Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sign in to follow this  
Hackintosher1

Move Clover from USB to EFI, help me

4 posts in this topic

Recommended Posts

Hi,

...first of all: You might think thats quite easy or why are you asking for help to do that, BUT in my situation this is kinda impossible. Here is why:

 

I have clover bootloader working perfectly fine on a 8gb usb formatted MBR and fat. I can boot from it (even though i get artifacts) and therefore i thought i could migrate from chameleon. So i installed clover on my HD for UEFI bios and the EFI partition was mounted. Then i copied the config.plist that was working with usb and replaced the one in EFI. *reboot* Surprisingly, not clover but chameleon bootloader showed up. I've tried the whole process more than twice and other settings, also copied all of the files from usb but no luck...

 

My hard drive is formatted GPT. What am i doing wrong, am i missing any steps?!

If you cant help me with that, do you know why i get graphics artifacts? My graphics card is Intel HD Graphics 3000.

Thank you in advance :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

...first of all: You might think thats quite easy or why are you asking for help to do that, BUT in my situation this is kinda impossible. Here is why:

 

I have clover bootloader working perfectly fine on a 8gb usb formatted MBR and fat. I can boot from it (even though i get artifacts) and therefore i thought i could migrate from chameleon. So i installed clover on my HD for UEFI bios and the EFI partition was mounted. Then i copied the config.plist that was working with usb and replaced the one in EFI. *reboot* Surprisingly, not clover but chameleon bootloader showed up. I've tried the whole process more than twice and other settings, also copied all of the files from usb but no luck...

 

My hard drive is formatted GPT. What am i doing wrong, am i missing any steps?!

If you cant help me with that, do you know why i get graphics artifacts? My graphics card is Intel HD Graphics 3000.

Thank you in advance :)

You have better chance to move your thread here   ;)

 

http://www.insanelymac.com/forum/topic/284656-clover-general-discussion/page-169

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need to install Clover for legacy boot instead of UEFI, that way Clover will replace Chameleon on the MBR boot sector. Just deselect "For UEFI motherboards…", select boot0af or boot0ss from "Bootloaders" and SATA or BiosBlockIO from "CloverEFI". Here's a guide about legacy boot with Clover, and here's a detailed description of each option on the installer.

 

If instead you want to boot in UEFI mode (make sure your system is capable), first try to disable any legacy/compatibility boot option from the bios. If that doesn't work then you will probably need to wipe the MBR boot sector with fdisk.

diskutil list (notice the disk number)
sudo fdisk -u /dev/diskX

And I agree that this discussion belongs to the Clover section.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need to install Clover for legacy boot instead of UEFI, that way Clover will replace Chameleon on the MBR boot sector. Just deselect "For UEFI motherboards…", select boot0af or boot0ss from "Bootloaders" and SATA or BiosBlockIO from "CloverEFI". Here's a guide about legacy boot with Clover, and here's a detailed description of each option on the installer.

 

If instead you want to boot in UEFI mode (make sure your system is capable), first try to disable any legacy/compatibility boot option from the bios. If that doesn't work then you will probably need to wipe the MBR boot sector with fdisk.

diskutil list (notice the disk number)
sudo fdisk -u /dev/diskX

And I agree that this discussion belongs to the Clover section.

now i get boot1: error

i can still boot from usb though

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×