Jump to content
InsanelyMac Forum
Sign in to follow this  
snowy58

voice dictation not working in Mountain Lion

Recommended Posts

Hi

 

I have an HP Probook 4530s that works perfectly with the dictation feature in Mountain Lion.

 

On the other hand, I have 2 desktops with ML that absolutely won't translate voice into text.

 

What might the problem be? In the Dictation & Speech control panel in system Preferences, I choose the microphone input source. There are several possible, and in sound preferences, I choose the right one there as well. Nothing has worked. The microphone shows a graphic that indicates signal being received.

 

Anyone have any ideas?

 

Thanks

 

Pandar

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Not sure if that's related to your problem, but I was in similar situation, and have been researching for a few days. Then I finally realised though I am using TP-Link 4800 PCIe WiFi card for my network connection on my Gigabyte z77 board, I had to enabled the built-in ethernet which I needed to install AtherosL1Ethernet.kext and EthernetBuiltin=yes in org.chameleon.Boot.plist in order to make dictation willing to load.

 

I realised that's something to do with network since I saw assistantd connected to Apple's server, and then disconnect immediately without starting assistant_service which it normally does. So I thought its something to do with verifying my machine or some sort, since I have already patched my hack to make iMessage and App Store works, it must be something else. The only thing I could think of was since my smbios set my Mac as a desktop, so it might be looking for an ethernet's MAC address for verification, so I bite the bullet and made the hack recognise the ethernet. Finally it works perfectly.

 

Hope this helps someone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • Hi I m trying to install High Sierra 10.13.4 in my dell Inspiron N5110 using MBR patch .Please help me with post installation procedures for patching audio graphics etc    specs                                                                     Intel(R) Core(TM) i5-2430M CPU @ 2.40GHz ,                                                                               Display Adapters    NVIDIA GeForce GT 525M  Intel(R) HD 3000 Graphics           IDT  92HD87B1 audio driver  Dell Wireless 1702 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0+HS Driver           USB Controllers  Intel(R) 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller - 1C26 Intel(R) 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller - 1C2D Bluetooth Hard Copy Cable Replacement Server Renesas Electronics USB 3.0 Host Controller                                                                                                                       
    • Hi there, You can either use Lilu.kext and nVidiaGraphicsFixUp.kext or you can add the following patch to your config.plist under Kernel and Kext Patches: The kexts must be placed under the following path: /EFI/Clover/kexts/Other    Name: com.apple.driver.AppleGraphicsDevicePolicy Find: BA050000 00 Replace: BA000000 00   You can use clover configurator to mount the EFI partition on the drive that you have clover bootloader installed.
    • Hackintosh High SIerra 10.13.3 After installing Nvidia Web Driver System Boot Black Screen. Booting With " nv_disable=1 " Boot Flag System booting Fine But Graphics Was Laggy And 3D Graphics Acceleration Problem. What Can I Do Plz Help ............................. Sorry For My Bad English, English Is Not My Native Language.   My System RIG :   CPU : Intel Core i5 6400 RAM : 8GB HDD : 1TB WD For Windows And 500 GB WD For Hackintosh Graphics Card : Gigabyte GTX 1050Ti 4GB OC Mother Board : Gigabyte H110M-H DVD RW LG
    • grazie icanaro del suggerimento ma avevo già provato..nulla..continua a non andare..allego tutto l'occorrente..   Hack_Info.zip MarioLaptop.ioreg.zip
    • grazie icanaro del suggerimento ma avevo già provato..nulla..continua a non andare..


×