Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
acidos77

GA-Z77-DS3H 10.7.5 attempt failed

7 posts in this topic

Recommended Posts

HW Configuration

 

- GA-Z77-DS3H

- i5 2310

- Zotac GTX 650

- SATA 2 drivers (AHCI in bios)

 

- No DSDT used

- FakeSMC

- GraphicEnabler=No for both 64 and 32

 

Well, initial installation of 10.7 was fine, I was able to make it boot itself, but graphic card was giving only one resolution, so I decided to install Nvidia drivers. This required at least 10.7.4 so I decided to go for 10.7.5. Applied same modifications before restarting.

 

Restarted and got screen of death "You need to restart your computer...". Tried multiple things including renaming AppleHDA, Copying FakeSMC from 10.7.3(actually solved some errors in log), replacing AppleSMC.

 

Tried with -x flag, GraphicsEnabler=Yes

 

Attached is the last state I've got with verbose. It's just stuck on this.

post-656462-0-76210800-1365939458_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im running 10.8.3 with this mobo so it should work. I googled and found a zipfile with some stuff needed for it but I guess its for ML but if you want I can upload it. Pm me if you want it.

 

Sent you PM

Thanx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try typing in boot screen

pciRoot =1 then enter

 

tried 1 and 0, same.

For now it's stuck on NVDAGK100HAL loaded and registered. Screenshot attached

 

Thanks for help

post-656462-0-93178000-1365947029_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Video problem - OS wants to boot to desktop but doesn't recognize video card properly.

 

In BIOS set VT-d to Disable. Set Visualization to Disable. Save BIOS settings and boot.

 

If it still doesn't boot try boot flag of: -x (this is Safe mode but you can get in and 'look around')

 

If you can get an older 9500GT video card that will likely boot to desktop until you can solve the problem with your present card.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Video problem - OS wants to boot to desktop but doesn't recognize video card properly.

 

In BIOS set VT-d to Disable. Set Visualization to Disable. Save BIOS settings and boot.

 

If it still doesn't boot try boot flag of: -x (this is Safe mode but you can get in and 'look around')

 

If you can get an older 9500GT video card that will likely boot to desktop until you can solve the problem with your present card.

 

First I don't see VT-d in the BIOS, supposely my CPU doesn't have it anyway.

Like I said, -x doesn't work also.

I was able to boot perfectly into 10.7 with the existing video. What kind of video problem may have brought 10.7.5? I don't see any point to change video, as I can manipulate kext files from single user mode.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The one I used is 20 megs and cant upload it here 10 megs is the limit. Not sure how to solve this.

 

I think it was this thread I used when I did the install, I bought ML using my old computer running Lion.

 

http://www.insanelym...-for-beginners/

 

Try this one

http://www.insanelym...-install-guide/

 

http://www.osx86.net...do=file&id=3287

 

There are files for this mobo in both of these but I believe its the second I used

 

Thanks, I will try that.

 

Meanwhile I still need help with my Lion installation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×