Jump to content
John Wilde

HP envy 15-k202nt i7 5500u Intel HD 5500 Nvidia Geforce gtx850m, Problemi di sleep

1 post in this topic

Recommended Posts

Salve, chiedo aiuto con il mio primo hackintosh!
E’ stata ardua ma son riuscito grazie a varie guide a sistemare piano piano il tutto. 
Purtroppo l’unica cosa che ancora non sono riuscito a sistemare è lo sleep. 
Se premo Stop, nel laptop si oscura soltanto lo schermo, e appena premo un tasto o muovo il mouse, compare il logo del caricamento e subito dopo il desktop.

Ho letto che va patchato il DSDT, non ne sono sicuro, ma per lo sleep non so proprio come fare. L’unica patch che ho fatto al DSDT è stato per l’audio.

Inoltre, un altra cosa che non vanno sono i tasti per la luminosità. La luminosità riesco a impostarla dalle impostazioni, quindi andrebbero solo rimappati i tasti..

Per il resto va tutto, la scheda video nvidia mi pare di aver letto che non è compatibile, ma mi basta la intel. La scheda di rete che monto è un AR9565 (lo so che non è delle migliori, ma funziona bene al momento, magari la cambierò in seguito). La configurazione credo sia un pò sporca, probabilmente molte opzioni sono del tutto inutili, ma ripeto è il mio primo hackintosh..
Se qualche anima pia mi vuole aiutare a sistemarla un pò ben venga, tuttavia ciò che mi interessa principalmente è lo sleep..


Allego Cartella Clover, IoReg e cartella Origin.
All’interno della cartella Patched ci sta gia un dsdt modificato per l’audio, a cui ho aggiunto solo l’IRQ fix, ma non ricordo se ho aggiunto altre cose nel tentativo vano di sistemare lo sleep, quindi prendete il tutto con le pinze.

Grazie mille in anticipo a chiunque provi ad aiutarmi!

CLOVER.zip

origin.zip

John’s iMac.ioreg.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By dmpcoke
      Hi,
       
      I followed the OC guide, and installed Catalina 10.15.5 on my PC.
      The installation went very well. Most parts also work well after I login to the desktop except the following
      issue:
      Each time I tried to log back into the desktop from sleep, I would get a black screen very shortly after I entered the desktop.
      And black screen will last from a few seconds to a few minutes, no exact lasting time.
      Keyboards and mouse are still working during black screen, I can see the operations after the monitor works again.
       
      It connects LG monitor via DP port and I tried to modified the dp version between 1.2 and 1.4, got the same issue.
       
      Attached my entire OC folder, I'm so appreciated if someone could help me check it out, or tell me which part I should focus on.
       
      Thanks in advance!
       
      P.S. Here is my PC summary: Dell Optiplex 7060 MFF
       
      CPU Intel(R) Core(TM) i3-8100 CPU @ 3.60GHz; 8th Gen, Coffee Lake GPU Intel(R) UHD Graphics 630 RAM Team Group 32 GB (2 × 16GB), 2400 MHz, DDR4 Chipset
      Intel 300 Series LPC (Q370) – A306 Audio Realtek ALC255/3234 (Codec ID: 0x10EC0255) Ethernet Intel(R) Ethernet Connection I219-LM WiFi/BT M.2 BCM43224 802.11a/b/g/n Storage Samsung SSD 970 EVO 500GB USB Ports Type-C × 1,USB 3.0 × 5 Video Output DP × 2 Monitor LG 4K 3840 x 2160 @ 60 Hz
      BIOS v1.4.2 OC.zip
    • By mavifree
      Sir 
       
      I am new in Hackintosh and i try to make my hp laptop a hackintosh but am not able to boot in Installation menu i don't know why please help as am new in hackintosh world so i really need your help if some can. I really be very thankful to you. Please Help me.
       
      installation stuck at (Please go to https://panic.apple.com to report this panic)
       
      MY Laptop Specs :
       
      --------------------------------------------------------------------
      Laptop : HP cs2082tx
      Mobo : HP84C1
      Southbridge : Coffee Lake-U/Y PCH
      CPU : Intel Core i5 8265U @ 1.60GHz Kaby Lake- U/Y
      Ram : 8 Gb
      HDD : 256GB SSD & 1TB HDD
      Graphics : Intel UHD Graphic 620 with nvidia MX250
      ----------------------------------------------------------------------
       
      And here is the screenshot attachment and my EFI folder:
       


      Clover.rar
    • By alexbohariuc
      Hey guys, I'm new here, so hello world!
       
      Here we go. 
      I have the following configuration:
      Gigabyte Aorus Master Z390 i9 9900K Sapphire Vega 64 Nitro+ Corsair Vengeance 64GB 3000Mhz Corsair H150i PRO (disconnected from the internal USB) Samsung Evo 970 1 TB - Catalina Install Intel 660p 1tb - simple storage drive  
      I have the latest Catalina version installed with OpenCore 0.5.8 Bootloader.
      I have followed the guide, and also relied on this EFI, since I have the same hardware: https://github.com/cmer/gigabyte-z390-aorus-master-hackintosh

      When idle the pc freezes - becomes unresponsive and my router disconnects from the internet (Archer C9, connected via PPPOE user/pass).
      Besides the freezing issue, which I’m not sure where it comes from, the internet disconnection just puzzles me. Any ideas?
       
      Things I tried so far:
       
      Reset NVRAM Disabled cfg lock Removed the BT BCM94360CS2 from the internal USB port (solved the sleep issue) Removed IntelMausiEthernet.kext and disabled the NIC in BIOS - saw some similar problems related to this Used Vgtab to generate the power table for the video card (Sapphire Vega 64 Nitro+)  
      Also, before OC bootloader is loaded I get this message, but otherwise boots normally:
      OC: Setting NVRAM 4D1FDA02-38C7-4A6A-9CC6-4BCCA8B30102:rtc-blacklist - Not Found
       
      I'll try replacing IntelMausiEthernet.kext with IntelMausi from Acidanthera, but I don't think it will make any difference since disabling the NIC and removing IntelMausiEthernet didn't do anything.
      Delete the entries from Add and Block in config.plist to remove the NVRAM error above - although since it boots I don't think it's related to my freezing issue.
       
      Any ideas?
       
      Thanks in advance!
    • By alvarolb
      Hi everyone,
      I am new to Hackintosh, and have been trying to install macOS Catalina in my Dual Xeon, without success at this moment (i think this is the worst start for a beginner ). I have followed the guide from OpenCore 0.5.8 for a Broadwell-E (although it is a Broadwell-EP). 
      I can get the OpenCore boot menu to install macOS, but then it hangs in the process. The last message shown in the Opencore Log is the following.
      35:223 00:061 AAPL: [EB|#LOG:EXITBS:START] 2020-05-19T14:41:47 I have tried to fix possible errors according to this section, but I arelady had the workarounds configured. The last thing I see in the screen is different than the log.

      A thing different to the guide, is that I must include DSDT.aml into ACPI/config.plist, otherwise, it won't boot OpenCore, why?. I am currently using the aspeed VGA from the motherboard, but I have purchased an RX580X that I will install in the following days. 
      I include the EFI folder with my current setup. Anyone in a similar situation?
      Thanks in advance.
       
      EFI.zip
    • By Poirot
      So I am doing a clean Catalina install onto a second SSD. I followed the Vanilla guide, and built the OC EFI folder with the latest kexts. Used the sanity check, built the SSDT's, etc.. The installer boots, with verbose logs showing, and installs as it should. On the final/2nd reboot, verbose logs showing, it will only boot to a grey screen, and sit there. If I reboot, it will only boot back to the grey screen. If I boot back to clover, which I use for Mojave, and select the Catalina drive I just installed on, it boots to the language screen. Any suggestions on what my issue may be with OC? I have invested a lot of time in OC, and don't want to chuck it at this point.
       
      Specifications:
       
      Gigabyte Z390 Xtreme
      i9-9900K
      Sapphire RX590
      32GB Ram
       
      EFI folder:
      https://drive.google.com/open?id=193PuOubatO-sFq6KHOdowxZXQ83QANVN
         
×