Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sign in to follow this  
paulisthebest3uk

Got OSx86 10.5.8 working but slight problem

3 posts in this topic

Recommended Posts

Hello there,

 

I finally successfully installed MAC OS X86, on AMD motherboard ECS Elitegroup MCP61M-M3 using Ideneb 1.5.1

 

Works great, audio, ethernet, everything - but the internet seems a little slow for some reason, and its not in windows, maybe an ethernet issue?

Also the operating system is unusuable if i dont type in the command MAXMEM=4096 or MAXMEM=2048 at boot. I have 6 gigabytes of ddr3, any workaround does anyone know to utilitise all 6 gigabytes?

 

Other than that, it works great, if I remember correctly I had to use an IDE dvd rom reader to install, because I got still got waiting for root device with my sata DVD drive during installation.

 

Oh and all 4 cpu cores work on my AMD phenom, in osx86!

 

Other than the few issues, mac osx86 is great, and I type in this forum using it right now.

 

Oh and if you want to use onboard sound, use azilla for this motherboard, for some reason the others dont work.

 

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

dsdt irq issue.

 

64 bit for more that 3.32 gb = 10.6.x

 

get a gigabyte intel board .. ive told u this many times in the chatroom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also the operating system is unusuable if i dont type in the command MAXMEM=4096 or MAXMEM=2048 at boot. I have 6 gigabytes of ddr3, any workaround does anyone know to utilitise all 6 gigabytes?

 

Use Slashack's AppleNForceATA.kext which will allow you to use > 4GB RAM. And because of the nForce 430 chipset, your DVDRW needs to be a IDE (PATA) DVDRW jumper-set and connected to the MOBO as Master via an 80-wire IDE cable..... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • Got garbled sound in earphone    Notebook Asus X550VX i7 - 7700hq with ALC255 not working with applealc  layout id  3, 13, 17, 18, 27, 28, 99 its is working with VoodooHDA but the new one 2.9.1 it much has low volume, but bad sound in earphone     codec dump linux https://drive.google.com/file/d/1pg2y76WvFYsO8vFY-2B_2OLyKMmkQ8Tg/view     latest debug http://www.mediafire.com/file/2pjny4eq5r64ed8/debug_1383 (1).zip  
    • For F6 Bios, which DSDT is the one i should use? I´m a little confused in the Mass of DSDT here ;-).   Great Thread by the Way.   Another Question: I have 2 960Pro inside my Rig (one with OS X, one with Windows 10). When i try to mount my EFI on OS X NVMe the system freezes... :-(   DWhen i unplug the Windows NVMe everything is fine an it mounts the EFI.   Anybody an idea?   Tried the upper Port on the Board (OS X) & the middle / lower Port, in the Middle it mounts the EFI in the lower it freezes.   But i need the middle Port for an SATA M.2 SSD :-D... Even when i plug the Windows NVMe into an PCIe Adapter Card it freezes at the point i mount the EFI.   I´m mounting with Clover Configurator.     Thank You guys.
    •   Just add "ngfxsubmit=0" to config.plist to disable the fix within nvidiafixup
    • @MegaCookie   ok, I have no solution for that Trial 7 good for the release?
      Is this codec good enough for you?
    • @onejay09  - thanks again for your help and advice.  I tried various combinations of Info.plist mods (Adding a new Machine entry with my Board ID and GFX0, adding GFX0 to the MacBookPro6,1 Machine entry and adding a Vendor/Device entry to the Board ID and MacBookPro6,1 Machine entries. I thought these might make a difference, but after comparing GPU temps and frequencies to those reported in Windows 7, I'm not seeing any difference.  It appears as though AGPM is natively detecting and handling power management of the NVidia Quadro NVS 140m without any Info.plist mods.   Thanks again.


×