Jump to content
welker

[Dell Inspiron 5458] - Battery Status

1 post in this topic

Recommended Posts

Hello people,
I'm having trouble enabling the battery status. I already installed Kext ACPIBatteryManager and tried to apply a ready-made RehabMan patch for Dell models, the patch compiles without errors but does not correct the problem.

The percentage is stuck at 99% and the icon is as if it were charging, Can someone help me?

 

My laptop is a Dell Inspiron 14 Series, model i14-5458

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By netseeder1008
      I tried to patch my DSDT.dsl. for Catalina 10.15.4
      i am searching alink where all the error have solution(if know then please share)
      Solved few errors but stuck in those---

      3107, Reserved method must return a value (Integer/String/Buffer/Package/Reference required for _DSM)
      3124, Switch expression is not a static Integer/Buffer/String data type, defaulting to Integer
      3130, Result is not used, possible operator timeout will be missed

      Can anyone tell me how to resolve this problem and any help should be apritiatable.


      Here is my working DSDT
      DSDT.aml
      DSDT.dsl
    • By blackandwhite
      Hello everyone!

      I'm doing my first Hackintosh ever on my laptop which is Lenovo Ideapad 310-15ISK. Specification:
      CPU: Intel Core i5 6200U
      GPU: Intel HD 520 + Nvidia 920MX (I know I won't be able to use it on macOS)
      RAM: 8 GB DDR4 (4 GB is soldered on mobo)
      Host bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200 v5/E3-1500 v5/6th Gen Core Processor Host Bridge/DRAM Registers (rev 08)

      I was able to successfully install Mojave using Rehabman Skylake config with additional memory config found in some tutorial. It works pretty stable without two things - I have no battery status and brightness control. After I've installed ACPIBatteryManager.kext there is battery indicator but showing always 0% and if I unplug power supply it gives me warning about low battery status. After installing IntelBacklight.kext I wasn't able to run macOS at all. As I know there is DSDT patch needed to run these things up. Problem is I'm not really that good in programming and my failed to understand how it works and made patches by myself. I wasn't able to find patches either, this laptop doesn't seem to be very popular in Hackintosh community. I've found patches for similar laptops (310-15IKB and 320-15ISK) but these laptops have different CPUs. I don't wanna to broke something by using bad patch. Is this safe? If not then how I can run these things up? Is there any similar DSDT that I can use with minimal differences? 

      I post you my ACPI folder, thank you in advance for answers.
      ACPI.zip
    • By Cimmerian_Iter
      Hello everyone i have a sony vaio svd1321Z9E intel i7-4500U/4400HD and 8G of ram and using opencore 5.6
      I made a battery patch following rehabman tutorials and i think the patch looks good, but when i try to load it with the kext my pc won't boot to the home menu.

      Like i it does the verbose boot then show me a grey glitchy screen with scattered apple logo.

      Normally it should give this screen then immediately turn into a black apple loading screen (still glitchy) and then return back to normal once it boot into the desktop menu of mac os. (my gpu problem that i never managed to fix but doesn't bother me)

      I would like to know how i could debug and solve this problem. Any help is appreciated.
      Here are my DSDT, config and my battery patch

       
      config.plist
      DSDT.dsl
      SSDT-BATT-3.aml
    • By hacking2apple
      It's been known that there is indeed support for VGA in Coffe Lake and that support for prior iGPUs was deprecated as the VGA port was removed since Sierra. However, using port patches in Devices Properties (Open Core), I made the VGA port to work again with graphics acceleration.
      But there's a catch, the port is glitchy. Once macOS displays the accounts, you can see the Enter Password box with the blur effect. But after some seconds, the whole display will turn to another color (depends on the background). I'm not sure why that happens.
      I would suggest learning what are Ports, Connectors, Indexes, Types, and BusIDs before continuing, otherwise, you would get lost.
      These are the patches that are supposed to enable the VGA port according to the Whatevergreen Intel guide:
      06020000 02000000 30000000 // Option 1 06020000 01000000 30000000 // Option 2 None of those ports seem to work. The first problem is that the Index is 6, which does not make any sense as the Azul framebuffer only supports up to 3 Indexes (software ports). So we first have to change the Index for the VGA port on your motherboard, which is 2 (physical port is 0x06)) for me.
      So that means that the target port is the Index 2, which is 02040A00 00040000 87000000.
      bus-id 4 is for DP so we would change that to 2, which is VGA. That is according to what Hackintool says. I also proved other bus-ids but none of the other ones seem to work.
      I have no idea what pipe does so I just type zeros.
      I think pipe is basically another way group ports. So later I changed that to 10, which is 0A in hex. That means pipe remains the same as it was originally.  02020A00 01000000 87000000
      The next part is the connector-type, for which I used 02000000.
      I tried the VGA connector-types that Hackintool suggested but I noted some weird differences whereas 02000000 and 01000000 seem to work okay.
      Finally, I don't know what flags do so I tried with 30000000 and 87000000. The only difference is that with 87000000 I'd gain more seconds before the whole screen turns to another color.
       
      This is the final configuration:
      AAPL,ig-platform-id <0300220D> framebuffer-con1-alldata <02020A00 0100000 87000000> framebuffer-con1-enable <01000000> framebuffer-patch-enable <01000000> This is the video proof:
      https://i.imgur.com/bd6jtFh.mp4
       
      macOS Catalina 10.15.3
      Kexts: Whatevergreen 1.3.7
      Boot loader: OpenCore 0.5.6
      PC Specs:
      Intel Core i5 4460
      Intel HD Graphics 4600
      ECS H81H3-M4
      4GB RAM DDR3
      bd6jtFh.mp4
×