Jump to content

Audio/Video issues on Catalina


4 posts in this topic

Recommended Posts

Hello! I have installed MacOS Catalina with opencore and VoodooHDA.kext for audio. I use this kext, because AppleALC doesn't work on amd FX processors. Everything works fine, except videos. I have 3 troubles:

1. Audio MIDI Setup crashes, when i try to configure speakers.
2. Safari reload any video, when i try to rewind it, or change volume (if i disable sound in safari - all works great)
3. Almost all video crashes, when i try to rewind it, or change volume. It happens when i use standard macOS programs, like quicktime, photo app, itunes, appstore. When i open any video in VLC media player - it works great.

I have mapped layouts in info.plist - it's work, but doesn't solve my problems with videos. Also, in Mojave all video works great with same kext, without any additional changes.

 

MOTHERBOARD: GIGABYTE GA-970A-UD3P (rev. 2.0)
PROCESSOR: AMD FX-8350
RAM: 8Gb DDR3 PC3-14900 Kingston HyperX Fury 1866Mhz
VIDEO: NVIDIA GTX 780 ZOTAC AMP! Edition
AUDIO: Realtek® 5.1 Surround, ALC892 Codec
SSD+HDD: WD Blue SSD 500 Gb + WD Blue HDD 1000 Gb

OS: macOS Catalina 10.15.3
LOADER: OpenCore 0.5.5

Getdump.rtf

log - Audio MIDI Setup.rtf

log - Safari.rtf

Edited by quosenk
Add logs
  • 1 month later...
On 2/25/2020 at 9:21 PM, quosenk said:

Hello! I have installed MacOS Catalina with opencore and VoodooHDA.kext for audio. I use this kext, because AppleALC doesn't work on amd FX processors. Everything works fine, except videos. I have 3 troubles:

1. Audio MIDI Setup crashes, when i try to configure speakers.
2. Safari reload any video, when i try to rewind it, or change volume (if i disable sound in safari - all works great)
3. Almost all video crashes, when i try to rewind it, or change volume. It happens when i use standard macOS programs, like quicktime, photo app, itunes, appstore. When i open any video in VLC media player - it works great.

I have mapped layouts in info.plist - it's work, but doesn't solve my problems with videos. Also, in Mojave all video works great with same kext, without any additional changes.

 

MOTHERBOARD: GIGABYTE GA-970A-UD3P (rev. 2.0)
PROCESSOR: AMD FX-8350
RAM: 8Gb DDR3 PC3-14900 Kingston HyperX Fury 1866Mhz
VIDEO: NVIDIA GTX 780 ZOTAC AMP! Edition
AUDIO: Realtek® 5.1 Surround, ALC892 Codec
SSD+HDD: WD Blue SSD 500 Gb + WD Blue HDD 1000 Gb

OS: macOS Catalina 10.15.3
LOADER: OpenCore 0.5.5

Getdump.rtf

log - Audio MIDI Setup.rtf

log - Safari.rtf

Same here ! 
This issue started since mojave. 
i too have not been able to find a solution for this.

@Slice any suggestions ? : (


thanks !

quicktime crash.txt

safari webpage crash.txt

AppleTV+ crash.txt

getDump.txt

  • 1 month later...

I think this problem is related to Metal, which Apple introduce instead of OpenCL in MacOS starting from Mojave. Also, i assume that the problem with the audio and video out of sync, because some videos have laggy sound in VLC media player. But I don’t know what to do with it, and now i'm installing High Sierra)

Edited by quosenk
  • 4 months later...

8 Ways to Resolve Audio Issues in Catalina
Fix #1: Restart Your Mac.
Fix #2: Check the Volume First
Fix #3: Connect the Right Audio Device
Fix #4: Reset the Core Audio.
Fix #5: Check Other Apps.
Fix #6: Update macOS.
Fix #7: Reset NVRAM.
Fix #8: Check for Any Problem with External Devices.

Check this for some audio file: https://sonnerieportable.com/

Edited by hegmannkris
×
×
  • Create New...