Jump to content

AppleIntelE1000e.kext for 10.8/10.7/10.6/10.5


768 posts in this topic

Recommended Posts

@Mieze - Great news!!!

 

Your new version is working on my T420. (device 1502).  I have only been using it for a few hours. before I was using the 2.4.14 version as that was the only version that did not hang in a short time when transferring large files.  i will keep you posted if i see any issues. 

 

Thank you.

  • 5 months later...

I have a weird issue today...after installing Windows 10 on another HDD, I cannot get an IP on my Yosemite hacks!!! I have 2 installs (2 HDDs) and on both I cannot get an IP now, after the Win install. Also, during the Windows install, also there I could not get an IP, only after installing manually a driver from asus (I have maximus formula VI MB). But here, on the OS X......nothing :( 

  • 4 months later...

I've just updated hnak kext with the newest linux driver 3.3.1, which gives i219-LM support.

It still doesn't work with i219-v (which was added in previous version)
 
 
Edit:
new version of the file uploaded - working i219v - all credits goes to alreadystarted
 

 

I've just updated hnak kext with the newest linux driver 3.3.1, which gives i219-LM support.

It still doesn't work with i219-v (which was added in previous version)
 
 
Edit:
new version of the file uploaded - working i219v - all credits goes to alreadystarted

 

 

CFBundleIdentifier missing/invalid type in kext EFI\CLOVER\kexts\10.11\AppleIntelE1000e.kext - Not loading for me.  Easy enough fix, but looks like it doesn't have the CFBundleIdentifier set correctly.

Thank you iStigPL and alreadystarted!  After a little edit kext is working fine and working i219-v!

CFBundleIdentifier missing/invalid type in kext EFI\CLOVER\kexts\10.11\AppleIntelE1000e.kext - Not loading for me.  Easy enough fix, but looks like it doesn't have the CFBundleIdentifier set correctly.

Thank you iStigPL and alreadystarted!  After a little edit kext is working fine and working i219-v!

What edit did you do? I'm getting that error as well.

CFBundleIdentifier missing/invalid type in kext EFI\CLOVER\kexts\10.11\AppleIntelE1000e.kext - Not loading for me.  Easy enough fix, but looks like it doesn't have the CFBundleIdentifier set correctly.

Thank you iStigPL and alreadystarted!  After a little edit kext is working fine and working i219-v!

 

oops ;-)  thanks for information.

 

new file uploaded - please redownload :-) now all should be ok

oops ;-)  thanks for information.

 

new file uploaded - please redownload :-) now all should be ok

 

Sorry, not ok here

 

Change: > CFBundleIdentifier: "com.iStig.driver" to "com.iStig.driver.AppleIntelE1000e" work

Change both: > CFBundleIdentifier & > IOKitPersonalities > e1000e > CFBundleIdentifier to original "com.insanelymac.driver.AppleIntelE1000e" should work

Hello everyone,

I'm currently running a supermicro board (X9DAi) on 10.9.5, on my side AppleIGB is terribly unstable, and produces 90% of the time kernel panics.

Has anyone here experienced that too ? If so, how did you circumvent that problem ? the nics are Intel's i350.

I've tried using the IntelE1000.kext and adding the devices ID's from the AppleIGB, and strangely the NIC seems to be recognized, but is unable to do DHCP or to effectively send information. I tried setting a manual IP and pinging outside doesn't work (not even the router).

Any ideas ? I have a screenshot of the KP if needed.

  • 4 months later...
  • 8 months later...

AppleIntelE100e.kext not working

version 2.4.14, 2.7.3, 3 and 3.2

 

Im  use myHack and install Maverick

 

Note on Lion work perfectly

that is the screen verbose

thanks

 

Only run on verbose

AppleIntelE1000e (info): Interrupt Trottling Rate (ints/sec) set to dynamic conserva....

AppleIntelE1000e (info): changing MTU fron 0 to 1500

 

But no show address and not connect on maverick

 

need some hand

  • 2 years later...
On 1/5/2010 at 3:34 AM, hnak said:

AppleIntelE1000e.kext 32/64 for 10.8,10.7,10.6 & 10.5 (until 2.0.0).

This driver is based on Intel Wired Ethernet for Linux ( e1000.sourceforge.net ) . As it uses ( almost as is ) Linux driver's source code, the license is GPL.

The base Linux driver is e1000e-1.9.5 and works with Intel PCI Express ethernet chips like 82578 (P55/H55) and 82579 (P67/H67).
I tested 82573, 82574L, 82578, 82579 only as I do not have other NICs.

82575/82578/82580 based NIC needs another one - AppleIGB.kext.

List of the IDs supported by original driver:

0x105E,0x105F,0x1060,0x10D9,0x10DA,0x10A4,0x10D5,0x10A5,0x10BC,0x107D,
0x107E,0x107F,0x10B9,0x108B,0x108C,0x109A,0x10D3,0x10F6,0x150C,0x1096,
0x1098,0x10BA,0x10BB,0x1501,0x1049,0x104A,0x104B,0x104C,0x10C4,0x10C5,
0x104D,0x10BF,0x10F5,0x10CB,0x10BD,0x10E5,0x294C,0x10C0,0x10C3,0x10C2,
0x10CC,0x10CD,0x10CE,0x10DE,0x10DF,0x10EA,0x10EB,0x10EF,0x10F0,
0x1502,0x1503,0x153a,0x153b,0x1559,0x155a,

0x15a0,0x15a1,0x15a2,0x15a3,0x156f,0x1570

0x104B and 0x10F6 are supported by Apple's Intel82574L.kext ( so removed from this driver's Info.plist ).

Availabie at: sourceforge .
 

2014/6/26

Updated to 3.0.1

It seems i219 support is added.

 

2014/6/7

Updated to 3.0.4.1b. 

A few tweaks to reduce mbuf leaks.

 

2014/5/18

Updated to 3.0.4.1a. 

Added the hardware ID values which I forgot to add in 3.0.4.1 ( 0x15a0,0x15a1,0x15a2,0x15a3 )

Stopped allocating  mbufs  for receive buffers.

 

 

2014/3/9

Updated to 3.0.4.1.

 

2014/2/15

Updated to 3.0.4.

 

2013/9/25

Disabled  UDP csum as it does work in 10.8.5 (2.5.4d).

 

2013/9/10

Auto-negotiation worked for 1Gb link only - hopefully fixed (2.5.4c).
 

2013/9/9

TSO fixed and enabled.

Model names are now shown correctly in Network Utility.app .

The version string is "2.5.4b".

 

2013/9/6

Updated to 2.5.4.

This version support IPv6 checksum and TSO, allows manual speed/duplex settings.
- edit:  as a problem was found, TSO is disabled. 
 

2013/8/20

Output stall fixed.

 

2013/06/30
Updated to 2.4.14.

2013/04/12
Updated to 2.3.2.

2013/01/21
Updated to 2.2.14.

2012/09/17
Incorporated 2.1.7.
RX checksum is enabled again.

2012/09/08
Fixed Mountain lion issues.
10.5 binary is no longer included.

2012/5/19
Code base updated to 2.0.0.
VLAN works.

2012/4/30
Code base updated to 1.11.3.
Suppressed TxHung message.

2012/4/14
Code base updated to 1.10.6.
I hope jumbo frame works again.


2012/1/1
Code base updated to 1.9.5

2011/9/27
Code base updated to 1.6.2.

2011/6/19
Code base updated to 1.3.17.

thankyou

×
×
  • Create New...