Jump to content
DeWo

ATI HD 7670M

2 posts in this topic

Recommended Posts

Guys, one simple question:

is it possible to run ATI Radeon HD 7670M on my Hackintosh? I haven't seen any kext or tutorial for this card.

 

Best,

webDeWo.pl

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

There is no current support for any 7000 Series Graphics Card as of yet.

There have been drivers seen in various releases of Mountain Lion however not all of the kexts and drivers that are needed have been available to us yet.

I guess we're just gonna have to wait until Apple choose to release them!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By macinsane
      Mojave (and maybe High Sierra 10.13.6) on Asrock H370M-ITX/ac and getting RX560 or RX580 to work with Intel graphics for full hardware acceleration
       
      Components used:
       
      Core i7 8700, UHD 630
      Gigabyte Radeon RX560
      Wifi/BT BCM943602BAED (DW1830) M.2
      Sapphire Nitro RX 580
      Samsung PM961 NVMe SSD
       
      *This guide requires you to know the basics, meaning how to create a macOS install drive, installing and using Clover. There are great beginners guides out there! As always you need at least FakeSMC to boot, every other kext I’ve used is mentioned in the guide. For Mojave beta you need to be enlisted with your Apple-ID in Apple’s beta programme. What is described here may work for High Sierra 10.13.6, but I doubt it to be reliable. Even in early beta status (PB3) Mojave runs much more stable and smoother than High Sierra ever did for me.* 
       
      *UPDATE*
      I've updated to BIOS Revision 3.00 which seems to work fine in contrast to 1.50. Already compiled a new DSDT and uploaded it alongside a new config.plist. You can use both if you like. If you don't use a RX 580 you need to edit the PEG0-PEGP section in the DSDT to adjust it to your graphics hardware. With this DSDT and config in place you'll only need FakeSMC, IntelMausiEthernet, USBinjectall plus XHCI-300-Injector, Lilu plus AppleALC for Sound. You can add Shiki for iTunes DRM playback if you like, I've uploaded the latest version as well. Avoid Whatevergreen at this time.
       
      UEFI-BIOS settings:
       
      The board comes with BIOS version 1.20, there is an update 1.50 on the Asrock website. Usually it is good to stay updated but in this case I’ll recommend to stay on 1.20, because the 1.50 version seems to be unstable and I had restarts upon wake and things like that I couldn’t get fixed even with dsdt patches. So I just downgraded to 1.20 which runs fine.
      Settings needed: Just the usual. Disable fast boot and security boot (everything Windows-related), disable vt-d and enable XHCI hand-off. Activate multi monitor support and set VRAM to 64MB to activate the Intel IGPU. From what I’ve read most people recommend 128MB but I find the 64MB setting to be more reliable, getting artifacts with settings below or above 64MB. 128MB may be needed for 4k support, though. As for nVidia users: You may have to disable the Intel graphics. I’m using an AMD card and that is the brand to go these days since Apple decided to work with AMD
       
      Clover and power management:
       
      I recommend upgrading to 4586. It seems that Aptiomemoryfix is now working with H370 chipsets. I stayed on OsxAptiomemoryfix2 together with Emuvariable and it works. Feel free to experiment.  
      For power management with your CoffeeLake cpu you can just tick plugin type within Clover or compile a ssdt with Pikeralphas script. Mojave reports my cpu correctly as Core i7 since PB3, before that it is just “Unknown” but that is just cosmetic. 
       
      Graphics:
       
      *UPDATE*
      I updated to PB4/DP5 and switched to a Sapphire Nitro RX 580. You don't need to spoof Kabylake anymore, SMBIOS 18,x now works and can use my attached DSDT_RX580 for your convenience! You'll need it for displayport to work as primary display or else you get black screen on boot and can use only HDMI. Problems are the same as written below in the graphics section. If you need iTunes you absolutely need to keep a copy of the latest Shiki that is available, because it is discontinued. The newest WhatEverGreen-Fix (1.2.0/1.2.1) does not work! If you want to use Final Cut and don't need iTunes just stay away from Shiki or Whatevergreen.
       
       
      This is the worst part. Getting the Radeon to run correctly alongside the Intel graphics took me weeks to figure out. 
       
      While RX570 and 580 run out of the box in most cases, the RX560 models often do not or at least not correctly. Apple even banned them from eGPU use. For my approach you cannot use “Whatevergreen.kext”, it simply didn’t work for me the way I needed it. Instead I added some fixes to my DSDT to set the correct number of ports used (DP, HDMI, DVI) and tell macOS to use the correct frambuffer. For those who are not into dsdt editing I added my DSDT, look at the “PEGP” section how it is done. This works for the RX560 using the “Acre” framebuffer, you can replace it with “Radeon”, that works too. Other cards need a different framebuffer and a different number of ports. You can do it!   BTW: Do not buy this Gigabytecard!!! It has some weird VBIOS on it, which caused me nightmares before I got the card to work! Buy a Sapphire card instead, they are used by Apple too.   
       
      To get full hardware acceleration for encoding videos you have to have the Intel graphics enabled alongside your AMD card. Problem is, you cannot have it running simply as a second graphics card but you’ll need to “hide” it, means telling macOS that it doesn’t have any display connectors. Otherwise you’ll have screen artifacts or in the worst case just constant crashes. This can be done by adding a certain ig-platform-id in Clover. If you use 59120003 the Intel graphics will not show up in system profiler but it is there. You can check it with iStats or HWMonitor or look if the Kaby Lake graphics kexts are loaded.  This ID makes the CoffeeLake UHD 630 to be recognized as a Kaby Lake gpu that has no display ports, is just used as a helper card.
       
      You’ll need it as a helper card for video encoding. That is what Intel graphics are used for in Macs, to support video encoding on the hardware side. You can check if hardware encoding is supposedly enabled by using MacX Video Converter Pro and VDADecoderChecker. If both say “yes” and “fully supported” this is a good start. But despite the widespread belief this doesn’t mean everything is set correctly! You now have to find out, how to get both cards working together. This is the moment where you have to choose between work and fun: Are you using FinalCut Pro for video editing or are you planning to use iTunes for entertainment? Up until this day (Mojave PB3 PB4/DP5, High Sierra 10.13.6) you cannot have both working correctly! I’ll show you how it is done both ways. 
       
      The best settings for Final Cut:
       
      Use the DSDT I’ve added with the respective AMD settings for the RX560 or modify them for your graphics card.
       
      Use SMBIOS for iMac17,1 (14,2 does work but picture over DP port is ugly, iMac 18,1/2/3 do not work *Since Mojave PB4 they do work at least for RX580*) in Clover.
       
      Have AppleIntelKBLGraphicsFramebufferInjector_3e9x.kextin your Clover/kexts/Other folder.
       
      Until Mojave PB2 (may work on High Sierra 10.13.6):
       
      Fake-ID 3E928086 plus ig-platform-id 59120003
       
      These are the correct setting when installing Mojave (usually you will start with PB1 as the full installer).
       
      For Mojave PB3 and higher:
       
      Fake-ID 59128086 plus ig-platform-id 59120003
       
      After upgrading to PB3 you will get a black screen with 3E92 fake id because PB3 introduces Coffee Lake kexts and macOS will use these kexts instead but that doesn’t work with our ig-platform-id. So you can download the update to PB3 but before installing it you’ll need to change the fake-id to a usual Kaby Lake id. While this didn’t work in High Sierra and the first two Mojave betas (meaning you didn’t get full hardware encoding) it is now magically working with PB3. It is safe to remove AppleIntelKBLGraphicsFramebufferInjector_3e9x.kext after upgrading to PB3.
       
      For Mojave PB4 and higher:
      Only add ig-platform-id 3E920003 in Clover, no need for spoofing a fake id anymore.
       
      The best setting for iTunes and why it is the worstfor Final Cut:
      Just do the same thing as for FinalCut, put Shiki.kext into your Clover/kexts/other folder and add -shikigva boot argument. You can use -shikigva=1 or 2 or 12 it will work either way. Now you can watch movies with iTunes, yay! But it has some sideeffects. You cannot use this setting when seriously editing with Final Cut.
       
      While this works by tricking macOS to use the IntelGraphics to play protected video content, it doesn’t seem to be the way real Macs are doing this. As soon as you open FinalCut you will notice (check this with iStats or HWMonitor) that the Intel graphics is not or only barely utilized, instead cpu usage skyrockets, indicating that slow software rendering is used instead of hardware encoding through Intel graphics. To make it worse the Radeon still “thinks” there is an Intel graphics helping so it does not run at highest potential. You may never notice it when using HD material with 24 or 25p because it still fast enough for that. But 50p or 4k material will most likely cause stuttering. I was astonished when I had stutters while previewing my 50p material, impossible to watch it. Thinking: What is wrong? I have a freaking i7 8700 plus RX560! Even my old hackbook with HD4000 is doing better!     
       
      Wifi and Bluetooth
       
      *UPDATE*
      With Mojave PB4/DP5 Bluetooth stopped working with Rehabman's kext, my MagicMouse simply isn't connecting anymore. I decided to finally remove the card because handoff isn't working anyway these days with M.2 or NGFF bluetooth on High Sierra or Mojave (tried several ones "the internet" claims they would work oob but they do not ;)). That is what I wanted Bluetooth for. If you need Wifi I recommend you go with a cheap Wifi-only card, you don't need to pay 30 or 40 $ for dual cards that won't work the way they were intended to work. If you are on a micro ATX board and can have a graphics card plus PCIe Wifi/BT-card that actually connects to a physical USB port on you're board then you may be lucky enough to have handoff working as expected. I'm having a wifi repeater laying around with an ethernet port in case I may need wifi someday on my hack. 
       
      I swapped the Intel Wifi card that was coming with the mainboard plugged into the onboard M.2 port with a compatible Dell card. The DW1830 or BCM943602BAED. The wifi part runs half way out of the box, but if you want the card to appear as Apple AirportExtreme and set the country code according to your country you need to put FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext into Clover/kexts/other and add some Clover kext-to-patches by PMHeart. 
       
      Name: com.apple.driver.AirPort.BrcmNIC
      Find: 75166644 3BA3581A 0000750C 4183FE04 7406
      Replace: 66906644 3BA3581A 00006690 4183FE04 6690
      Comment: AirPortBrcmNIC - PCIe in 10.13.x
       
      Name: com.apple.driver.AirPort.BrcmNIC
      Find: 4183FCFF 7435488D 55D0
      Replace: 66C70644 45EB348D 55D0    (*this is for DE country code, change for your need)
      Comment: BCM4352-Country Code 
       
      Bluetooth will work thanks to Rehabman’s kexts. You’ll need BrcmPatchRAM2.kext and BrcmFirmwareData.kext OR BrcmFirmwareRepo.kext. The Data.kext can be injected through Clover, just throw it into the kexts/other folder, the Repo.kext has to be installed in /Library/Extensions on your mac drive, it won’t work with Clover. I had issues with the Data.kext, Bluetooth was gone on every second or third reboot. The Repo.kext is more reliable, haven’t had any issues yet. I really don’t like the kexts to be installed in my system but I guess I have to live with it for the time being.
       
      Oh, handoff and continuity don’t work, doesn’t matter that system profiler shows them as enabled. At least it works in one way: the mac can handoff Safari pages to my iPhone, but not the other way around. Documents opened on my phone show up in the dock, but they are not loaded. 
      This issue is around since at least High Sierra and from what I’ve read Rehabman is not going to fix this, because he founds this features not worth it. I have to disagree, these are very convenient and valuable features if you work with desktop, laptop and tablet in different situations, I miss this capability very much!    
       
      Audio
       
      Audio works with Lilu.kext plus AppleALC.kext and you need to inject Layout ID=1 in Clover. For Mojave use the boot setting -lilubetaall to force the kexts to load. If you like to have DP or HDMI audio add a HDAU device to your dsdt (see mine for reference).
       
      Credits:
      Credits go to this great community! I hope I mentioned everyone in this guide whose insights made this hack possible. If I have forgotten someone please let me know!
      DSDT.aml.zip
      DSDT_RX580.aml.zip
      config_DSDT_BIOSV3.00.zip
      Shiki.kext.zip
    • By linko
      Hello every body first of all my english is kinda bad sorry !!
       
      this is my first topic sorry if its in the wrong place !!
       
      I got a ATI mobility radeon hd 4500 on hp notebook pavillion dv6 "legacy" mod NO UEFI.
       
      So i downloaded mackintosh yosemite from "hackintoshzone.com" on windows and restored it using Transmac on a usb
       
      after that i installed yosemite on my "HP PAVILION DV6" and every thing worked just fine .But the only problem is the graphics
       
      its glitching and lagging a little bit . and after  while i realized that the problem is in the Vram its just 3mb.
       
      I googled this problem and i only get some solution using clover wich i can't use i guess because i only have LEGACY on my notebook but i do have chameleon installed by default ??!!
       
      plz this problem is the only thing left so heeeelp
       
      AND I don't know a lot of stuff about this so go easy  with the solutions pls if there any !

    • By zeg66
      Please help me with this 10.9.5 system. Motherboard: Gigabyte 965p-s3 rev3.3, gpu: Ati Radeon HD6450 (dvi/hdmi/vga). 
      Using any of the 3 ports on the 6450 (dvi, hdmi, vga), I see all the white letters on black background during boot but when they complete and it's time for the graphics to start I get a black screen and sometimes a restart after that. Using Clover 4411. Is there any way to get past this?
×