Jump to content

Can't boot after Asus Bios .rom to .cap update (P9X79)


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
Rozz

Rozz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Location:Noordwijk in The Netherlands
  • Interests:Too many....
Hi all,
I had a great working hackintosh systeem with SSD raid but after updating the Asus P9X79 bios from the .rom to the new .cap file system, my hack will not boot up anymore.
Any of you know how to resolve this or point me in the right direction?

Ps. i also have Carbon Copy clone backup on a HD, but this also does not boot up after bios update. ( it did before)
Even my ML install USB does not startup so i should look at bios settings or maybe an extra kext?


#2
BALDY_MAN

BALDY_MAN

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 269 posts
  • Gender:Male
  • Location:uk
asus changed to caps from rom bios for window 8. you could try adding voodooTSCync kext with kext wizard

try for usb start up -v cpus=1
  • p.H likes this

#3
Rozz

Rozz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Location:Noordwijk in The Netherlands
  • Interests:Too many....
Thanx Baldy_Man, with the -v cpus=1 the system boots up in exsisting os...so thats a relief! Should have thought of this myself.
What does the voodooTSCync kext do?
My system already shows 1 processor and 4 Cores?

Edit:
Wel, i installed the voodooTSCync kext and everything works like before....Thanx again.
I found lots of Google hits once i knew what to search for.

#4
BALDY_MAN

BALDY_MAN

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 269 posts
  • Gender:Male
  • Location:uk
Glad i could help

#5
Rampage Dev

Rampage Dev

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 1,975 posts
  • Gender:Male
I support all Asus x79 motherboards via my blog:

http://rampagedev.wo...nd-amdati-gpus/

#6
Rozz

Rozz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Location:Noordwijk in The Netherlands
  • Interests:Too many....
@Baldy_Man: Nice specs on your rig ;) am thinking of trying WC out myself....

@Rampage Dev: Thanx, looking into your blog!! eSata finally works!! GREAT!!





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy