Jump to content

[Success] MSI X99s SLI PLUS + i7 5820k + giga gtx970g1


6 posts in this topic

Recommended Posts

After almost two weeks trying, Finally I got a success build under my hardware.  Thanks to all the people been helping me with all my problems.  Here is the Guide. 

 

Please try and let me know:

 

This guide requires to have known working secondary card to get it going. I would like to know if we can skip this by using vmware install. 

Please let me know if someone has tried. Thanks in advance. 

 

Build

 

i7 5820k

MSI x99s SLI PLUS mobo
Gigabyte GTX970 G1
5 HDDs on RAID5

2 x separated SSDs not in the RAID.
Asus 4k monitor using DP port

 

Preparation

 

- USB Flash Drive 8gb+

- An known working nvida graphic card.

- a working computer running mac os x.

 

Replace your GTX970 card with the temp card. 

 

Boot Drive

 

1) Download Clover from http://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/

2) Be sure you select "Install for UEFI booting only" while installation.

3) Follow this guide to finish the install:  http://www.insanelymac.com/forum/topic/298521-easy-yosemite-1010-final-usb-installer-updated-10162014/

4) Come back before you change any file in your boot drive

5) Download Clover Configurator at: http://www.hackintoshosx.com/files/file/49-clover-configurator/

6) Run Clover Configurator, under Tools -> Mount EFI -> Mount EFI partition 

7) after doing so, you should be about to see an EFI drive in you Finder. remove and replace the EFI folder by this package : https://www.dropbox.com/s/5xjgdbwfwdkc1v5/EFI.zip?dl=0.

 

Installation

 

8) reboot using your USB drive. 

9) finish the first stage of the installation. 

10) after the system reboot, still boot via your USB and still select Install Yosemite on your USB drive. The system will continue the previous incomplete installation. 

 

Post-installation

 

Set your SMBIOS to Mac pro 4,1

Install Nvidia Webdriver

Reboot your system and make sure everything works. 

Replace Graphic card back to gtx970

Reboot

Install attached HDA package to get the audio working.

* turn all input gain to 0 if you hear noise.

VoodooHDA-v2.8.7.pkg.zip

You should set your SMBios to Mac Pro 6,1. You don't need a temporary card, as nv_disable=1 in config.plist will bypass Nvidia' QE issue ( you will see lag but it is bootable, so you can install the web driver later ). After installing the web driver, remove nv_disable=1 and replace it with nvda_drv=1, you should have your GPU fully working. For audio, you can use toleda's script to patch AppleHDA, but keep in mind that you will have to patch AppleHDAController to get 9 series mobo's audio to work ( you can use Clover's kext to patch to do the dirty work, I believed the green port doesn't work )

  • Like 1

You should set your SMBios to Mac Pro 6,1. You don't need a temporary card, as nv_disable=1 in config.plist will bypass Nvidia' QE issue ( you will see lag but it is bootable, so you can install the web driver later ). After installing the web driver, remove nv_disable=1 and replace it with nvda_drv=1, you should have your GPU fully working. For audio, you can use toleda's script to patch AppleHDA, but keep in mind that you will have to patch AppleHDAController to get 9 series mobo's audio to work ( you can use Clover's kext to patch to do the dirty work, I believed the green port doesn't work )

 

Thanks vusun123,

 

But those were the first things I had tried on this build and they just don't work for some reason. 

 

Mac Pro 6,1 won't let me pass the graphic driver installation. 

nv_disable=1 let the prompt freeze.

patched AppleHDA gives me background noise. 

 

Sure, if you have exactly the same build and got it work, I will be so glad to know cuz I don't have to physically replace my GC again. Still appreciated.  

Thanks vusun123,

 

But those were the first things I had tried on this build and they just don't work for some reason. 

 

Mac Pro 6,1 won't let me pass the graphic driver installation. 

nv_disable=1 let the prompt freeze.

patched AppleHDA gives me background noise. 

 

Sure, if you have exactly the same build and got it work, I will be so glad to know cuz I don't have to physically replace my GC again. Still appreciated.  

I don't have the exact same build, just similar in terms of problematic ( H97-D3H and AMD Radeon R9-280X ). Also I have helped others who use Maxwell Nvidia GPU, so everything I said is based on what I experienced so far. What port are you plugging your speaker to ? I plugged in the black port and change output in the syspref, no weird noise with ALC1150 here

  • 3 months later...

Hello!

Finally after SOME DAYS, I got working Yosemite with this tutorial.



With CPU (i7 5820K) at 3300Mhz, Yosemite is like 6x real time. A minute is 10 seconds. I had to underclock to 2500Mhz to get like real time.

I wanted to use "Clover Configuration" to set CPU things, but I don't know what to put there!.


Do you know something? (5820K).

 

 

Watch the video: https://www.dropbox.com/s/jn6mok6t0k3flzb/2015-03-19%2021.17.49.mp4?dl=0


Thanks!!

  • 2 years later...

After almost two weeks trying, Finally I got a success build under my hardware.  Thanks to all the people been helping me with all my problems.  Here is the Guide. 

 

Please try and let me know:

 

This guide requires to have known working secondary card to get it going. I would like to know if we can skip this by using vmware install. 

Please let me know if someone has tried. Thanks in advance. 

 

Build

 

i7 5820k

MSI x99s SLI PLUS mobo

Gigabyte GTX970 G1

5 HDDs on RAID5

2 x separated SSDs not in the RAID.

Asus 4k monitor using DP port

 

Preparation

 

- USB Flash Drive 8gb+

- An known working nvida graphic card.

- a working computer running mac os x.

 

Replace your GTX970 card with the temp card. 

 

Boot Drive

 

1) Download Clover from http://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/

2) Be sure you select "Install for UEFI booting only" while installation.

3) Follow this guide to finish the install:  http://www.insanelymac.com/forum/topic/298521-easy-yosemite-1010-final-usb-installer-updated-10162014/

4) Come back before you change any file in your boot drive

5) Download Clover Configurator at: http://www.hackintoshosx.com/files/file/49-clover-configurator/

6) Run Clover Configurator, under Tools -> Mount EFI -> Mount EFI partition 

7) after doing so, you should be about to see an EFI drive in you Finder. remove and replace the EFI folder by this package : https://www.dropbox.com/s/5xjgdbwfwdkc1v5/EFI.zip?dl=0.

 

Installation

 

8) reboot using your USB drive. 

9) finish the first stage of the installation. 

10) after the system reboot, still boot via your USB and still select Install Yosemite on your USB drive. The system will continue the previous incomplete installation. 

 

Post-installation

 

Set your SMBIOS to Mac pro 4,1

Install Nvidia Webdriver

Reboot your system and make sure everything works. 

Replace Graphic card back to gtx970

Reboot

Install attached HDA package to get the audio working.

* turn all input gain to 0 if you hear noise.

Hi I am sorry to quote you I have this same exact system. What video card are you using to get to the mac installer?. I have a GTX 980 ti and they do not work. I am all ears Ive spent literally almost 11 hours trying different boot arguments and still get stuck with the OsxAptioFixDrv: starting overrides for IAbootfiles\boot.efi Using reloc block: no, hibernate wake: no then ++++++++++++++++++++++++++ . this is with sierra not yosemite but i believe this issue applies to all.

×
×
  • Create New...