Jump to content

Atheros AR5007EG


vsa.mac
 Share

3 posts in this topic

Recommended Posts

Hello I've sucesfuly instaled the Mac OS X 10.5.2 Kalyway edition in my notebook, I used speedstepkernel and it's working, but my wi-fi doesn't, does anyone here know where can I get the driver for my wi-fi adapter(Atheros AR5007EG)?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

My system is Acer Aspire 5315 -051G12MI(Intel Celeron M530 (1.73GHz)-120GB

 

Atheros AR5BXB63 Model number

 

Hard disk has 3 partitions Vista Ultimate – Leopard 10.5.4.(iATKOS 4i) –Ubuntu 8.10

 

Also I have another Hard disk (120GB)- contains Windows XP Pro /Vista Ultimate

 

 

 

From the Device manager in Vista Ultimate it displays

 

Atheros 5007EG Wireless Network Adapter (vendor 168C device)

 

On the other disk Windows XP displays Atheros 5006

 

I did the following :

 

1. 1) I installed the io80211family.kext (v.2.1.2) using Kext Helper b7 or OSx86 Tools

 

2. After a restart I noticed that under System Profiler/Airport Card/

 

3. Airport Extreme (0x168c,0x428) and

 

4. System Profiler/ Extensions

-AirPortAtheros v.3.1.5

-IO80211Family v.2.1.2

 

From System preferences/Network the Airport icon is yellow (but no networks detected)

 

Note that after Leopard 10.5.4.(iATKOS 4i) installation the io80211family.kext (v.2.1) found from

 

/system/library/extensions never loaded the driver to the System Profiler/ Extensions

 

 

 

2) I checked if networkinterface.plist under /library/preferences/systemconfiguration is en1

 

 

3) editing f to com.apple.boot.plist

from /Library /Preferences/SystemConfiguration/

as bellow

<key>Kernel</key>

<string>mach_kernel</string>

<key> Kernel Flags </key>

<string>f</string>

 

 

 

4) After the next restart you may receive kernel panic like I did booted as -v so l reboot again as root user

 

Note that I NEVER received a kernel panic again due to io80211family.kext

 

 

 

5) I started kismac went to preferences --> driver and add airport extreme passive mode --> Start scan

and after l see network detected, l close it. From System preferences/Network the Airport icon for the first time is green

 

 

 

YOU MUST NOTE :

 

-Iit is annoying is that l have to always start kismac.

 

- THE WIRELESS Lan LED (SATELLITE SYMBOL BUTTON ) IS ALWAYS INACTIVE DURING SURFING THE NET. Even

 

When I’m surfing with firefox form Ubuntu 8.10 again its always inactive.

 

-I NEVER installed anything else mentioned in many posts , NEVER GOT my Airport icon green

 

-l NEVER deleted mkext files or repaired io80211family.kext permissions or I NEVER chown – chmod

 

-SOMETIMES KISMAC FREEZES DURING SCANNING (NEVER COMPLETES SCANNING AND NEVER DETECTS ANY NETWORKS)

 

THE CAUSE MAYBE IS THE ATHEROS IS DISABLED ,PRESSING THE BUTTON DID NOT WORK.THE SOLUTION TO THIS WAS TO

 

RESTART BOOT IN VISTA ULTIMATE MAKE SURE THAT THE WIRELESS PICKS UP NETWORKS .THEN BOOT BACK TO LEOPARD

 

THEN KISMAC WILL 100% DETECT NETWORKS.

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...