Jump to content

Attempting ML on Samsung NP550 Series 5


  • Please log in to reply
77 replies to this topic

#1
takeawaydave

takeawaydave

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 176 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zurich, Switzerland
Hello

Trying the install on to A Samsung NP550...

Install finishes fine but then hit the error in the image attachment when reboot.

I boot using the USB and use the switches:

GraphicsEnabler=No -v

help needed - thanks,

Ten minutes later...

Also just tried AHCIPortInjector.kext from here.

and the recommended boot up:

-f -v GraphicsEnabler=No npci=0x2000

might be getting further ?? seeing this now:

Attached Files



#2
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,769 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
search for a Tutorial ML Ivy Bridge .

#3
takeawaydave

takeawaydave

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 176 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zurich, Switzerland
Thanks I'll keep looking... know of any decent ones ?

I changed in the mean time the /Extra/smbios.plist to use MacBookPro8,2 MacBookPro9,2 since using Ivy Bridge CPU and gets perhaps a bit further... then again may be I am being too optimistic....

Attached Files



#4
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,769 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
try this boot flag for test:

-f -v GraphicsEnabler=Yes PciRootUID=1 npci=0x2000
-x -f -v GraphicsEnabler=No PciRootUID=0 npci=0x3000

and post results!!!

#5
takeawaydave

takeawaydave

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 176 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zurich, Switzerland
Dude ! nice one ! this one works:

-x -f -v GraphicsEnabler=No PciRootUID=0 npci=0x3000

I have a basic working system with no wireless nor optimal graphics

Attached Files



#6
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,769 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
steep by steep, now download app Chameleon Wizard and configure your boot plist, and kext wizard for repair permissions and Rebuild caches

#7
takeawaydave

takeawaydave

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 176 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zurich, Switzerland
Thanks again....

The Ethernet adapter I thought would be first of all since wireless isn't appearing under networking however have u seen anything like this before where the Adapter is shown as connected, I have Manually configured however no networking is possible.

Similarly if I left it to get an address assigned via DHCP it would only get a 169.172 private address assigned...


As for the boot loader I tried install Chimera (both from ##### as well as dedicated installer) however the disk appears to be untouched afterwards

i.e.

No /Extra folder no contents is created...

v. strange.

Attached Files



#8
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,769 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
copy extra folder from your USBinstallerfor root your hard disk , use this app for see your hardware, you can try free DNS Google or others 8.8.8.8 and 4.4.4.4 for test, active detect auto proxies

Attached File  Captura de pantalla 2012-08-29 a la(s) 18.24.00.png   94.96KB   29 downloads



Attached File  Systeminfo-Mac.zip   389.84KB   9 downloads

#9
takeawaydave

takeawaydave

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 176 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zurich, Switzerland
I ran the System Info tool - not sure whether it needs a online connection to really lookup the devices.

Here is a screenshot:

Attached Files



#10
takeawaydave

takeawaydave

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 176 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zurich, Switzerland
No luck getting the ethernet working....

Most confused since what I can see it should be working. lspci output at the top of thread shows:

03:00.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 06)

Similarly System Info out put shows that the device is loaded.... the Ethenet is configurable in Network preferences however no pinging or lookups working. Also Network Utility shows no sent packages nor any errors.

Seriously out of ideas : (

Attached Files



#11
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,769 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
Attached File  Captura de pantalla 2012-08-30 a la(s) 11.11.39.png   160.98KB   55 downloads







dowmload app TextMate and edit device id for your wifi card, see screnshot

#12
takeawaydave

takeawaydave

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 176 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zurich, Switzerland
The IO80211Family kext installed is version 5.0. The AirAtheros40 kext within does not have an Info.plist - see screenshot Screen Shot 2012-08-30 at 6.13.19 PM

I put earlier version 4.2 in place (fixed permisions) and made the edit then rebooted see screenshot Screen Shot 2012-08-30 at 6.09.30 PM.

No wireless... yet....

Attached Files



#13
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,769 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
post your kext IO80211Family.kext I go edit this for you

#14
takeawaydave

takeawaydave

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 176 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zurich, Switzerland
I can't post these since I get the error below. I'll PM it u.

Seems as though attachments can't be put on PM's either. Email ?

IO80211.7z

You aren't permitted to upload this kind of file

#15
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,769 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
install this kext with KextWizard/RepairPermissions/Rebuilcaches and reboot, backup your original.

Attached File  Atheros.zip   3.94MB   8 downloads

#16
takeawaydave

takeawaydave

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 176 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zurich, Switzerland
Nope no wireless.

Would "Safe Boot" be causing this ?

No IO80211Family nor AppleAtheros40 kexts appear to be loaded....

sudo dmesg shows

SAFE BOOT DETECTED - only vaild OSBundleRequired kexts will be loaded.

will try booting using:

-v GraphicsEnabler=No PciRootUID=0 npci=0x3000

#17
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,769 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
update for 10.8.1 and your card have support , this kext is 10.8.1 you have repair permissions?


yes, if you boot in safe boot not load the kexts

#18
takeawaydave

takeawaydave

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 176 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zurich, Switzerland
yes I have repaired permssions and rebuilt kext cache using Champlist.

rebooting without "-x" option leaves me on stuck (see screenshot)

Is this error due there being no suppported power management ?

BTW I have already done the 10.8.1 update.

Attached Files



#19
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,769 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
ok, backup this kext AppleIntelCPUPowerManegement.kext and delete from S/L/E repairPermissions and reboot

Found this somewhere. Use with caution.


MBP10,1 is the Retina while 9,1 and 9,2 is normal macbookpros with IVY BRIDGE


Attached Files


#20
takeawaydave

takeawaydave

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 176 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zurich, Switzerland
yes I found these too and tried them back but still got the "UNknon CPU model" error.

Just tying to boot with out "-x" option with the AppleCPUManagement kext gone....
...
...
....

which doesn't work....

attached the org.chamelon.plist and smbios.plist

Attached Files







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy