Jump to content

EBIOS Read Error


NiNshiM
 Share

4 posts in this topic

Recommended Posts

I'm trying to install Retail SL on my Asrock Conroe1333-DVI/H mobo following this guide: http://tonymacx86.blogspot.com/2010/04/ibo...ac-os-x-on.html, but when I try to boot [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] CD i get the error "EBIOS Read Error: Controller or Device error".

Well, the mobo isn't set to ACHI because I couldn't find that option in the BIOS, and the firmware I'm using is 2.xx. I read somewhere I can't remember that it doens't work with firmwares greater than 1.10.

So, could any or both of these facts explain the error? If so, could you tell me what to do in order to fix it? Are there any risks in downgrading the firmware?

Link to comment
Share on other sites

Dude, I searched almost the whole web to look for a fix but I can't find it. However, I found out that the majority of people having this issue say that their BIOS doesn't have the ACHI mode option, therefore they can't change it. So this HAS to be the source of the error, I can't see another way.

There are plenty reports of succeded instalations of SL on this mobo. Can someone please help out here? How do I set the mobo to AHCI if I don't have that option?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...