Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
eypuff

SSD - Slow Write Speed & Fast Read Speed

6 posts in this topic

Recommended Posts

Hi, I'm having some problems with my SSD drive.

I have OCZ Vertex 3 connected to my Gigabyte Z68X-UD3H-B3 (F9) mobo through the Intel Z68 Chipset (Port: SATA3_0)

I'm getting great read speeds, but my write speed is nowhere near where it should be.

Can anyone shed some light on what the problem might be?

 

Thanks in advance,

EY

 

And here are some screenshots that might help:

post-927560-1322032883_thumb.png

post-927560-1322032901_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

actually i did. i found that, the write speed vs read speed is normal. the only way to increase the write speed is by using a raid installation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

weird.. I have a an agility 3 which uses the same controller and I'm also getting weird results... AJA is reporting "normal" sata 3 speeds but blackmagic disk almost got me thinking my drive is running in sata 2, I'm also using a Z68 board p8z68v gen3 JM626 I think

screenyz.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm using an P6X58D-E with an OCZ Vertex 2 and I got lowered speed in the Black Magic Disk Speed Test too, I think I first noticed when I had 10.7.2 installed.

I know for sure that it worked perfectly under 10.6.8 resulting in read speeds of 275 MB/s .

 

For now 10.7.2 boots really fast like 10.6.8 used to do, so I'm wondering if there is an compatibility problem with Black Magic's tool and 10.7.2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×