Jump to content

[GUIDE] Enable QE/CI/QGL on GeForce FX5200/FX5500


4 posts in this topic

Recommended Posts

QE/CI on GeForce FX5200/FX5500

 

- Requirements:

  • OSx86 Tools
  • NVIDIA Universal Installer
  • Pacifist
  • CoreGraphics Framework 10.5.5

 

- Instructions:

 

1. Boot to Leopard with -s -v flags

 

2. Type these commands:


/sbin/fsck -fy
/sbin/mount -uw /
rm -R /System/Library/Extensions/Ge*
rm -R /System/Library/Extensions/NVD*
rm -R /System/Library/Extensions.mkext
exit

 

3. DON'T SHUTDOWN/REBOOT YOUR PC! Leopard should boot normally.

 

4. Open OSx86 Tools > Add EFI String/Boot Flag > GFX Strings > Custom > Name your card (whatever you want) > Your card VRAM (mine is 256 mb) > Your graphics card port (mine have DVI and VGA so i chosen VGA/DVI-I).

5. Now you have an EFI-String! Click on Apply changes to com.apple.Boot.plist. Then, REBOOT.

 

6. Install NVIDIA Universal Installer. Click Continue, you'll logout and login again.

 

7. Open OSx86 Tools > Check Repair Permissions, Clear Extensions Caches and Touch Extensions Folder > Run Selected Tasks. Wait and then REBOOT.

 

8. Now, QE/CI should work, but with some glitches. (See for example System Preferences window)

 

9. Open the CoreGraphics 10.5.5 Framework Package with Pacifist. Then, Select all the files, Right Click it, Install to default location. Now, REBOOT.

 

If you want, you can also enable Quartz GL (Quartz Extreme 2D) by clicking on OSx86 Tools the button Enable/Disable Quartz GL.

 

 

 

Check my Attached File to view my System Profiler.

Translucent bar doesn't work because the FX5200/FX5500 are too old ):

post-878657-0-10667900-1339509775_thumb.png

  • Like 1
  • 2 weeks later...
  • 3 years later...

Hi giofrida!!!

I am a new user of Hackintosh!!!!!

Thank you for your post!!!! It helped me a lot!!!  :D

My PC:

Mother: Intel D865GLC

Micro: Intel 3,0GHz 1 core socket 478

Sound: MaxSound onboard(with AppleAC97Audio.kext installed) workin great!

Video: nVIDIA GeForce4 MX4000 64Mb

Software: iatkos 7v.

 

I did all steps that you wrote and it worked good for me, not great, because it´s an old video card and CI works on software mode, but i can change my resolution properties!!!  :w00t:

Thank you very much!!!!

Great Job!

post-1569374-0-06383000-1438619422_thumb.png

post-1569374-0-56013600-1438619431_thumb.png

  • 4 years later...
On 6/12/2012 at 9:01 PM, giofrida said:

 

QE/CI on GeForce FX5200/FX5500

 

 

 

 

 

 

 

- Requirements:

 

 

  • OSx86 Tools
  • NVIDIA Universal Installer
  • Pacifist
  • CoreGraphics Framework 10.5.5

 

 

 

 

 

 

- Instructions:

 

 

 

 

1. Boot to Leopard with -s -v flags

 

 

 

 

2. Type these commands:

 

 

 


/sbin/fsck -fy
/sbin/mount -uw /
rm -R /System/Library/Extensions/Ge*
rm -R /System/Library/Extensions/NVD*
rm -R /System/Library/Extensions.mkext
exit


 
 

 

 

 

 

3. DON'T SHUTDOWN/REBOOT YOUR PC! Leopard should boot normally.

 

 

 

 

4. Open OSx86 Tools > Add EFI String/Boot Flag > GFX Strings > Custom > Name your card (whatever you want) > Your card VRAM (mine is 256 mb) > Your graphics card port (mine have DVI and VGA so i chosen VGA/DVI-I).

 

 

 

5. Now you have an EFI-String! Click on Apply changes to com.apple.Boot.plist. Then, REBOOT.

 

 

 

 

6. Install NVIDIA Universal Installer. Click Continue, you'll logout and login again.

 

 

 

 

7. Open OSx86 Tools > Check Repair Permissions, Clear Extensions Caches and Touch Extensions Folder > Run Selected Tasks. Wait and then REBOOT.

 

 

 

 

8. Now, QE/CI should work, but with some glitches. (See for example System Preferences window)

 

 

 

 

9. Open the CoreGraphics 10.5.5 Framework Package with Pacifist. Then, Select all the files, Right Click it, Install to default location. Now, REBOOT.

 

 

 

 

If you want, you can also enable Quartz GL (Quartz Extreme 2D) by clicking on OSx86 Tools the button Enable/Disable Quartz GL.

 

 

 

 

 

Check my Attached File to view my System Profiler.

 

Translucent bar doesn't work because the FX5200/FX5500 are too old ):

 

 

post-878657-0-10667900-1339509775_thumb.png

Hello GioFrida

 

What Iso hackintosh you used ? i have used iatkos v7 but qe not work and ci just software

 

Thanks :)

×
×
  • Create New...