Jump to content
3 posts in this topic

Recommended Posts

Hi all,

I'm having post instalation issues with this setup

Dell Optiplex 3050
- Intel Core i5 (7th Gen) 7500 / 3.4 GHz
- Intel HD Graphics 630
- Motherboard 08NPPY (unfortunatly there are not detailed info about this motherboard on google)
- OSX Sierra 

I'm trying to install sierra on this hardware. Boot from pendrive and instalation process are both ok.

On first boot, i'm installing clover and intel hd 6xx drivers using [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url], but on first reboot im having a kernel panic (reboot loop)

Thanks in advance =)

IMG_0199.JPG

you need to set DVMT Pre-Allocated, Variable post 8

you would have to use firewolfs shell program booted from a USB and selecting that USB using dell F12 boot selector... not clover or normal SHELL

(if you want to see what the DVMT is set to before making the change type in the command without the 0x03)

 

you can change the DVMT value by typing in

setup_var 0x795 0x03

at the grub prompt

 

another option you can try is lilu and intelgraphicsDVMTfixup plugin

Edited by bronxteck
  • 1 year later...
On 7/18/2018 at 1:42 AM, fbraz3 said:

Hi all,

I'm having post instalation issues with this setup

Dell Optiplex 3050
- Intel Core i5 (7th Gen) 7500 / 3.4 GHz
- Intel HD Graphics 630
- Motherboard 08NPPY (unfortunatly there are not detailed info about this motherboard on google)
- OSX Sierra 

I'm trying to install sierra on this hardware. Boot from pendrive and instalation process are both ok.

On first boot, i'm installing clover and intel hd 6xx drivers using #####, but on first reboot im having a kernel panic (reboot loop)

Thanks in advance =)

IMG_0199.JPG

 

My OptiPlex3050 test (Running on: 'OptiPlex 3050' with board '0M4YN1')

CPU: Intel(R) Core(TM) i7-7700 CPU @ 3.60GHz

RAM: 8Gx2

SSD:Intel 360G NVME M.2 SSD

VGA: Intel HD Graphics 630 (with 0x59120000)

OS: macOS Catalina 10.15.3

Bootloader: Clover 5103

 

config.plist

config.plist

 

EFI:

EFI.zip

 

UEFI Drivers:

image.png.2b00f7b6d2587741ff08bd8ead6508cb.png

 

OS:

869748652_2020-02-1511_48_31.png.edb2fa4c39438ba74f83e8ebf47c3e92.png

 

Kexts:

image.png.076632d653a4ba3f608f343d2f756979.png

 

DP, HDMI Port table:

image.thumb.png.882647e6e9678dbe543de7e430094fe6.png

you can try set SMBIOS->Product Model  to Macmini8,1

×
×
  • Create New...