 PCI-Express (PCI-E)   
      • Lian Li PC-O11DW Dynamic ATX Case
       

       

       

       
      WORKING
      • Sound 
      • Ethernet Port
      • WiFi
      • SSD Trim
      • USB 3.0 & 2.0 (All ports Open Natively)
      • AirDrop
      • iCloud
      • Hardware Acceleration
      • iMessages
      • Facetime
      • Sleep & Wake
      • Sleep and Shutdown via the Power Button
      • Handoff
      • Netflix on Safari browser
      • Continuity
      • Sidecar (only works using the iMac19,1 EFI and with your igpu Enabled)

       
      EFI FOLDERS  
      please note - You must flash your Z390 MASTER bios to revision F11e or Higher to use any of these EFI's, The DSDT is not designed for any other Bios revision
      Z390AORUSMASTER.zip  - Aorus Z390 Master Bios Firmware F11e 
       
      CLOVER & OPENCORE EFIs 
      Current EFIs Updated 04/08/2020
       
       
      Clover EFI Update v5120 - 04/08/2020 - Use with Bios revision F11e or Higher Only or Replace with the older F11c/F10 DSDT if you don't want to update the bios
       
      EFI Clover VEGA Navi 030820.zip - Vega, Navi (5700, 5700XT etc), Radeon VII DSDT SMBios 19,1 EFI
      EFI Clover Polaris NVIDIA 030820.zip - RX500 Polaris Series (RX590, 580, 570 etc) SMBios 19,1 EFI
       
      Please Note - I have now set KernelPM to No as standard so if you don’t have a unlocked MSR or not using my MSR Unlocked Bios Profile then go into the Clover Config.plist and set KernelPM to Yes or you won’t be able to boot up. An even better fix would be to unlock your MSR using my profile method.
       
      Note - If your not using a 5700 XT or any other Navi GPU then remove agdpmod=pikera from the boot arguments.
       
       
      OpenCore EFI Update v0.6.0 - 04/08/2020
      Myself and @texem have now created a OpenCore EFI done the way the OpenCore Devs intended it to be made, There is no DSDT in use so you can use this EFI on any supported GPU and the SSDTs have been made so they will not be used in any other Operating System apart from MacOS.
       
      OpenCore 060 Z390 Master 19,1 030820.zip - OpenCore v0.6.0, SMBios iMac19,1
      OpenCore 060 Z390 Master 1,1 030820.zip - OpenCore v0.6.0, SMBios iMacPro1,1 (IGPU Disabled)
       
      Note - If your not using a 5700 XT or any other Navi GPU then remove agdpmod=pikera from the boot arguments.
      Note 2 - Do not try to carry across your old OpenCore Config.plist to the new EFI as to many changes have occurred in 0.6.0 so please use the new Config.plist instead.
       
       
      PlistEdit Pro.zip - PlistEdit Pro (use to edit OpenCore)
       
      Using PlistEdit Pro add your details by modifying the following 

       
      PLEASE NOTE - These EFIs are setup to be used with your msr Unlocked so make sure you use the F11e Unlocked Profile but if for any reason you can not unlock MSR then just modify following in the OpenCore config.plist :
      
       
       
       
      CFG Unlock (MSR) F11e BIOS Profile - The Easy Way 
      Highly recommended if your using a Vega 56/64, Radeon VII or Navi GPU
       
       
       
      To Create Your Own Patched DSDT Message @MaLd0n using the link bellow
      https://www.olarila.com/forum/17-dsdt-patch-requests/
      (If you want a perfect setup then getting your own patched DSDT made would be the best thing to do, Mine will work perfectly fine but different hardware no matter how small a change it is can tend to have some sort of effect on the DSDT and your setup)
       
       
      If Your Not Using File Vault Then Please Disable Hibernate
      disablehibernate.command
       
       
      ADDITONAL DOWNLOADS
      Z390AORUSMASTER.zip  - Aorus Z390 Master Bios Firmware F11e 
      Clover
      Clover Configurator
      Kext Updater
      RepairPermissions
       
       
      OPTIONAL DOWNLOADS
      BroadcomFix.zip   (Use these kexts if your Broadcom bluetooth/Wifi isn't working properly)
      Hackintool
      IORegistryExplorer
      Native Display Brightness with MonitorControl
       
       
      BIOS SETTINGS (Bios Revision F11e)
       
      • Enter BIOS → Press Delete → Enter Setup
      • Save & Exit → Load Optimized Defaults
       
      • Boot -> Windows 8/10 Features -> Win 8/10WHQL
      • Boot -> CSM Support -> Disabled (Can be set to Enabled if need be but try to have it set to Disabled first)
      • Favourites -> Extreme Memory Profile (X.M.P.) -> Profile1
      • Favourites -> VT-d -> Disabled (Can be set to Enabled or Disabled, Your choice)
      • Settings -> IO Ports -> Internal Display Output -> PCIe 1 Slot
      • Settings -> IO Ports -> Internal Graphics -> Enabled (Disabled If Using SMBios 1,1)
      • Settings -> IO Ports -> DVMT Pre-Allocated -> 64M
      • Settings -> IO Ports -> DVMT Total GFX0-Allocated -> 256M
      • Settings -> IO Ports -> Aperture Size -> 256MB
      • Settings -> IO Ports -> Wifi -> Disabled
      • Settings -> IO Ports -> Audio Controller -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> Above 4G Decoding -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration -> Legacy USB Support -> Auto
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration -> XHCI Hands-off -> Enabled
      • Settings -> Miscellaneous -> Software Guard Extensions (SGX) -> Disabled
      • Settings -> Platform Power -> Platform Power Management -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> ErP -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> RC6(Render Standby) -> Enabled
       
      • Save & Exit → Save & Exit Setup
       
       
      SCREENSHOTS

       

       

       

       

       

       

       

       
       
    • By Higgie
      Hi all
       
      I've got a fully working install of Catalina 10.15.5 using OpenCore 0.5.9 and I've managed to get everything working perfectly. It's my first PC Build ever (Let alone Hackintosh) so I'm pretty pleased that I've managed to get everything up and running so far, including Thunderbolt 3 (with hotplug), Sidecar, onboard HDMI Audio, Wifi/BT pairing across both OS (Windows 10 and MacOS). The only thing that now bugs me is the time taken to boot from the Opencore picker to my login screen. It's not super slow by any means, but with my specs I believe it should be faster. Here is what I'm running:
       
      Intel Core i7 10700K
      Gigabyte Z490 Vision D
      Noctua NH-D15S
      Corsair LPX 3000MHz 32GB RAM (2x16GB)
      Adata XPG SX8200 1TB NVMe SSD (MacOS)
      Adata XPG SX8200 1TB NVMe SSD (Windows 10)
      Crucial BX200 1TB SSD (Storage)
      Crucial MX500 2TB SSD (Storage)
      Asus 8GB Dual Arez RX580
      Corsair RM650
      Fenvi HB1200
       
      Windows boot is pretty sharp - Usually under 10secs. MacOS on the other hand usually is in the region of ~70secs. When I first installed Catalina it would boot super quick, but it's gotten more and more sluggish over the last few weeks. Is there anything I can do to speed it up? I can attach my EFI if needed.
       
      Thanks!
       
    • By EmriBG
      Hello everyone,
      I found a guide on how to install Catalina on Lenovo M920q, everything works well but the installation is freezing up.
      The USB bootable drive is a recovery one with internet based installation. The internet is working well on the pre-installation setup (I tested it, when you can use the utilities).
      The installation is freezing whether I am installing the macOS or not.
      I've attached my EFI partition so you can check if there's anything to add.
      Will realy appreciate any kind of help (quit noob to the whole thing).
      Thanks in advance and stay safe!
       
      NOTE: I did followed up the troubleshooting guide of OpenCore installation forum and the answer was to add the  NullCPUPowerManagement.kext to the kexts and configure it on the .plist file.
      This is the original EFI folder: EFI.zip
      Thats the one with the NullCPUPowerManagement.kext added: EFI.zip
       
       
       
       
×