Jump to content

What to choose upgrrading from Chameleon 2.1 r2069?


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
Frank Nitty

Frank Nitty

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 131 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rock Town
  • Interests:iHustle
I'm having a trial and error situation on my quest to find a suitable version of Chameleon to upgrade to from Chameleon 2.1 r2069. Each one I have installed and tried so far (Chameleon-2.1-r2109, Chameleon-2.2svn-r2187, and Chameleon-2.2svn-r2232) have done nothing but fail to load both of my 10.6.8 and 10.7.4 partitions. It will only load my 10.8.3 partition. Another issue that keeps happening between each of these bootloaders I have tried is that it ruins the theme I'm using by hiding the hard disk indicator which highlights the hard disk I have selected when moving the arrow keys left and right. I eventually rolled back to Chameleon 2.1 r2069 which I was using originally. If anybody could recommend me compatible upgrade of Chameleon to install that won't break my partitions and themes i would gladly appreciate it.

#2
plsh2me

plsh2me

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 179 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bangladesh
I had face such problem :( . To overcome this problem have to install all kexts to S/L/E, which are on Extra/Extensions. If not work use KernelCache=yes/no flag on boot.
Try if it work for you :angel_not: .
Thank you
Palash

#3
Riley Freeman

Riley Freeman

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 901 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Streets
I ran into similar boot problems on my Snow machine as well. I thought I could just run the latest as I'd been doing on my ML hack. Eventually I settled on r2109 and FakeSMC r645 from here. Anything higher brings pain, particularly as I need to keep 32-bit kernel support (kozlek's HWSensors dropped that a while ago). Drive indicators work fine here.

#4
Frank Nitty

Frank Nitty

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 131 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rock Town
  • Interests:iHustle
@Riley Freeman: I actually updated the FakeSMC that was bundled with kozlek's HWSensors on all 3 partitions which is a common denominator in this situation. I also meant to mention that the drive indicator does highlight on my Windows 8 drive on the bootloader screen if that even matters. I was using FakeSMC r645 until I upgraded my GPU to the GTX680 in early April.

#5
Riley Freeman

Riley Freeman

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 901 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Streets
Yeah I see what you mean. With chameleon 2.2 on my Z68 only the Windows drive will light up green. I can confirm that it works fine with r2109 on my X79. Be interesting to see when this broke and if it can be fixed again.

#6
Frank Nitty

Frank Nitty

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 131 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rock Town
  • Interests:iHustle
@Riley Freeman: I'm using Chameleon on a X58 and yes, when using each aforementioned faulty version of Chameleon the same thing happened. Are you using Chameleon on a multiboot system?

#7
Rampage Dev

Rampage Dev

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,016 posts
  • Gender:Male
Latest release is working fine for me on both my systems. X79 and ICH7.

In your boot.plist are there partitions that are hidden? Post you Extra folder if you could.

#8
Frank Nitty

Frank Nitty

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 131 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rock Town
  • Interests:iHustle
@Rampage Dev: I'm at work ATM, but I do have hidden partitions specifically my 2nd Windows drive which I use for App Installation since I initially boot with an SSD for my first Windows drive.

#9
Riley Freeman

Riley Freeman

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 901 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Streets
@Frank: My Z68 is multiboot (Windows and OS X on separate disks) and I have hidden partitions in the chameleon plist.

My X79 is just a single OS X install. But to test things I put a 10.8 system into the sata hotswap bay and plugged in a 10.8 install USB stick. No hidden partitions and the indicators worked fine across all 3 drives.

I removed the hidden partitions from chameleon on the Z68 but only the Windows/NTFS drives would go green when selected with the arrow keys. The OS X boot and install disks stayed red.

#10
Frank Nitty

Frank Nitty

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 131 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rock Town
  • Interests:iHustle
I dont know what had occurred to make Chameleon break after 2069. I just need to know what any of u guys did to your installation differently to make Chameleon run proper.

#11
MacWill

MacWill

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 77 posts
  • Gender:Male
  • Location:RS - Brasil
I have a z68 board and had the same problems after Chameleon r2070. I switched to the Enoch Bootloader, then works. The link is: http://www.insanelym...och-bootloader/





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy