Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sign in to follow this  
ajw901

Dell Inspiron 545

5 posts in this topic

Recommended Posts

Hi,

 

i' m new to the hackintosh.

 

I have a inspiron 545 which i want to convert to a hackintosh.

 

My specs are:

 

MEMORY : 8192MB (4X2048) 800MHZ DDR2 DUAL

PROCESSOR : INTEL CORE 2 QUAD-CORE Q8300

HARD DRIVE : 1TB SERIAL ATA (7200RPM)

GRAPHICS : 1024 MB NVIDIA GEFORCE GT220

WIRELESS : Dell NETWORK 1505 (802.11 N) PCIE

 

What would be the distro for a hackintosh ?

 

Thanks,

Ajw901

Share this post


Link to post
Share on other sites

I recommend Lion Retail.

Why?

Because:

 

Intel Core 2 Quad Q8300 - Natively supported

Nvidia GeForce GT220 - GraphicsEnabler=Yes in org.Chameleon.boot.plist / NVEnabler64.kext

Dell 1505 - Natively supported (native AirPort!)

 

Great PC!,

-giofrida

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the info!

 

I've got lion on a bootbale usb which i created from MyHack - i can boot into the lion installer by doing this command

" -v -x npci=0x3000 pci=off GraphicsEnabler=No"

 

Only problem is.... it can't find my SATA hard drive. i've looked online and it says switch to AHCI mode however i can only switch to

IDE or RAID. Is there a way of getting past this ?

 

Thanks

 

Ajw901

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Me once again! A little further progress now however still struggling!!!!!

 

I've got the installer to see the HDD and it's installed on the drive, however booting on to the drive is

the hard part. I Boot into Darwin off the USB i then enter

"

-v -x npci=0x3000 pci=off GraphicsEnabler=No"

 

then it starts to boots and then shows me this -

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=f7b9c62ce0&view=att&th=1381a2759911d9e7&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_VX77Q_ZSr_ZcBtPU5HDOg&sadet=1340468684057&sads=9bc7k9kcIbrPePZVeWiVM1QnYtQ&sadssc=1

"Boot-UUID-Media"

 

then will go into a "Waiting for Root Device" loop.

 

Any Ideas ?

 

Ajw901

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×