Jump to content

Which Intel Pro 100? or Zonet Realtek for 10.4.8


2 posts in this topic

Recommended Posts

Broadcom AC131 10/100 does not work.

Audio works

Have not tested SATA yet (no drive)

 

Trying to choose a native nic to replace Broadcom a little more info would help:

1. Which Intel Pro /100 works? Anyone have a part number? or chip set to look for?

2. Any luck with the cheap Zonet 10/100 - RealTek 8139D

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?item=N82E16833130107

 

PC SPECS

http://support.gateway.com/s/PC/R/5876/5876nv.shtml

 

Feature Specification Form Factor uBTX 4-layer <li>Dimensions: 10.4 × 10.5 inches CPU Support <li>AMD processor <li>Socket 939 package <li>2006 Performance FMB System Bus Support 2000 MT/s Memory Support <li>Four DDR DIMM slots <li>DDR 333/400 MHz dual channel <li>Max Memory 4 GB MCH (northbridge) GeForce 6100 ICH (southbridge) nForce 410 Firmware Hub/SPI 4 MB Integrated LAN Broadcom AC131 10/100 Integrated Audio <li>Interface: AC97 <li>Model: Realtek ALC653 Serial Input/Output (SIO) ITE/ITE8712F/IX Add-in Card Slots <li>One PCI Express ×16 (graphics interface) <li>One PCI Express ×1 <li>Two PCI conventional Rear panel I/O Ports <li>Four USB 2.0 <li>Two PS/2 keyboard/mouse <li>One parallel <li>One VGA monitor <li>One IEEE 1394a <li>Three analog audio jacks <li>One RJ-45 LAN connector Internal Headers <li>Two 2-port USB 2.0 headers (2 × 5) <li>Front panel audio header (mic / headphone) <li>Two IEEE-1394a Front Panel Headers <li>Front panel header (2 × 5 supports power LED, power switch, hard drive LED, and reset switch) <li>Floppy disk drive connector <li>Primary IDE connector <li>Secondary IDE connector <li>Two Serial ATA connectors <li>Clear CMOS jumper <li>Main Power Connector 24-pin <li>Auxiliary 12V CPU power connector 4-pin <li>CPU Fan; 4-pin, controlled <li>One 3-pin system fan connector

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

I don't have any advice on the network card, but I can say that I have a GT5032 which has the exact same mobo as yours and I have tried several methods to get the onboard LAN going without any luck. I guess I'll be shopping for a PCI NIC! :-/

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...