Jump to content

Help me get CI/QE working onBoard, or recommend a cheap video card


5 posts in this topic

Recommended Posts

I have a MSI K9VGM-V with onBoard Chrome9 graphics. I'm running JaS 10.4.8 with a AMD 64 X2. When I put in a DVD (movie, not ROM), the default DVD program fails to load, giving the cannot find valid video device error. I've read that this is crashing because CI/QE are not supported and that a work around is to just get VLC to play DVDs. Are there any other issues with not having CI/QE enabled? I want to know what else is broken because I don't have CI/QE (or if there will be any benefit in trying to fix them).

 

Assuming it is worth fixing, is there any driver out there that could work with my current setup?

 

If not, could someone recommend a cheap PCI-E graphics card that will work with CI/QE. I do not intend to do any gaming, nor any fancy 3D rendering. 2D all the way with some movie playback. It seems like ATI is the way to go because NVIDIA has driver issues (unless they have been fixed, the posts I were reading were from 2006)? Thanks for your help.

Link to comment
Share on other sites

Thanks for the fast replies. Is it worth paying ~40 to have this function working? Any specific recommendations on this list? http://www.newegg.com/Product/ProductList....amp;Order=PRICE

 

 

 

FREETECH PX6200TD-128M GeForce 6200 128MB 128-bit DDR PCI Express x16 Video Card

 

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814122205

 

this is the video card that i bought for my budget system. Its $45, but you can flash the firmware to 6600 and overclock it to near 6600 GT speeds. I guess not bad considering its $45.

 

Instructions on how to do so can be found here: http://www.fatwallet.com/forums/messagevie...p;keyword1=6200

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...