Jump to content

Need Help About HP Pavilion g6-1095st

Hp Pavilion G6 1095st g6-1095st

  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#21
Mustafa Can

Mustafa Can

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Gender:Male
  • Location:Turkey
  • Interests:Hackintosh, Games and Klonoa!
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Boot Graphics</key>
<string>Yes</string>
<key>Default Partition</key>
<string>hd(0,2)</string>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>GenerateCStates</key>
<string>Yes</string>
<key>GeneratePStates</key>
<string>Yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Instant Menu</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string></string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>Quiet Boot</key>
<string>No</string>
<key>UseKernelCache</key>
<string>No</string>
<key>npci</key>
<string>0x2000</string>
</dict>
</plist>

2. Trying it now...

Tried it... It repeats this: "Still waiting for root device"

Edited by Mustafa Can, 17 April 2012 - 09:53 PM.


#22
rlf

rlf

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,000 posts
OK, undo it as I explained by using the other command.

After you reboot, let's try a different ethernet driver and see if that works.
- Go to /System/Library/Extensions and drag AppleRTL8169Ethernet.kext to the Trash
- Give your password
- Download and run this installer: http://www.mediafire.com/?n2ciymqmdgw
- Boot -v -f cpus=1 busratio=23

#23
Mustafa Can

Mustafa Can

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Gender:Male
  • Location:Turkey
  • Interests:Hackintosh, Games and Klonoa!
I can't undo it. Even I use "-s" Mac repeats "Still waiting for root device"

#24
rlf

rlf

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,000 posts
"Still waiting for root device" means that when BIOS hands over booting to OSX, it can't find the hard drive it is supposed to boot. This could be because the driver for the hard drive is damaged or corrupt or cables to the hard drive were affected or something in BIOS was changed. Messing with NullCPUPowerManagement.kext should have no effect on the hard drive booting. Did you do anything else to the computer like open the compartment where the hard drive and wireless live? Or change something in BIOS. The only other thing you did was open org.chameleon.Boot.plist (or possibly com.apple.Boot.plist). Is it possible you changed something in there by accident and then saved it?

If we can't find something simple to fix, it might mean having to reinstall.

#25
Mustafa Can

Mustafa Can

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Gender:Male
  • Location:Turkey
  • Interests:Hackintosh, Games and Klonoa!
I ca't open the computer or change something in bios, I open org.chameleon.Boot.plist but I dont save it (I'm not sure :) )

#26
rlf

rlf

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,000 posts
Then I have no idea as to why it suddenly can't find the root device when it could previously. I can only think that a reinstall is necessary. That involves:

Posting 1 for the basic installation
Posting 6 to move the Intel kexts to get past the "DSMOS has arrived" hang
Posting 17 to adjust sound
Posting 18 to fix permissions on VoodooHDA.kext after performing posting 17.

Then, if all is working, try the new ethernet fix in posting 22.

#27
Mustafa Can

Mustafa Can

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Gender:Male
  • Location:Turkey
  • Interests:Hackintosh, Games and Klonoa!
I reinstalled whole system yesterday.

But new ethernet fix is not working... :( my other pc (windows) says I need to change my ethernet cable but it's working on windows...

#28
rlf

rlf

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,000 posts
Well, the last idea I have for ethernet is another driver. On the bottom of this page, download the STABLE package installer. Put it on your Desktop and double-click it to install it. After it is done, you will notice a folder on your Desktop where it removed the previous fix and the Apple default drivers. Reboot -v -f cpus=1 busratio=23

http://lnx2mac.blogs...osx-driver.html

#29
Mustafa Can

Mustafa Can

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Gender:Male
  • Location:Turkey
  • Interests:Hackintosh, Games and Klonoa!
Do I need remove older ones first?

#30
rlf

rlf

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,000 posts
No, as I said, it will remove the older one and put it in a folder on your Desktop. Also, you'll have a selection of two different versions. Check the first version.

#31
Mustafa Can

Mustafa Can

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Gender:Male
  • Location:Turkey
  • Interests:Hackintosh, Games and Klonoa!
Installed it... Ehernet light shows up and my other pc (windows) no longer says "Ehernet cable is not connected" But I can't see Ethernet in System Preferences > Network

#32
rlf

rlf

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,000 posts
In System Preferences -> Network, down below where Ethernet would appear is a plus [+]. Click that and see if you can add an ethernet connector.

#33
Mustafa Can

Mustafa Can

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Gender:Male
  • Location:Turkey
  • Interests:Hackintosh, Games and Klonoa!
Nope. There are no ethernet there the choices are: Bluetooth DUN, VPN, PPPoE, 6-4

#34
rlf

rlf

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,000 posts
Sent you a PM.

#35
Mustafa Can

Mustafa Can

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Gender:Male
  • Location:Turkey
  • Interests:Hackintosh, Games and Klonoa!
Make it... 2 things has changed.

In Verbose mode mac os x now says "ATI Card POSTed. Reading BIOS from legacy space" It says "Unsupported ATI Card!" before the update.

Also, System Information displays my ati card's name correctly. "AMD Radeon HD 6400M Series"


But still no QE/CI :(

#36
rlf

rlf

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,000 posts
Did you get any resolution selection in System Preferences?

Also, we could try to put the Intel kexts back and see what happens, if you want.

#37
Mustafa Can

Mustafa Can

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Gender:Male
  • Location:Turkey
  • Interests:Hackintosh, Games and Klonoa!
Already tried both of them.

#38
rlf

rlf

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,000 posts
Another PM :(





Also tagged with one or more of these keywords: Hp, Pavilion, G6, 1095st, g6-1095st

  Topic Stats Last Post Info

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy