Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
flynnlives

What am I doing wrong with Lion and XFX 5770 video Card

7 posts in this topic

Recommended Posts

Hey,

 

I really need all your help everyone, I am spinning my wheels and this is driving me nuts. I can't seem to figure out on what am I doing wrong here.

 

So here is my test setup.

 

I downgraded 6970 and installed my old XFX 5770 video card (577X-ZNFC) one.

 

And I followed everything to the letter using [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] and Mac OSX Lion USB Installer

 

http://tonymacx86.blogspot.com/2011/10/[url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]-install-mac-os-x-lion-using.html

 

Now with the USB stick, if I choose the options --> -x PCIRootUID=1

 

Then the system boots up and I am able to see my Lion Desktop (On two monitors vs three)....

 

But then I install [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url], and choose the Easy install - it installs, but upon boot up the system won't load - I know it has to do something with the video card. The screen becomes garbled (I have to partitions on which OSX is installed, and I can always boot the default safe one by using the usb stick and typing in the above mentioned commands)

 

What do I need to do? I am getting confused by the minute, especially reading forums on here and tonymacx86's forums.

 

Few months ago, I was able to get 6970 working (though it still crashes), but I figured 5770 will be easy to run as it is fully supported.

 

Please tell me on what to do. And how do I get the 5770s to be read by the OSX.

 

Thanks,

 

flynnlives

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update - After installing [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] - I tried with one monitor first, and did booted up with -v , all I see after the text, screen goes to white screen with garbled color lines and that is it. Is that the XFX 577X-ZNFC are not supported at all Or do I need to have something specific the chameleon boot plist file. I am using the EasyDSDT solution here. Please any help? I am about to throw in the towel on this

Share this post


Link to post
Share on other sites

try booting AtiConfig=Vervet( just as I've typed it i think its a frame buffer thing)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am getting no luck with using command AtiConfig=Vervet. Do i have to flash my XFX 5770 (577x-ZNFC) card? to get it at all working. All I get is a garbled white screen. This is getting so damn confusing.

 

Suggestions anyone? pretty please

Share this post


Link to post
Share on other sites

this card works O.O.B in Lion and Mountain Lion, use GraphicsEnabler=No and ATIConfig=Vervet or inject the Graphic Card in DSDT.aml, here the code.

 

 

 

Device (GFX0)

{

Name (_ADR, Zero)

Name (_SUN, One)

Method (_DSM, 4, NotSerialized)

{

Store (Package (0x0E)

{

"AAPL,slot-name",

Buffer (0x09)

{

"PCIe-1"

},

 

"@0,name",

Buffer (0x0D)

{

"ATY,Vervet"

},

 

"@1,name",

Buffer (0x0D)

{

"ATY,Vervet"

},

 

"@2,name",

Buffer (0x0D)

{

"ATY,Vervet"

},

 

"@3,name",

Buffer (0x0D)

{

"ATY,Vervet"

},

 

"model",

Buffer (0x13)

{

"ATI Radeon HD 5770"

},

 

"hda-gfx",

Buffer (0x0A)

{

"onboard-1"

}

}, Local0)

DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))

Return (Local0)

}

}

 

Device (HDAU)

{

Name (_ADR, One)

Method (_DSM, 4, NotSerialized)

{

Store (Package (0x02)

{

"hda-gfx",

Buffer (0x0A)

{

"onboard-1"

}

}, Local0)

DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))

Return (Local0)

}

}

}

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×