Jump to content
viktr

Mojave and nvme samsung 970 - cannot install

8 posts in this topic

Recommended Posts

Hi!

 

Please help - cannot install mojave on the gb z370n wifi, 8700, 2x samsung 970 nvme, rx570

Downloaded latest clover and kexts and installation hangs at the beginning.

Got some errors at boot (during clover boot, before menu appears) then boot "Mojave install" and then it stuck. Please help. Tried to turn off all fixes, tried old apfs.efi instead of apfsdriverloader - all with no success. Maybe it's a known issue and I'm just doing something completely wrong?

 

ty

 

 

beforeclover.jpg

boot1.jpg

clover.tar.gz

boot2.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

u use a last BIOS/UEFI version? some new version have many problems under MacOS

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, MaLd0n said:
u use a last BIOS/UEFI version? some new version have many problems under MacOS


Yep. Would you suggest rollback/dsdt patch?
 

Edited by viktr

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, MaLd0n said:

rollback and dsdt patch

 

Looks like bios rollback helped a bit, thank you. Now it looks like another problem, have no idea what could it be. Took the config from similar computer, just with 7700 instead of 8700 and 560 instead of 570.

 

IMG_1349.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites
for install, use usb2 port

Yes, already did ) everything is fine now, thank you! But i wonder, this bios update has “cpu microcode update”, is it critical to use it?


Sent from my iPhone using Tapatalk
for install, use usb2 port

Yes, already did ) everything is fine now, thank you! But i wonder, this bios update has “cpu microcode update”, is it critical to use it?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, viktr said:


Yes, already did ) everything is fine now, thank you! But i wonder, this bios update has “cpu microcode update”, is it critical to use it?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Yes, already did ) everything is fine now, thank you! But i wonder, this bios update has “cpu microcode update”, is it critical to use it?


Sent from my iPhone using Tapatalk

i think yes, but if don't work, stay in previous version

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Gracie
      Hello, insanely kind people! 
      I had full working Speedstep on my system with El Capitan, but after installing Mojave i cant make it working again!
      Help me please. Actually system is working only with NullCPUPowerManagement.kext. As soon as i remove it from Extensions directory i've got kernel panic at the boot.
      I tried to put SSDT.aml from my previous ElCapitan clover, tried to make new by different utilities, but still no luck.

      My system is:
      Pentium G3258
      Asus Z97-K USB 3.1
      Nvidia GTX 670


      i''m attaching my new clover.plist of Mojave and old El Capitan one, which makes Speedstep fully working and overclocking my little Pentium from 3.2 to 4.5GHz. Now i see huge speed loss without SpeedStep on Mojave  Please help, anybody! Also im attaching my working SSDT.aml from El Capitan.
      El Capitan SSDT.aml
      El Capitan config.plist
      Mojave config.plist
    • By MaLd0n
      ---INSTALLATION TUTORIAL---
       
      ---Original Post---
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?p=77102#p77102
       
      ---CLOVER FOLDER---
       
      CLOVER.zip
       
      --MOBO
      GigaByte Z390 M Gaming



      --PROCESSOR
      Intel Core i9-9900K


      --COOLER
      CoolerMaster MasterLiquid ML120R RGB


      --MEMORY
      Corsair Dominator Platinum 16GB (2 x 8GB)


      --GPU
      Sapphiretech Radeon RX 590 8 GB GDDR5


       
      --SSD
      Samsung 970 EVO NVMe M2 Flash Drive


      --POWER SUPPLY
      EVGA 750 N1, 750W


      --WIRELESS
      TP-Link Archer T9E


      --BLUETOOTH
      Orico BTA-403


      --CASE
      Thermaltake View 21 Tempered Glass Edition


      --DSDT Patches--
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -FIX ACPI ERRORS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE 10 ID -DMAC -REMOVE 22K LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -FIX K.P in REBOOT -NVRAM / REAL TIME CLOCK -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -MIKEY -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -UAR1 -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -OPERATION REGION GPIO -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES  
      --SCREENSHOTS--





























      --BruceX--
       
      --USB-C-- test with SanDisk Ultra USB-STICK 128gb


       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By guitar201
      I’m currently getting around 30seconds on the brucex test and think I can do better.   Ive tried disabling dgpu in the bios and enabled to no availe.  Currently running 10.14.3 with corps dsdt script.  
       
      System is a:
       
      ​
       
      Core i5-8400 / Gigabyte Z370 SLI XP mobo
       
       
      Vega 64
       
       
      GC-Alpine Ridge Thunderbolt 3 card
       
       
      [https://pastebin.com/W3PVZCxh](https://pastebin.com/W3PVZCxh) My Config.plist
       
       
       
      [https://imgur.com/a/KZ9qgop](https://imgur.com/a/KZ9qgop) Contents of my EFI folder
       
      Any suggestions is appreciated.  Thanks. 
    • By End3rPower50
      Hi, is Qualcomm Atheros AR956x compatible with MacOS Mojave 10.14.3?
    • By SIGNALSOUT
      Hello,
      I don't have access to another Mac, so I downloaded the following files:
       
      InstallESDDmg.pkg
      InstallAssistantAuto.dmg
      RecoveryHDMetaDmg.pkg
       
      Build is 10.14.3
       
      These were direct downloads from Apple Servers. If I extract them all I can build a Install macOS Mojave.app from them. I have tried various things in order to get the Mojave Patcher to accept the .app but I cannot get it to boot. The USB key it creates doesn't look proper as some of the files end up on the root of the disk, such as Base. and when it's finished flashing it changes the usb key's name to OS X Base.
       
      Could someone be of assistance and provide me with a tree print out of the file structure for Install macOS Mojave.app please?
      Thank you,
      Nate
×