Jump to content

[GUIDE] Lion Retail & Snow Leopard 10.6.8 on ASUS P8P67 Deluxe B3


  • Please log in to reply
175 replies to this topic

#141
luciuxx63

luciuxx63

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 88 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy
Hi matteomac, are you italian?

#142
paotan

paotan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
I tried to boot with newregaecd but when i insert mac os x dvd and i try to install it, it write can't find mach_kernel
why? what can I do?

#143
luciuss63

luciuss63

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
Regae,
I'm dead ...
I had my external HD, and Snow Lion in 2 partitions.
I decided to remove Snow ...
Now it happened that I have neither nor Snow Lion, Lion I reinstalled via USB but will not start, try a boot CD that I do ... from Lion am desperate! HELP ME!

#144
luciuxx63

luciuxx63

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 88 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

Regae,
I'm dead ...
I had my external HD, and Snow Lion in 2 partitions.
I decided to remove Snow ...
Now it happened that I have neither nor Snow Lion, Lion I reinstalled via USB but will not start, try a boot CD that I do ... from Lion am desperate! HELP ME!


[RESOLVED] OK OK
found a Chameleon I work, thanks anyway (but where are you?)

#145
sonicfire

sonicfire

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Hi there,

i just followed the whole process and thread and my Hackintosh is running fine.
(Except missing audio and ethernet).

I got a TASCAM FW1884 Firewire Audiointerface/Controller that i want to use with this Hackintosh.
My problem: There´s only a 32-Bit Driver for OSX available. But since the machine is running entirely on 64 Bit (64 Bit Kernel and Extensions: Yes) - i cannot use the TASCAM.

So my main question is:

HOW CAN I CHANGE THE MACHINE TO RUN IN 32 BITS?

I tried changing the architecture: ("arch=i386") - > nothing. Booting with "3" and "2" pressed -> nothing. I even installed the legacy kernel from regae distri besides the mach_kernel - and changed the kernel flags to "Kernel=legacy_kernel" -> still nothing.

I have no more ideas on what to do. Is there any trick? Can i install another (32 Bit Kernel)?

My Rig:

ASUS P8P67 (Not sure if deluxe or not, it´s a friend´s machine).
16 GB Corsair RAM (i know i will lose access to all the 16GB when switching to 32 bits.)
OSX 10.6.8 (Also installed Comboupdate and stuff, basically followed the guide step by step).

I have absolutely no idea what to do!
It ALWAYS boots up 64-Bits.

(64-Bit Kernel and Extensions: Yes).


help.... please :(

Thank you so much in advance!

EDIT: On my 2009 Macbook Pro the Tascam Interface works like a charm. The machine is /was by default set to 32 Bit.

EDIT#2: I managed to get it into "32 Bit Boot Kernel" mode ... but the main kernel loaded is still 64 Bit. So i need both "boot kernel" AND "kernel" to be 32 bits .... damn, i´m lost. And it seems that i´m not the only one ... :-/ sigh*.

#146
kameko

kameko

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
any idea if you can update to 10.7.2 from this build?

#147
luciuxx63

luciuxx63

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 88 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

any idea if you can update to 10.7.2 from this build?



I've updated, I had to reinstall kext Apple.hda

#148
Gian70

Gian70

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Location:Varazze (SV)
Guide working in asus p8p67 B3 revision (normal, no deluxe, no pro...etc) with graphic cards nvidia 8800 gts 512mb?

Thanks

#149
kameko

kameko

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

I've updated, I had to reinstall kext Apple.hda


thanks. just updated and everything seems to be working fine. (seems to have also fixed my usb audio issue? not sure yet. EDIT: no it didnt! bah)

#150
luciuxx63

luciuxx63

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 88 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy
Rega Hey, I'm 'trying to install the Epson DX 4400.
The printer is ok, but the scanner does not want to go ... I tried various drivers, but nothing.
Any idea?

But where it ended Regae?

#151
ahclarke

ahclarke

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Thank you very much. I used your boot cd and everything works great except for my audio. I have a P8p67 pro rev. 3.1 could you help me with the audio please. Again great work!

#152
luciuxx63

luciuxx63

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 88 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

Thank you very much. I used your boot cd and everything works great except for my audio. I have a P8p67 pro rev. 3.1 could you help me with the audio please. Again great work!



You have to install AppleHda.kext...

#153
Steven2rojo

Steven2rojo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Hello Rega Thank you so much for helping. Really appreciate it.

I have a Palit nVidia GeForce GTS 250 1024 MB
I cannot seem to get the video card to worlk.
Any ideas?
Thanks

#154
luciuxx63

luciuxx63

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 88 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

Hello Rega Thank you so much for helping. Really appreciate it.

I have a Palit nVidia GeForce GTS 250 1024 MB
I cannot seem to get the video card to worlk.
Any ideas?
Thanks



you have installed the drivers with #####?

#155
xx66stangxx

xx66stangxx

    Keepin' forum peace

  • Moderators
  • 389 posts
  • Gender:Male
  • Location:Southern California
  • Interests:Technology
You're awesome Ragae! I haven't been with the OSX86 community in three years, Tiger days, and it's astonishing how simple it is to get this to work these days! I am in the middle of installing SL right now. I will post my specs when it's done. Again thank you for your contribution!

#156
xx66stangxx

xx66stangxx

    Keepin' forum peace

  • Moderators
  • 389 posts
  • Gender:Male
  • Location:Southern California
  • Interests:Technology
Ok the hackintosh is up and running. Only one thing needs to be fixed and that is the video. My Video care is a EVGA NVidia GTX 460 any kext working for that? (Update: I have been searching the forum and tried a couple solutions and still no luck).

Thanks,

Danny

#157
commandor

commandor

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kyiv, Ukraine
(sorry for my bad English)

I hope my post will help someone who has the same trouble with unwanted poweron on P8P67 rev.3.1 mobos.
I've had some strange behavior on two computers equipped by P8P67 B3 rev.3.1. On P8P67 B3 rev.3.0 I've used LaCie USB3.0 driver (PXHCD.kext), and all worked fine. Rev.3.1 mobo has usb3-hardware differences with P8P67 B3 rev.3.0, and because of this PXHCD.kext prevents system from clean shutdown and makes system do hard reset instead. Also this kext prevents system from normal sleep (first attempt makes system sleep but after 2-3 secs computer wakes up, and only second attempt makes system normal sleep). So, by removing this kext I've resolve all of this problems.
P.S. Yes, USB3.0 slots stops working :unsure: But I think such devices isnt necessary for 98% of users and we can turn off USB3 without regret. :)
P.P.S. It's all about Snow Leopard.

#158
The Sheki

The Sheki

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dallas, TX
Trying to install on ASUS P8P67 EVO.

I assume the DVDRW (ASUS DRW-24B3ST) drivers are not on the boot CD because Chameleon Bootloader will not load and I get error : MSCD001.

If I change the boot device to my USB Sony DVDRW (DVD RW DRU-700A VY04) then Chameleon Bootloader loads (all DOS) with the final command prompt: [DR-D05] A:\>

This is as far as I can get.

I have restored BIOS to default settings, and SATA is indeed AHCI.

What do I need to do???

#159
luciuxx63

luciuxx63

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 88 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

Trying to install on ASUS P8P67 EVO.

I assume the DVDRW (ASUS DRW-24B3ST) drivers are not on the boot CD because Chameleon Bootloader will not load and I get error : MSCD001.

If I change the boot device to my USB Sony DVDRW (DVD RW DRU-700A VY04) then Chameleon Bootloader loads (all DOS) with the final command prompt: [DR-D05] A:\>

This is as far as I can get.

I have restored BIOS to default settings, and SATA is indeed AHCI.

What do I need to do???


have you tried to install it from ubs pen?

#160
The Sheki

The Sheki

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dallas, TX
Never done that. How do I create a boot sector in a usb flash drive???





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy