Jump to content

graphic problem in 10.4.7


openbysource
 Share

1 post in this topic

Recommended Posts

Hello Friends,

 

Today I installed osx 10.4.7 with combo update and SSE3 patch. Now when I boot my osx normally the login screen and the desktop comes all grabbled. I can't see anything properly.

Only when I boot the system in safe mode (pressing shift + v during the darwin prompt).

I get proper graphics (at resolution 1280x800).

 

Now I have couple of questions:

 

1) How can I get proper graphics while booting the system normally ?

 

See I have intel 950 GMA which is very well recognized by the osx ( i saw in system profiler).

 

2) My sound is not working ?

 

In system preferences I see Intel High Definition Audio but in System Preferences > Sound I doesn't see anything in input as well as output.

 

3) When I saw my display/graphics chipset in system profiler it states Quartz extreme is Not supported.

 

See for better reference I am pasting the output of System profiler for my Graphics/Displays

 

Intel Graphics Media Accelerator 950:

 

Chipset Model: GMA 950

Type: VGA-Compatible Controller

Bus: Built-In

VRAM (Total): 256 MB

Vendor: Intel (0x8086)

Device ID: 0x27a2

Revision ID: 0x0003

Displays:

Display:

Resolution: 1280 x 800

Depth: 32-bit Color

Built-In: Yes

Core Image: Not Supported

Main Display: Yes

Mirror: Off

Online: Yes

Quartz Extreme: Not Supported

Display:

Status: No display connected

 

 

 

Please if anybody can provide some guidance regarding my above questions it will be very helpful.

 

Regards

openbysource

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...