Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
olykwon

GMA900 Solution in Snow Leopard 10.6.0-10.6.4

3 posts in this topic

Recommended Posts

First Install the meklort BootLoader

 

http://www.meklort.com/?p=188

 

then Install the following Kexts posted from the leopard sollution

 

http://www.insanelymac.com/forum/index.php...st&id=40555

 

http://www.insanelymac.com/forum/index.php...st&id=40556

 

 

 

You should now have full graphics acceleration without any garbled distorted top bar

 

or color depth / rgb issues

 

 

 

Post if this has worked for you or if it hasnt please include make model of the pc your using along with the hardware ID of your GMA 900, Im on a laptop and this has worked , supposedly its worked for netbooks aswell

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
First Install the meklort BootLoader

 

http://www.meklort.com/?p=188

 

then Install the following Kexts posted from the leopard sollution

 

http://www.insanelymac.com/forum/index.php...st&id=40555

 

http://www.insanelymac.com/forum/index.php...st&id=40556

 

 

 

You should now have full graphics acceleration without any garbled distorted top bar

 

or color depth / rgb issues

 

 

 

Post if this has worked for you or if it hasnt please include make model of the pc your using along with the hardware ID of your GMA 900, Im on a laptop and this has worked , supposedly its worked for netbooks aswell

 

this worked for me until 10.6.2. on 10.6.4 the kext loads but i dont have any hardware accleration gma 900 0x2582 dell optiplex gx280 desktop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

As noted in this post, best results are with the elliot kext, and the corresponding Framebuffer as has been posted previously.

 

Then using the chameleon mod from Meklort, seems to enhance the graphics performance visually, less artifacts.

 

Cosmetic drawback is that customized chameleon screen on boot show half the graphic, but maybe that can be fixed by different resized files. I can live with that. Does not affect selecting drive icons.

 

Working fully with an Acer 1640z, 10.5.8

 

this worked for me until 10.6.2. on 10.6.4 the kext loads but i dont have any hardware accleration gma 900 0x2582 dell optiplex gx280 desktop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×