Jump to content
InsanelyMac Forum
nikostudio

Ενθουσιασμένος-προβληματισμένος-ΑΣΧΕΤΟΣ!

Recommended Posts

Να ‘μαι κι εγώ …..

 

Καινούργιος στο «σπορ»

 

 

και μπορώ να πω ενθουσιασμένος (και προβληματισμένος) με το όλο εγχείρημα !!!

 

 

 

 

To μηχάνημα μου :

 

 

 

ASUS P5E3 DELUXE/WIFI-AP@N

 

Μνήμη CORSAIR XMS3 DHX DDR3 4GB PC3-10600 (1333MHZ)

 

INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA775 - 1333 FSB

 

Κάρτα γραφικών ASUS EAH3650 SILENT MAGIC/HTDP 512MB PCI-E

 

Οθόνη LG 22'' LCD L222WS-BN WIDE

 

Οι σκληροί δίσκοι ΚΑΙ το cd/dvd είναι SATA . . . .

 

 

 

 

 

 

Λοιπόν . . . . .

 

Έχω εγκατεστημένα XP pro sp3 που δουλεύουν άψογα .

 

 

 

Βρήκα αυτό : Lepoard 10.5.2 for PC (Kalyway)

 

και ακολουθώντας τις οδηγίες το εγκατέστησα σε άλλο partition από αυτό που έχω τα XP αλλά στον ίδιο φυσικό δίσκο .

 

 

έπαθα πλάκα . . . .μου αρέσει πάρα πολύ . . .

 

δείχνει γενικά να δουλεύει καλά- σωστά ,

 

άσε που έβαλα και το Logic 8 και . . . . . . .!!!!!!!!!!! :)

 

όμως …….έχω ΔΥΟ προβλήματα . . .

 

 

το πρώτο και πιο σημαντικό :

 

Πλέον το μηχάνημα Δεν βλέπει τα XP !!! :(

 

 

Κάνω δηλαδή restart και μου λέει να επιλέξω boot device . . .

 

(δηλαδή δε βλέπει ούτε το leopard . . .) .

 

Αν όμως έχω μέσα στο dvd τον δίσκο με το leopard μπουτάρει κανονικά και αβίαστα :P ….και ανοίγει σε leopard .

 

Αυτό είναι το πιο σοβαρό γιατί τα xp ήταν στημένα για audio recording πράγμα που σημαίνει ότι έχω εγκαταστήσει Πολλά . . . προγράμματα και σκέφτομαι με τρόμο ότι θα πρέπει να το ξανακάνω. . . . . .

 

 

 

 

 

Το άλλο πρόβλημα είναι ότι η ανάλυση είναι χαμηλή για το μέγεθος της οθόνης ,και όταν πάω να την αλλάξω δεν μου δίνει άλλη επιλογή . . .

 

 

 

 

 

Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω από μένα (τον παντελώς ΑΣΧΕΤΟ ….)

 

 

ας το πει μπας και βγάλω άκρη !!!! ;)

 

 

 

Ευχαριστώ πολύ .

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Δοκίμασε αμέσως μετά την οθόνη με τα IRQ και τα devices (τελευταία οθόνη του Boot) να κάνεις τικ τικ τικ τικ τικ το πλήκτρο F8. Αυτό θα αναγκάσει τον Darwin Boot Loader να σου εμφανίσει και το Partition των XP αν υπάρχει ακόμα.

 

Εφόσον λες ότι μπουτάρει το Leopard, θα έπρεπε να βλέπεις το partition με τα XP στο desktop του Leopard...

 

Ξεκινάμε από εδώ και θα πάμε σιγά σιγά παρακάτω.

 

Και ένα Tip: Αν έκανες την εγκατάσταση των XP σε SATA δίσκο αλλά σε μή AHCI mode, βεβαιώσου ότι τα SATA devices δεν τρέχουν σε Native IDE Mode από το BIOS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και όσο για τις αναλύσεις, το πιθανότερο είναι οτι δεν έχεις εγκατεστημένο τον κατάλληλο driver.

Αν ξεμπερδέψεις με το θέμα boot selection και αρχίσεις πλέον να δουλεύεις "ομαλά" με το μηχάνημά σου, δες αν έχεις τα CI/QE ενεργά (από τον profiler)

Το πιθανότερο είναι οτι θα πρέπει να εγκαταστήσεις κάποιον driver σαν και αυτόν που αναφέρεται στο thread ετούτο: http://forum.insanelymac.com/index.php?sho...mp;#entry767227

Share this post


Link to post
Share on other sites
Δοκίμασε αμέσως μετά την οθόνη με τα IRQ και τα devices (τελευταία οθόνη του Boot) να κάνεις τικ τικ τικ τικ τικ το πλήκτρο F8. Αυτό θα αναγκάσει τον Darwin Boot Loader να σου εμφανίσει και το Partition των XP αν υπάρχει ακόμα.

 

Εφόσον λες ότι μπουτάρει το Leopard, θα έπρεπε να βλέπεις το partition με τα XP στο desktop του Leopard...

 

Ξεκινάμε από εδώ και θα πάμε σιγά σιγά παρακάτω.

 

Και ένα Tip: Αν έκανες την εγκατάσταση των XP σε SATA δίσκο αλλά σε μή AHCI mode, βεβαιώσου ότι τα SATA devices δεν τρέχουν σε Native IDE Mode από το BIOS.

 

Ευχαριστώ πολύ ρε παιδιά !!!

 

 

 

Λοιπόν , κάποιες διευκρινήσεις και κάποιες ακόμα απορίες . . .

 

 

 

 

 

Φίλε Cebit

 

Αυτό ακριβώς κάνω !!!! αλλά τίποτα …

 

Πατάω F8 ,μου βγάζει μια μπλε κάρτα με τα boot devices ,διαλέγώ τον wd 750 (ο οποίος βέβαια είναι χωρισμένος σε 3 partition. 1 xp ,2 Leopard ,3 data) και δεν μπουτάρει .

 

 

 

Το partition των xp όμως υπάρχει κανονικά !!!

 

 

 

Αυτό δεν το κατάλαβα:

 

«Και ένα Tip: Αν έκανες την εγκατάσταση των XP σε SATA δίσκο αλλά σε μή AHCI mode, βεβαιώσου ότι τα SATA devices δεν τρέχουν σε Native IDE Mode από το BIOS.» ????

 

 

 

τι είναι το AHCI mode ???

 

 

 

“Native IDE Mode” . . . σε τι πρέπει να τρέχουν ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δες πρώτα εδώ, http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=101780 και ρίξε και μια ματιά στο wiki (osx86 project) στις οδηγίες που αφορούν dual-boot setups

Οσο για το AHCI μπορείς να διαβάσεις εδώ

http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Host...oller_Interface

http://forums.pcper.com/showthread.php?t=444831

και με λίγο googleing θα μάθεις περισσότερα..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σίγουρα υπάρχει καλύτερος τρόπος να κάνεις "restore darwin bootloader", αλλά να ένας από αυτούς για Tiger:

 

http://forum.insanelymac.com/index.php?sho...ded&start=#

 

Μπορείς να δοκιμάσεις απλά να εγκαταστήσεις τον Chameleon, που είναι και αυτός (καλύτερος) Boot Loader. Ίσως αυτό να είναι το πρώτο στην λίστα και μετά όλα τα άλλα.

 

Παρεμπιπτόντως το Kalyway 10.5.2 είναι μεν ένα καλό distro, αλλά προσωπικά για Core2 CPU θα επέλεγα JaS 10.5.4 Client/Server (αν έπρεπε σώνει και καλά να επιλέξω distro...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

συντομογραφία για "distribution"

 

Θα το βρεις στο Pirate Bay.

 

Το έψαξες με τον Chameleon ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cebit πως ακριβώς εγκαθιστούμε τον Chameleon; Υπ' όψιν πως δε μπορώ να μπω καθόλου στο Leopard ακόμα και με το DVD μέσα...

 

EDIT

Κατάφερα και το έφτιαξα τελικά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραία.

 

Τί δουλεύει καλά μέχρι στιγμής;

 

Μπορείς να κάνεις Boot στα Windows με τον Chameleon ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εμένα όλα μια χαρά δουλεύουν, μήπως ήθελες να ρωτήσεις τον nikostudio; :hysterical: Μπήκα εμβόλιμα στη συζήτηση επειδή έκανα repartitioning και μετά το restore δε μπορούσα να μπω στο Leopard.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×