Jump to content

Disk does not appears (Dell optiplex 755)


  • Please log in to reply
44 replies to this topic

#41
cyberderf

cyberderf

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 posts

As I see this is can be not IOPCIFamily.kext problem. Seems as PCIFamily found SATA device. But then initialization of AHCI fails. When I change PCIRoot, SATA devices hides from PCIFamily and all works fine. Kext scan another PCI devices and all OK.

AHCI drivers not opensoused by apple :(

 

What do you mean George? Only have to add PCIRootUID=0  on boot with myHack and drive is recognized during install? No kext added?



#42
iscle

iscle

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Hi, can somebody help me? I want to install Mavericks on a Dell 755 SFF but I've tried a lot of things and none of them work. Can somebody upload the Mavericks 10.9.1 install? I currently have the 10.9.2 and I think that's the problem... I was able to install it, but I was getting a Still Waiting For Root Device when trying to boot from HDD..

 

 

Can somebody help me? Thanks!



#43
chris1111

chris1111

    InsanelyMac Deity

  • Donators
  • 1,690 posts
  • Gender:Male
  • Location:Montreal Canada

Hi, can somebody help me? I want to install Mavericks on a Dell 755 SFF but I've tried a lot of things and none of them work. Can somebody upload the Mavericks 10.9.1 install? I currently have the 10.9.2 and I think that's the problem... I was able to install it, but I was getting a Still Waiting For Root Device when trying to boot from HDD..

 

 

Can somebody help me? Thanks!

What is your full specs ?



#44
blackest

blackest

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Ok i'm not sure if this will work out its not finished installing, but i saw this video

 

 

now this was for yosemite install on 755

 

but in the comments switch to legacy mode for hdd 

 

so have a niresh usb stick with 9.0 which worked for an asus board but wouldnt boot my 755

changed to legacy mode and its installing (graphics card a nvidia 610)

niresh stick needs a boot loader installing (if you find instructions to write it to usb).

 

now there is the boot0: problem but that just requires dd the boot1h file to the hdd 

that just takes a couple of usb sticks one for that file and the other to boot from.

 

CPU for the install is a dual core but normally i run a quad core 9600 but it can be flakey to boot on 10.7.5 so swopped out for now.

 

Feeling optimistic now.

 

 



#45
sourapples

sourapples

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Location:Michigan, USA

the Installer for Maverikcs on this configuratuion is provided here, its my  Maverikcs Installer  ^_^

http://www.osx86.net...0.9_dp.pkg.html

 

 

That link just goes to a download section.







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2015 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy