Jump to content
OrangeMac

Catalina | Asus Z170 Pro | i5-6400

11 posts in this topic

Recommended Posts

Hi all,

 

I'm trying to install Catalina on my computer, but the Mac OS installation wizard will not show because it's giving me errors on the black screen. (please see attached photo)
Maybe someone can give me some tips on how to make it work :)

 

Motherboard: Asus Z170 Pro Gaming

CPU: Intel i5-6400

GPU: Sapphire RX480 8GB

Ram: Corsair LPX 32GB DDR4 2666Mhz

SSD: Samsung 850 EVO 250GB M.2 (for Windows)

SSD: Samsung 850 EVO SATA III 2.5inch SSD (for Mac)

 

 

photo.png

Edited by OrangeMac
Spelling + enters

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Extract tables with F4 key in Clover boot screen, files generated in Clover/Acpi/origin, post here!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for the EFI :). It's not working yet. The computer is restarting. 
I tried to make a video, but the text unsharp to read it. So I uploaded a photo and the origin files.

 

Maybe I need to change something in my BIOS?

 

 

origin2.zip

Photo2.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Something to do with this EC and H_EC patch

Search for this file SSDT-EC.aml

Put it in Acpi/Patched

should work on Asus MB, not sure about other MB.

(SMBIOS, iMac14,2)

 

Edited by aww

Share this post


Link to post
Share on other sites

aww, thank you for your tips :) The installer is still restarting at the moment.

 

I now have 2 files in my patched folder:

CLOVER⁩ ▸ ⁨ACPI⁩ ▸ ⁨patched⁩ - DSDT.aml

CLOVER⁩ ▸ ⁨ACPI⁩ ▸ ⁨patched⁩ - SSDT-EC.aml

 

I also changed my SMBIOS to iMac14,2. 

Maybe I'm forgetting something?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

For the 2 years, I did not need any DSDT patch,  clover took care of everything.

Remove OLD EFI folder, reinstall Clover, copy kext,   fakeSMC only.

SSDT-EC.aml only (recent version)

I did use  Graphics Fake ID for iMac 14,2 (GT710 with gtx775M  119D. iMac late 2013 27” 2G  

Use   SMBIOS 14,2,

CsrActiveConfig 0x03E7

BooterConfig 0x28

It works with Mojove without SSDT-EC.aml (this needed on Catalina only)

Reboot, likely to do with graphics. (try without any graphics, RX-560,570,580 GT710 etc, not need to for whatever.kext)

This is my EFI config.sys on USB installer

config.plist

 

plus:  Lilu.kext, USBInjectAll.kext, XHCI-unsupported.kext (not sure that make any difference)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehe, agree!

last time that I needed DSDT was more than 5 years ago, 10.7,10.8,10.9,10.10,10.11

(EP43 Mb and older)

since 10.12 (i7) never use DSDT anymore.

Who knows, may be 10.15+ need to go back to use DSDT.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for the tips. I will try to play more with Clover. In the meantime, I would like to share my BIOS.
Perhaps improvements can also be made to the BIOS. I don't have much knowledge of the BIOS, so all tips are welcome.

 

Ai Tweaker

Ai Overclock Tuner > XMP

XMP > XMP DDR4-2667 16-18-18-34-1.

BCLK Frequency > 100.0000

ASUS MultiCore Enhancement > Auto

CPU Core Ratio > Auto

DRAM Odd Ratio Mode > Enabled

DRAM Frequency > DDR4-2666MHz

TPU > Keep Current Settings

EPU Power Saving Mode > Disabled

CPU Svid Support > Auto

DRAM Timing Control > All default settings

DIGI+ VRM > All default settings

Internal CPU Power management > All default settings

Tweaker's Paradise > All default settings

CPU Core/Cache Current Limit Max > Auto

CPU Graphics Current Limit > Auto

Min. CPU Cache Ratio > Auto

Max CPU Cache Ratio > Auto

Max. CPU Graphics Ratio > Auto

Extreme Over-voltage settings > All default settings

 

Advanced

Platform Misc Configuration

PCI Express Native Power Management > Disabled

PCH DMI ASPM > Disabled

ASPM > Disabled

DMI Link ASPM Control > Disabled

PEG - ASPM > Disabled

 

CPU Configuration

Active Processor Cores > All

Intel Virtualization Technology > Disabled

Hardware Prefetcher > Enabled

Adjacent Cache Line Prefetch > Enabled

SW Guard Extensions (SGX) > Software Controlled

Tcc  Offset Time Window > Auto

Power Management Control

Intel(R) SpeedStep(tm) > Auto

Turbo Mode > Enabled

CPU C-states > Auto

CFG Lock > Enabled

 

System Agent (SA) Configuration

VT-d > Disabled

Above 4G Decoding > Disabled

 

Graphics Configuration

Primary Display > PCIE

iGPU Multi-Monitor > Disabled

RC6(Render Standby) > Auto

DVMT Pre-Allocated > 64M

 

DMI/OPI Configuration

DMI - X4 Gen3

DMI Max Link Speed > Auto

 

Peg Port Configuration

PCIEX16_1 - x16

PCIEX16-1 Link Speed > Auto

PCIEX16_2 - Not Present

PCIEX16_2 Link Speed > Auto

 

Memory Configuration 

Memory Remap > Enabled

 

Monitor

All default settings

 

Boot

Fast Boot > Disabled

 

Boot Configuration

Boot Logo Display > Auto

POST Delay Time > 3 sec

Boot up NumLock State > Enabled

Wait For "F1" If Error > Enabled

Option ROM Messages > Force BIOS

Interrupt 19 Capture > Disabled

Setup Mode > EZ Mode

 

CSM (Compatibility Support Module)

Launch CSM > Disabled

 

Secure Boot

OS Type > Other OS

 

Key Management

All default settings

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×