Jump to content
InsanelyMac Forum
Sign in to follow this  
pianman

[Consiglio] Prestazioni Grafiche ATI HD4870

Recommended Posts

Buonasera a tutti,

 

scrivo per chiedervi consigli sulle prestazioni della mia scheda Ati HD4870 con mountain lion con l'hardware in firma,premetto che con lion le animazioni della dashboard e della dock andavano sempre a scatti, cosa che con mountain lion non accade più, inoltre ho notato che la mia ATI HD4870 della Sappahire ora è riconosciuta correttamente da osx anche senza l'aggiunta di "graphicsenabler=Yes" all'o.c.b.p; propio per questo ho effettuato alcuni benchmark del sistema e con :

 

Geekbench a 32 bit ho ottenuto 4865, mentre con quello a 64 bit 5381, poichè non ero soddisfatto del riultato ho editato l'AGPM.Kext per far riconoscere la mia scheda video ed ho ripetuto il bench ottenendo a 32 bit 4988 e a 64 bit 5537.

 

Poi ho effettuato test anche con Cinebench e la scheda con opelgl ha totalizzato 39,08fps, lo stesso test l'ho effettuato sotto windows a 32bit, con scheda overcloccata mediante pannello ati e il risultato in open gl è stato di 49,95 fps.

 

Ora vi chiedo se questa differenza di prestazioni della scheda video in Mountain Lion e Windows 7 sia normale oppure no? Esiste eventualmente un modo di overcloccare la scheda video in OSX mediante software senza flashare il bios?

 

Grazie a tutti per le risposte.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Fregatene dei benchmark non credo che i due OS siano paragonabili a livello bench.

 

Comunque tanto tempo fa lessi di overclock modificando i kext e poi il DSDT... ma molti cossero le loro schede, credo che oggi sia una pratica in disuso. Invece, parecchi usano con successo Zeus che, però, flasha il firmware della scheda.

 

E poi, tutto dipende da cosa ci devi fare con l'hack.... a leggere la tua firma non credo che tu lo utilizzi per montaggi video (poca Ram e assenza di un SSD).... ti consiglio di lasciar perdere.

 

Posso dirti che il mio hack ha fatto un deciso salto di qualità e prestazioni quando ho montato 16 gb di ram e, successivamente, con un SSD.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • Cool! Do you have a link? Googled and didn't see anything yet.   Never mind... you're quick! I just noticed you updated it on the 1st page THANKS!!!!!!
    • I resolved the problem. Just set this coding in your config.plist:   "
      <key>KextsToPatch</key>
              <array>
                  <dict>
                      <key>Comment</key>
                      <string>USB 10.13.4+ by PMHeart</string>
                      <key>Disabled</key>
                      <false/>
                      <key>Find</key>
                      <data>
                      g32UDw+DlwQAAA==
                      </data>
                      <key>InfoPlistPatch</key>
                      <false/>
                      <key>MatchOS</key>
                      <string>10.13.x</string>
                      <key>Name</key>
                      <string>com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI</string>
                      <key>Replace</key>
                      <data>
                      g32UD5CQkJCQkA==
                      </data>
                  </dict>
              </array>     "
    • New Web Driver - 387.10.10.10.30.107 for 10.13.4 build 17E202
    • I guess having pre{max-height: 500px;overflow: auto;} in CSS was too much for IPS Devs' tast.  Until an admin has hands on this, you still can use stylish plugin to accomplish it.     In fact, it is pretty easy than it appears - Just apply a simple click on the codebox (it will highlight it), then 'delete' key.
    • all the possible frequencyes i have added seems to work fine at the moment, i have added a lot of different frequencyes to support better all kinds of professional applications, inclunding strange sampling rates and goes from 8khz up to 176.4 khz, unfortunately 192 khz does not seems to work even on cards which should support it like the audigy rx, but other frequencyes just works fine and at the moment i have tested only the sound blaster audigy rx and the audigy sb0090 (1st gen audigy) and i can confirm that all the frequencyes from 8khz up to 176.4 khz does work on that card, so i think that such frequencyes should work on all the audigy 2, 2sz, 4 cards as well, tomorrow i will test with my sound blaster live! cards and i will let you know, but here are also some photos (pro tip: use cmd + alt/opton + 4 and then press space to make a screenshot of a single window):


×