Jump to content
Followers 0
sebadier

Dark flashing screen after displaysleep or sleep - Catalina - Opencore

3 posts in this topic

Recommended Posts

Hello everybody,

I finally managed to get most of my T540p Hackintosh working.

My main problem is though: When the display get to sleep, it won't turn back on. I would only get a black screen with random white flashes.
Any experience or solution for that?

Also I had to choose platform-id 0x0D220003 which is an iMac firmware to get my system to boot with graphics at all. When I chose a Mac Book Pro firmware (0x0D260007), my system turns off the screen at the end of booting process. Everything else is working though.

Hope some of you can give me a hint.

Config.plist

T540p MacBook Pro.zip

Edited by sebadier
Share this post

Your laptop is Haswell platform with mobile HD4600 iGPU 0x0416. You correctly fake desktop HD4600 0x0412 but ig-layout-id 0x0d220003 is for desktops, not for laptops. You should be using ig-layout-id 0x0a260006 and SMBIOS MacBookPro11,1.

Share this post

On 9/22/2020 at 1:41 AM, Hervé said:

Your laptop is Haswell platform with mobile HD4600 iGPU 0x0416. You correctly fake desktop HD4600 0x0412 but ig-layout-id 0x0d220003 is for desktops, not for laptops. You should be using ig-layout-id 0x0a260006 and SMBIOS MacBookPro11,1.

I tried that as well, but I get a kernel panic from that:
panic(cpu 0 caller 0xffffff8007a469aa): Kernel trap at 0xffffff7f8c9cd9b9, type 14=page fault, registers

Share this post

×