Jump to content

No USB, No Bluetooth, No Wifi, any help?


  • Please log in to reply
66 replies to this topic

#41
IDDPioneer

IDDPioneer

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil

Got it to work once! By disabling xHCI in Bios. That way OS X reconized all my USB Port as EHCI and IT WAS PERFECT :D Even Bluetooth worked! Anyway.. rebooted and lost it again..


HAPPY




Crappy.. After reboot.





Any help?


Edit : Since my alieware only has USB 3.0 port and USB 3.0 devices works but not 2.0 and 1.0, if I would get a USB 3.0 Hub, would USB 2.0 and 1.0 devices works because the hub is a USB 3.0 device?


Hey man, please download this app and if you can, save the report and send back to us here in the forum please ?
Here goes the 1st: http://www.osx86.net...do=file&id=3432 - This is IORegistryExplorer with this you will save the registry of your hack
Here goes the 2nd http://www.osx86.net...do=file&id=3494 - This is For ACPI dump and device-properties

thank you for the help!

Edited by IDDPioneer, 07 March 2013 - 05:00 AM.


#42
IDDPioneer

IDDPioneer

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil
@kelobb Yes I teste it in pratical mode directly in the kexts, I dont like theory.

#43
kelobb

kelobb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
So is this method works for gtx660m? I'm confused....

#44
jamesst20

jamesst20

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 83 posts

Hey man, please download this app and if you can, save the report and send back to us here in the forum please ?
Here goes the 1st: http://www.osx86.net...do=file&id=3432 - This is IORegistryExplorer with this you will save the registry of your hack
Here goes the 2nd http://www.osx86.net...do=file&id=3494 - This is For ACPI dump and device-properties

thank you for the help!



Sure, here you go : 'http://www.filehosti...43/My dumps.zip' Tell me if you have any issue with the download, I took a random file hoster.

You did not tell me on what purpose you were asking this, was it to fix my USB? :) Btw, I ran these scan while my xHCI was enabled in Bios.

Thanks!

Edited by jamesst20, 08 March 2013 - 03:16 AM.


#45
IDDPioneer

IDDPioneer

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil
With This I will try to help you and me!
I have trouble with usb3 too, but mine laptop have usb2 too.
Let me see the files.

Hi jamesst20 please could you send the files throught this host ? http://www.sendspace.com/
its because the one you choose is asking for my email and i dont want spams

#46
jamesst20

jamesst20

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 83 posts

With This I will try to help you and me!
I have trouble with usb3 too, but mine laptop have usb2 too.
Let me see the files.

Hi jamesst20 please could you send the files throught this host ? http://www.sendspace.com/
its because the one you choose is asking for my email and i dont want spams


Sure, there you go http://www.sendspace.com/file/27tho7

#47
jamesst20

jamesst20

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 83 posts

With This I will try to help you and me!
I have trouble with usb3 too, but mine laptop have usb2 too.
Let me see the files.

Hi jamesst20 please could you send the files throught this host ? http://www.sendspace.com/
its because the one you choose is asking for my email and i dont want spams


Anything :) ?

#48
IDDPioneer

IDDPioneer

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil
Yes ! I found something, I made work my mouse that is usb 2.0 and my external hd that is usb 3.0 at the SAME TIME! Cool yeah!?
Ok, lets begin to tell what I do to make that!
I have changed many files but only these ones worked.
Here goes the link:
try and tell me if it goes well: http://www.sendspace.com/file/2ebxuj

Oh please I need a favor from you for fixing my vga: a copy of your bios and your vga bios, you can extract from AIDA64 in windows. thanks!

#49
IDDPioneer

IDDPioneer

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil
Hi jamesst20 i foun another thing, in my laptop it works by disabling the

USB Legacy option in bios, leave the other options as the factory default only disable the USB Legacy.


OK it should work fine.



ps: When you disable the option above your laptop will not boot from usb until you enable it, so fix everything you need before disabling it.



Oh and dont forget to send-me your bios and vga bios! thanks.

#50
jamesst20

jamesst20

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 83 posts

Yes ! I found something, I made work my mouse that is usb 2.0 and my external hd that is usb 3.0 at the SAME TIME! Cool yeah!?
Ok, lets begin to tell what I do to make that!
I have changed many files but only these ones worked.
Here goes the link:
try and tell me if it goes well: http://www.sendspace.com/file/2ebxuj

Oh please I need a favor from you for fixing my vga: a copy of your bios and your vga bios, you can extract from AIDA64 in windows. thanks!

Hi jamesst20 i foun another thing, in my laptop it works by disabling the

USB Legacy option in bios, leave the other options as the factory default only disable the USB Legacy.


OK it should work fine.



ps: When you disable the option above your laptop will not boot from usb until you enable it, so fix everything you need before disabling it.



Oh and dont forget to send-me your bios and vga bios! thanks.


Thanks for your reply however, it still doesn't work and I've always been able to use my USB 2 Mouse with my USB 3 HDD. However, anything else USB 2 will not work such as a USB stick or a usb wireless adapter. Tried your kexts and it still not work :/ Tried without USB Legacy too, still not but my windows still works even if I leave it disabled

About graphics, were you talking about this? http://www.sendspace.com/file/c79n2g My trial of AIDA64 is expiring in 4 days.

#51
IDDPioneer

IDDPioneer

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil
Thanks man, but a lot of details are missing on this report they are with the word TRIAL in front of them.
Here is another version of AIDA this one is full: https://dl.dropbox.c...4extreme280.rar

With this you can save reports and even the bios of your note (to help you with the usbs) and the bios of geforce (to help me with qe/ci)

#52
oscarini

oscarini

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
Hello,

I have a few questions about graphics on our gtx 660m, if someone can helpme .
After update my system to 10.8.3 and install cuda driver. I cant boot unless i remove NVDAResman.kext like others updates.
But if I look at IOReg I found that the four ports are detected (LDVS,HDMI,DP and VGA) ¿anyone have this ports detected ?
If I use the SMBIOS of jammest20 then apears AGPM under device(GFX0)
Same NVCAP like jamesst
NVgl and NVHal detect GK100 arch
....
I have a very very similar IOREG like jamesst20 but I have 3 BIG diferences:

Model
VRAM
IODisplayEDID

Well more than questions are my experience ;)
How can i inyect this values specialy EDID, all my attemps for doing this are fustrating.

Attached Files



#53
IDDPioneer

IDDPioneer

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil
Hello, after some time I came back, Lot of work.
I had the problem that you explained a time ago, let me remember how i solved it, when I find it I will post here.

Can you send-me another ioreg please, I could not open the 1st one. Thanks.

#54
jamesst20

jamesst20

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 83 posts

Hello, after some time I came back, Lot of work.
I had the problem that you explained a time ago, let me remember how i solved it, when I find it I will post here.

Can you send-me another ioreg please, I could not open the 1st one. Thanks.


Hi,

I can't seem to take a valid ioreg so I guess we will have to live without :/

Otherwise, AIDA Report : http://www.sendspace.com/file/j7cc06

#55
IDDPioneer

IDDPioneer

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil
@jamesst20

Hey ! Solution found! revert any changes you made to your os x and just install this kext: http://www.osx86.net...ci_usb_3.0.html

Here worked like a charm! PenDrive and Mouse working in USB 3.0.

#56
jamesst20

jamesst20

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 83 posts

@jamesst20

Hey ! Solution found! revert any changes you made to your os x and just install this kext: http://www.osx86.net...ci_usb_3.0.html

Here worked like a charm! PenDrive and Mouse working in USB 3.0.



YES ! IT WORKS!! :D THANKS!

I thought it would have fixed my bluetooth too thought but it didn't. I can live without :)

Can finally use my Wifi USB Dongle!

Anything I can do for my sound? It works with VoodooHDA but I have no control at all on it. Whatever I change, even sound volume, it has no effect. Tried to edit the kext to enable the fix in info.plist but didn't fix either.

Thanks!

#57
IDDPioneer

IDDPioneer

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 66 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil
Hey, any changes ? Everything working ?
If not, then I will search for any correction.

#58
JahRastaMaN

JahRastaMaN

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 89 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brasil
This Works im my notebook ASUS G75VW RS72 Mountain Lion 10.8.3 or 10.8.4

#59
timp

timp

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 44 posts

Got it running! GTX 660M Nvidia Running Natively no kernel patch :D but no sound, no wifi


Hi, Could I possibly persuade you to send me a copy of the video ROM from your 660m? You should be able to extract it using z-gpu(from techpowerup) in windows. Or in Clover. if you are using that as a bootloader.

I would also be good to know if you have tried connecting an external monitor too.

I ask I am trying to get the mobile kepler card working in my laptop. I think the problem comes down to how the connectors are defined in the video ROM.

Cheers,
Tim.

#60
joshhh

joshhh

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 210 posts
  • Gender:Male
  • Location:Russia, Israel

660M is Fermi card, not Kepler as ours Quadro's and Fermi is well supported with current nvidia drivers in OSX

You can extract video bios with PhoenixTools or user can extract it with AIDA64, GPU-Z can't extract any vga bioses on laptop nvidia gpu

Hope first betas of 10.9 after WWDC may fix our problems

List of Fermi-Keplers in 6XX nvidia generation
http://en.wikipedia....86xxM.29_series


Hi, Could I possibly persuade you to send me a copy of the video ROM from your 660m? You should be able to extract it using z-gpu(from techpowerup) in windows. Or in Clover. if you are using that as a bootloader.

I would also be good to know if you have tried connecting an external monitor too.

I ask I am trying to get the mobile kepler card working in my laptop. I think the problem comes down to how the connectors are defined in the video ROM.

Cheers,
Tim.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   Web hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy