Jump to content
InsanelyMac Forum
LaFemme69

ML on DELL OPTIPLEX 745 Mini Tower

Recommended Posts

Hi, wondering if anyone can please help me.

 

I have a Dell Optiplex 745 Mini Tower, specs as follow:

 

- motherboard ORF703 (chipset Intel Q965, ICH8/R, latest BIOS 2.6.6)

- CPU Core 2 Duo E6400 @ 2.13Ghz

- 8GB DDR2 800Mhz

- ATI Radeon HD4650

- Broadcom NetXtreme 57xx Gigabit Controller

- OCZ Agility 3 60GB SSD

- GSA-H3IN DVD writer

 

I think all of the above is compatible for Mac OS X but I've been trying several methods to install Mountain Lion and couldn't:

 

http://sereivathanak...ptiplex_18.html

http://myhack.sojugarden.com/guide/

http://www.insanelym...sing-chameleon/ (which suppose to work for ML as well in one of the posts)

http://www.insanelym...-for-beginners/

 

NOTE: have not tried Tonymacx86 method.

 

my system keeps rebooting with flags PciRoot=1 or 0, GraphicsEnabler=No or Yes; with -v, it scrolls very fast then reboots so I couldn't even see the errors message.

 

any help would greatly be appreciated.

 

thank you

 

katie d

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

by magnifico, if have problem your pc restart when start with pen drive , edited your org.plist

<key>GraphicsEnabler</key>

<string>Yes</string>

<key>Kernel Flags</key>

<string>-v npci=0x2000</string>

Share this post


Link to post
Share on other sites

by magnifico, if have problem your pc restart when start with pen drive , edited your org.plist

 

<key>GraphicsEnabler</key>

<string>Yes</string>

<key>Kernel Flags</key>

<string>-v npci=0x2000</string>

 

Thank you for responding, I'll give it a try and will let you know.

 

can you tell me which thread 'he' stated that? Also, where can I find the org.plist? the chameleon org.plist?

 

thanx.

 

kd

Share this post


Link to post
Share on other sites

If I were you I would use the lastest Chameleon 2.2 2352 ? google it.

I just install on a Toshiba and the old bootloaders didn't work.

at install make sure you choose the right options before click install

grachics, Audio, internet ect

 

before reinstall Try UseKernelCache=no -F -f -v

also -x if this doesn't I would start over.

Share this post


Link to post
Share on other sites

probe in bios set the SATA drives to “Legacy” and make sure SMART reporting is OFF

 

some hard dont like install with 8gb ram, to run first installation need 4 gb

 

 

you are installing over

OCZ Agility 3 60GB SSD disk??

Share this post


Link to post
Share on other sites

If I were you I would use the lastest Chameleon 2.2 2352 ? google it.

I just install on a Toshiba and the old bootloaders didn't work.

at install make sure you choose the right options before click install

grachics, Audio, internet ect

 

before reinstall Try UseKernelCache=no -F -f -v

also -x if this doesn't I would start over.

 

my system can't even boot into the installation page. It keeps rebooting after I select my OS X installation usb flash drive.

 

2ndly, I am using a copy of ML 10.8.2 and not using a distro DVD so I don't have to choose any options at install do I?

 

probe in bios set the SATA drives to “Legacy” and make sure SMART reporting is OFF

 

some hard dont like install with 8gb ram, to run first installation need 4 gb

 

 

you are installing over

OCZ Agility 3 60GB SSD disk??

 

 

Yes, that's what I keep reading that it has to be in LEGACY mode and SMART reporting 'OFF'. I tried that before but no go.

 

I will remove some RAMs and keep trying with a few new suggestions here and see where it will take me.

 

yes, i am planning to install on an

OCZ Agility 3 60GB SSD disk, which already have Windows 7 on there. If it works, I may either partition that OCZ SSD or just wipe out windows 7 to put OS X on but the trouble is I couldn't even get into the installation screen.

 

thank you.

 

Katie D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tried all suggested but system still rebooting........removed RAM, LEGACY mode with smart reportin off, using the suggested kernel flags, using the latest chameleon 2.2 2238.

 

what's interesting is after i apply chameleon bootlader to my usb flash drive, how come I don't see a org.chameleon.boot.plist, neither in /Extra nor in root. So I tried to put GraphicsEnabler=Yes and kernel flags -v npci=0x2000 at the boot screen but still rebooting.

 

also, not sure if this is the cause of the problem or not but when I install windows 7, the reserved partition is installed on another internal HDD that I have but NOT on the OCZ SSD??? doesn't it usually create that reserved partition on the same drive?

 

kd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×