Jump to content

Alleen beeld via HDMI, boot alleen van USB en geen WiFi.


NicoBerg
 Share

1 post in this topic

Recommended Posts

Hallo vrienden,

Ik heb Mackintosh Yosemite 10.10.1 geïnstalleerd. Dit ging eigelijk verbazingwekkend goed. 3 kleine pijnpuntjes.

 

Mijn systeem:

HP Probook 470 go

Processornaam: Intel Core i5

Processorsnelheid: 2,59 GHz

Chipsetmodel: Intel HD Graphics 4000

Wifi: Broadcom BCM 43228

Ethernet: Realtek RTL 8111/8168/8411

Harde schijf: 750 gig 

Geheugen: 16 gig

 

1. Ik heb alleen beeld door HDMI aan te sluiten. De backlight van mijn laptop monitor gaat wel aan zodra ik hdmi aan sluit maar geen beeld via die weg. De laptop heeft ook een vga aansluiting maar die werkt ook niet. Eenmaal binnen met HDMI blijkt dat mijn laptop scherm perfect staat aangegeven in Yosemite, alleen als ik hem kies verandert het HDMI scherm van instelling maar er gebeurt niets met mijn laptop scherm.
Ik heb mijn laptop scherm wel aan de praat gekregen maar dat was per ongeluk. Ik vond op deze website nieuwe drivers voor de Intel graphics HD 4000. Deze heb ik verkeerd geïnstalleerd zodat er helemaal geen schermdrivers werkte. Toen deed mijn laptopscherm het alleen in een veilige modus denk ik want max resolutie was 1024x768.

Hoe los ik dit op? Weet iemand de juiste kext of een andere oplossing voor dit probleem.

 

2. De installatie ging hartstikke goed, dat melde ik al. Het enige dat fout ging was dat mijn HDD niet bootable gemaakt is. Dus ik heb telkens mijn USB key nodig om te booten, dan direct aan het begin de keuze voor mijn harde schijf maken. Dan boot ie gewoon netjes door. Beetje lastig, kan iemand me helpen de harde schijf weer bootable te maken. Ik weet niet of er een bootflat mee is gegeven met formatteren. En of alle bestanden voor een boot wel goed staan, lig mijn bios ziet er geen bootschijf in.

 

3. Geen wifi. Simpel. Hoe kan ik mijn wifi werkend krijgen? Kext? Welke? Waar vind ik die?

 

Als ik weer een stukje op gang geholpen kan worden, zou fijn zijn. Ik heb het werkend met een usb stick erin voor de boot, een ethernet kabel voor internet en een HDMI scherm eraan, dus een functie van de laptop, namelijk draagbaar, is om zeep geholpen maar er staat wel een gaaf OS op.

 

Pit

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...