Jump to content

Will I Ever Could Boot With SiS 651/ SiS 962L?


jm_1990
 Share

4 posts in this topic

Recommended Posts

Hi, I've already installed Leopard and Snow Leopard successfully in others PCs, but since a month ago I'm trying to install Leopard in a old machine. And it seems impossible to boot the Leopard DVD, no matter what i always get the famous "still waiting for root device". I've tried iATKOS v5, iATKOS v7, iATKOS S3 and iDeneb 10.5.8 and no one works.

 

First I get errors with USB, so I disable it from BIOS, then in iATKOS v5 I get error with PS/2 mouse so i disconnect it, and finally all finish in "still waiting for root device". I know the problem is in the chipset, the SiS 651 with the USB and SiS 962L with the hard drive that seems the OS don't recognize it. And I can't find information in Internet about this chipset in Hackintosh. My question is if someone know how to fix it, or there isn't any solution?

 

I've already tried with many options in BIOS and changing the master/slave of the hard drive and the DVD recorder and it doesn't work. This is the PC where i'm trying to install Mac:

 

- Processor: Intel Pentium 4 (Prescott) 2800 MHz (x86, MMX, SSE, SSE2, SSE3)

- Motherboard: ASUS P4SP-MX. Chipset: North - SIS 651, South - SIS 962L

- VGA: NVIDIA GeForce4 MX 4000 (128 MB) - AGP 4x - Supports OpenGL 1.5.7 fully, and 50% of OpenGL 2.0

- RAM: 1 GB DDR Kingston PC3200

- Hard Drive: 160 GB (PATA)

 

Thank you very much. Bye

Link to comment
Share on other sites

Hello there

 

I am no expert in this but I believe the first problem could be your HDD, can you connect a SATA one does your board support this ?

 

Could be you may need to change the board over for a model which supports SATA and more importantly AHCI

 

IS your processor socket 478 or 775 ?

 

If it is 775 there is a whole range of good motherboards which respond well to OSX but I fear you may need to change to PCI-E graphics.

Link to comment
Share on other sites

Hello there

 

I am no expert in this but I believe the first problem could be your HDD, can you connect a SATA one does your board support this ?

 

Could be you may need to change the board over for a model which supports SATA and more importantly AHCI

 

IS your processor socket 478 or 775 ?

 

If it is 775 there is a whole range of good motherboards which respond well to OSX but I fear you may need to change to PCI-E graphics.

 

Thank you for your help. The HDD have support for SATA but the motherboard don't support SATA 2, so it's connected by PATA. The processor is Socket 478, and the video card is not PCI-E, it's AGP. The thing is that i have this old computer in my house and i wanted to install Leopard since the only OS that works there is Windows XP. I've installed Mac in others PC in my house but i can't even start the setup in this computer. I know the problem is the chipset SiS, but i can't find any information about this working with OSX86. Thank you. Bye.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...