Jump to content

Black screen coming out of sleep


jdrafke1
 Share

4 posts in this topic

Recommended Posts

So i downloaded the sleepenabler kext for 10.6.6 from kexts.com. I am able to get the computer to go to sleep perfectly but when it wakes back up I am unable to get output from the video card. The monitor stays blank and it says out of range. I have a 4670 and everything is working fine except for this. I have also had a few occasions were I first boot up and click an application in the dock and loose the screen as well, the only way to get it back up and running is via a reset. Is this the sleepenabler or the graphics cards? And is there a fix to this?

Link to comment
Share on other sites

Check out what version of SleepEnabler you are download (32 or 64 bit) .. You have to choose this one who is for your x86 or x86_64 system.. I`m with HD4670 also.. I`m with chameleon boot loader and boot with "GraphicsEnabler"="Yes".. I use SleepEnabler (32bit) for 10.6.6 from kexts.com and everything works perfectly.. I dont use any modified kext for the Video ..

You can tell us what MacOS you use .. Retail or Distro, for better help ..

Link to comment
Share on other sites

Well i am booting in 32 bit mode according to the about my Mac info. I downloaded to different kexts, and tried each one individually with the same results. One is suppose to be 32/64 bit compatible, the other is only 32 bit. Both kexts put the computer into sleep mode, but when it wakes I have no monitor output, just a black screen. Have to do a reset in order to get monitor back. I am using a retail copy of SL with [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] + [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] method. I have also experienced a problem where i boot up, everything is fine, and then I click an application and loose the monitor. It doesnt happen all the time, only once in a while. Have you experienced this with your 4670? I am also using only graphicsenabler=yes, no other modified video kexts.

Link to comment
Share on other sites

I tried using the modified kexts for video dvi out on kexts.com as well with no results. The computer still goes to sleep fine, but coming out of sleep I have no monitor output. My gpu fan spins at 100% rpm all the time, so sleep mode is important for me when not active. Please help.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...