Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
DonAmalio24K

Respaldo Bios VIT m2400

1 post in this topic

Recommended Posts

Buenas tardes, Tengo un problema grande y complicado, solicito la ayuda de una persona que pueda darme una mano. Resulta que tengo una VIT M2400 plateada y por estar leyendo que habia una actualizacion para la bios le di instalar y ahora se desactivo la opcion "ahci" y no puedo ni volver a instalarle Win7 ni 10. He tratado de conseguir activar la opcion por ms-dos con symcmos y consegui ver la lista de codigos pero entre casi 300 o mas codigos no se cual activar y no quiero probar activar uno por uno por miedo a empeorar la situacion, he buscado en internet alguna backup y no he dado hasta ahora con ninguno, he conseguido multiples programas pero con la actualizacion en formato "WHP" ninguno logra abrirlo. logre conseguir dos imagenes bios pero no tengo la seguridad si me podrian ayudar o dañar la laptop. 


 


La pregunta es para saber si alguien que posea una laptop de igual modelo me podria ayudar haciendo una copia de su imagen bios y asi yo poder seguir con la creacion de una hackintosh. yo logre hacer el usb boot y se instalo pero por el error de la ahci no pude disfrutar del sistema por unos panic kernels los cuales no les consegui solucion en ningun lado. Agradezco de antemano la ayuda de la persona que pueda ayudarme.


 


Si alguien puede ofrecerme una ayuda le agradeceria de corazon ya no se que hacer tengo bastante tiempo tratando de solucionar el problema pero no lo consigo.


Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By macinsane
      *This guide is deprecated and will not be maintained anymore*

      Update: Now running Mojave! Thanks to mojave2core! Yeah   Still using C2D in 2019!
      Inserted a nice and cheap GT710 that is not relying on nVidias Webdrivers and runs OOB under Mojave.
       
      Nice, seeing High Sierra running on this old but capable system! It rocks with a new ASUS GT1030
       
      Config:
      Gigabyte EP43-DS3L
      Core2Quad Q9300
      6 GB DDR2 RAM
      Asus GT1030 2GB
      Sandisk SSD 128GB
      TP-Link AC1200 Wifi USB
      Inateck KT4006 USB 3.0 PCIe (No boot)
       
      SMBIOS: iMac14,1
      Clover: 4297  4360
       
      A good deal of DSDT editing was necessary to get this machine to boot High Sierra but finally it works flawlessly, even sleep and wake!
      You NEED to have the DSDT put in place for installation because otherwise macOS doesn't recognize the SATA ports.
      There are a few important BIOS settings: SATA hast to be set to AHCI and "native" and HPET has to be run "64-bit", I'd recommend to disable IDE and the serial and parallel port.
      For the GT1030 nVidia Webdrivers are needed, have to boot with nv_disable=1 until you have them installed.
      You have to install Clover in legacy mode because this old fella does not support UEFI.
       
      Only downside: The so often recommended Inateck USB-card isn't recognized by BIOS, so you cannot boot from it. It works perfectly within macOS though, have the ac-Wifi connected to it.
      config.plist.zip
      DSDT.aml.zip
    • By jrbros1
      Hi there,
       
      So I have my Windows computer, used a USB with Clover setup to boot into Mojave OS that I installed on the SD card in the computer. The world was a great place and all was well!

      Then I did the steps to partition the pc system to now include the additional drive that I would put Clover on. Here's where I messed up: Instead of directly copying over the full Clover folder into the EFI folder of the new drive (which just had the Boot & Microsoft folders in it), I replaced the EFI's boot folder with Clover's boot folder. So the EFI folder now contains a Microsoft folder, a Clover folder, and Clover's Boot folder only.

      Now, I only can access the Clover boot up menu, the macOS, but no Windows at all. Even if I go into BIOS and pick Windows Boot Manager or Partition 1 for the start up, I get a black screen for both. I can still access the macOS as well as Shell, but I don't know what that does other than displaying all of the yellow text fly by..

      Is there a kind soul out there that can help me get Windows back to boot? Keep in mind I'm a bit of a newbie here so laying out the common-sense steps would be helpful!

      Thank you in advance!
    • By AudioGod
      I have put together this simple little guide for anybody wanting to use a Patched DSDT EFI with the same configuration as me.
      This is also a thread to discuss everything Z390 Master and try and help where we can and maybe make things a little better for you. 
       
      A huge massive thank you to @glasgood @MaLd0n @larabee These three guys have helped me and talked me so much and are as helpful as you could ever get, Without them I wouldn't have a perfect working build like I do or be putting up this Guide & Discussion Thread sharing the hard work and countless hours that we have all put in to this.   
       
       
      This EFI and Patched DSDT have been created to work with a Gigabyte Aorus Z390 Master using bios revision F11c, 9900k with a 5700 XT but has also been tested and verified fully working with the following Hardware
       
      CPU's
      8600K, 8700, 8700K, 9400K, 9600K, 9700K, 9900K, 9900KS (All KF Models work but use SMBios iMacPro1,1 instead)
       
      GPU's
      RX 560, 570, 580, 590, Vega 56, Vega 64, Radion VII, RX 5500, 5500 XT, 5600, 5600 XT, 5700, 5700 XT
      (If you have success with any different CPU or GPU's then please do let me know)
       
       
       @glasgood Has kindly put together a new simple Catalina install guide so Just Follow He's Guide For a Perfect Install. (glasgood put the guide together for the Z390 Pro but the two boards are so alike that you can follow this guide with no problems at all using the Z390 Master)
       
       
      HARDWARE USED
      • Intel I9 9900k @5.2Ghz
      • Gigabyte AORUS Z390 MASTER
      • Sapphire Reference RX 5700 XT (connected to the monitor via the DisplayPort)
      • Corsair Vengeance Pro RGB 32GB @3600mhz (2 x 16GB)
      • Corsair RM850x 80 Plus Gold Power Supply Unit
      • EK Custom Liquid Cooling Loop
      • Samsung 970 EVO Plus 1TB NVMe SSD macOS Catalina 
      • Samsung 970 EVO 1TB NVMe SSD Windows 10 Pro
      • ABWB BCM94360CS2 802.11AC WI-FI With Bluetooth 4.0 PCI-Express (PCI-E)   
      • Lian Li PC-O11DW Dynamic ATX Case
       

       

       

       
      WORKING
      • Sound 
      • Ethernet Port
      • WiFi
      • SSD Trim
      • USB 3.0 & 2.0 (All ports Open Natively)
      • AirDrop
      • iCloud
      • Hardware Acceleration
      • iMessages
      • Facetime
      • Sleep & Wake
      • Sleep and Shutdown via the Power Button
      • Handoff
      • Netflix on Safari browser
      • Continuity
      • Sidecar (only works using the iMac19,1 EFI and with your igpu Enabled)

       
      EFI FOLDERS  
      please note - You must flash your Z390 MASTER bios to revision F11e or Higher to use any of these EFI's, The DSDT is not designed for any other Bios revision
      Z390AORUSMASTER.zip  - Aorus Z390 Master Bios Firmware F11e 
       
      CLOVER & OPENCORE EFIs 
      Current EFIs Updated 04/08/2020
       
       
      Clover EFI Update v5120 - 04/08/2020 - Use with Bios revision F11e or Higher Only or Replace with the older F11c/F10 DSDT if you don't want to update the bios
       
      EFI Clover VEGA Navi 030820.zip - Vega, Navi (5700, 5700XT etc), Radeon VII DSDT SMBios 19,1 EFI
      EFI Clover Polaris NVIDIA 030820.zip - RX500 Polaris Series (RX590, 580, 570 etc) SMBios 19,1 EFI
       
      Please Note - I have now set KernelPM to No as standard so if you don’t have a unlocked MSR or not using my MSR Unlocked Bios Profile then go into the Clover Config.plist and set KernelPM to Yes or you won’t be able to boot up. An even better fix would be to unlock your MSR using my profile method.
       
      Note - If your not using a 5700 XT or any other Navi GPU then remove agdpmod=pikera from the boot arguments.
       
       
      OpenCore EFI Update v0.6.0 - 04/08/2020
      Myself and @texem have now created a OpenCore EFI done the way the OpenCore Devs intended it to be made, There is no DSDT in use so you can use this EFI on any supported GPU and the SSDTs have been made so they will not be used in any other Operating System apart from MacOS.
       
      OpenCore 060 Z390 Master 19,1 030820.zip - OpenCore v0.6.0, SMBios iMac19,1
      OpenCore 060 Z390 Master 1,1 030820.zip - OpenCore v0.6.0, SMBios iMacPro1,1 (IGPU Disabled)
       
      Note - If your not using a 5700 XT or any other Navi GPU then remove agdpmod=pikera from the boot arguments.
      Note 2 - Do not try to carry across your old OpenCore Config.plist to the new EFI as to many changes have occurred in 0.6.0 so please use the new Config.plist instead.
       
       
      PlistEdit Pro.zip - PlistEdit Pro (use to edit OpenCore)
       
      Using PlistEdit Pro add your details by modifying the following 

       
      PLEASE NOTE - These EFIs are setup to be used with your msr Unlocked so make sure you use the F11e Unlocked Profile but if for any reason you can not unlock MSR then just modify following in the OpenCore config.plist :
      
       
       
       
      CFG Unlock (MSR) F11e BIOS Profile - The Easy Way 
      Highly recommended if your using a Vega 56/64, Radeon VII or Navi GPU
       
       
       
      To Create Your Own Patched DSDT Message @MaLd0n using the link bellow
      https://www.olarila.com/forum/17-dsdt-patch-requests/
      (If you want a perfect setup then getting your own patched DSDT made would be the best thing to do, Mine will work perfectly fine but different hardware no matter how small a change it is can tend to have some sort of effect on the DSDT and your setup)
       
       
      If Your Not Using File Vault Then Please Disable Hibernate
      disablehibernate.command
       
       
      ADDITONAL DOWNLOADS
      Z390AORUSMASTER.zip  - Aorus Z390 Master Bios Firmware F11e 
      Clover
      Clover Configurator
      Kext Updater
      RepairPermissions
       
       
      OPTIONAL DOWNLOADS
      BroadcomFix.zip   (Use these kexts if your Broadcom bluetooth/Wifi isn't working properly)
      Hackintool
      IORegistryExplorer
      Native Display Brightness with MonitorControl
       
       
      BIOS SETTINGS (Bios Revision F11e)
       
      • Enter BIOS → Press Delete → Enter Setup
      • Save & Exit → Load Optimized Defaults
       
      • Boot -> Windows 8/10 Features -> Win 8/10WHQL
      • Boot -> CSM Support -> Disabled (Can be set to Enabled if need be but try to have it set to Disabled first)
      • Favourites -> Extreme Memory Profile (X.M.P.) -> Profile1
      • Favourites -> VT-d -> Disabled (Can be set to Enabled or Disabled, Your choice)
      • Settings -> IO Ports -> Internal Display Output -> PCIe 1 Slot
      • Settings -> IO Ports -> Internal Graphics -> Enabled (Disabled If Using SMBios 1,1)
      • Settings -> IO Ports -> DVMT Pre-Allocated -> 64M
      • Settings -> IO Ports -> DVMT Total GFX0-Allocated -> 256M
      • Settings -> IO Ports -> Aperture Size -> 256MB
      • Settings -> IO Ports -> Wifi -> Disabled
      • Settings -> IO Ports -> Audio Controller -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> Above 4G Decoding -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration -> Legacy USB Support -> Auto
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration -> XHCI Hands-off -> Enabled
      • Settings -> Miscellaneous -> Software Guard Extensions (SGX) -> Disabled
      • Settings -> Platform Power -> Platform Power Management -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> ErP -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> RC6(Render Standby) -> Enabled
       
      • Save & Exit → Save & Exit Setup
       
       
      SCREENSHOTS

       

       

       

       

       

       

       

       
       
    • By pink101
      Hello everyone, i just want to ask something. why is it that my radeon hd 7770 graphic card was detected as "Latte" gpu instead of verde when using radeon_bios_decode? is the card actually a Latte graphic card but someone flashed it so they can sold to me as radeon hd 7770? or is it actually a real radeon hd 7770 but the tool falsely detected it as latte cpu?

    • By imacosiris
      Hi guys
      I already have a Hack running HighSierra and Clover.
      But I think to move to Open Core and install macOS Catalina.
      I just wonder if any one have any experience with this model of Gigabyte motherboard.
      I must add I use this hack as server to share videos no need audio for example, only network and storage
       
      My config is as follow
      Motherboard: gigabyte ga-h97m-d3h
      Processor : Intel i3 3,69 Mhz
      Memory : 32 GB 1600 Mhz DDR3
      Video Card: NVIDIA GeForce GT 710 (Nvidia Web Driver 387.10.10.10.40.105)
       
      System identify as iMac (27-inch, Late 2013) 
      Current version 10.13.6
       
      Boot drive SSD Kingston HyperX Savage SHSS37A120G
       
      Any advice ??
      Br
×