Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
n3r3d3

(success) GA-H87M-D3H - i5 4570 - HD 4600

4 posts in this topic

Recommended Posts

System Configuration:


  • CPU: Intel Core i5 4570 @3.4 GHz
  • GPU: internal Intel HD4600
  • RAM: 1x4GB 1600Mhz
  • HDD: Kingston 120 GB SSD

Component Status:


  • Graphics including HDMI Tick.png
  • Ethernet Tick.png
  • USB 3.0 Tick.png
  • App Store Tick.png
  • Sleep, Wakeup, Poweroff Tick.png

 


BIOS changes:


  • xHCI mode is auto
  • xHCI and EHCI Hand-off is enabled
  • Vt-D is disenabled

 


Installation Method:


  • USB installer Method; bootflag; -v -x (for only installation and first boot)

Post-Installation:


 


smbios; imac14,2 (for haswell cpu power managament)


 


boot.plist;



<key>DropSSDT</key>
<string>Yes</string>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>GUI</key>
<string>No</string>
<key>GenerateCStates</key>
<string>Yes</string>
<key>GeneratePStates</key>
<string>Yes</string>
<key>Graphics Mode</key>
<string>"1920x1080x32"</string>
<key>IGPEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>IGPlatformID</key>
<string>0D220003</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
<key>UseKernelCache</key>
<string>Yes</string>


Share this post


Link to post
Share on other sites

What BIOS version? (I started with F7, but updated to F9 - did not seem to make a difference)

 

I will give your DSDT a try, as I've been having some problems with USB3/Legacy detection (yes, I have same BIOS XHCI/EHCI settings as you) and long sleep.

 

My system:

 

i3-4150
GA-H87M-D3H F9 BIOS
1 x 4GB 1600mhz non-ECC RAM module (reported as installed on slot 4, when actually installed on slot 1)
Gigabyte Nvidea GTX 650 OC
Mavericks 10.94 installed and running, using Chamelon v2.2svn 2377 (darkwake=0 dart=0 generate P/C-states restart-fix) w/SMBios iMac14,2 and the kexts from Rampage's site for this board, plus Nvid DSDT patch file in /Extra.
Removed NullCpuPowerManagement.kext after installation
Had to install VoodooHDA to get it to recognize the ALC892 audio on the MB.
 
Everything seems to be working (no problem with app-store or icloud), but sometimes I get "beach balled" when coming out of sleep after a few times (never on the first time waking up). And my Bluetooth MagicMouse can gets sluggish sometimes.
Also some problems with correct USB port recognition (it thinks legacy USB 2 ports are USB3).
 
If anyone thinks they can help me with my DSDT, I will upload all my IORegistry report and other pertinent files to DropBox and post the link.
 
NOTE: What is best way to extract my DSDT? I don't have Windows or Linux, just Macs.
 
Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

I seem to have fixed the sluggish Bluetooth SuperMouse by moving the Bluetooth Broadcom dongle to a USB3 port (it was on a USB2 port).

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

System Configuration:

  • CPU: Intel Core i5 4570 @3.4 GHz
  • GPU: internal Intel HD4600
  • RAM: 1x4GB 1600Mhz
  • HDD: Kingston 120 GB SSD

Component Status:

  • Graphics including HDMI Tick.png
  • Ethernet Tick.png
  • USB 3.0 Tick.png
  • App Store Tick.png
  • Sleep, Wakeup, Poweroff Tick.png

 

BIOS changes:

  • xHCI mode is auto
  • xHCI and EHCI Hand-off is enabled
  • Vt-D is disenabled

 

Installation Method:

  • USB installer Method; bootflag; -v -x (for only installation and first boot)

Post-Installation:

 

smbios; imac14,2 (for haswell cpu power managament)

 

boot.plist;

	<key>DropSSDT</key>
	<string>Yes</string>
	<key>EthernetBuiltIn</key>
	<string>Yes</string>
	<key>GUI</key>
	<string>No</string>
	<key>GenerateCStates</key>
	<string>Yes</string>
	<key>GeneratePStates</key>
	<string>Yes</string>
	<key>Graphics Mode</key>
	<string>"1920x1080x32"</string>
	<key>IGPEnabler</key>
	<string>Yes</string>
	<key>IGPlatformID</key>
	<string>0D220003</string>
	<key>Kernel</key>
	<string>mach_kernel</string>
	<key>Legacy Logo</key>
	<string>Yes</string>
	<key>Timeout</key>
	<string>2</string>
	<key>UseKernelCache</key>
	<string>Yes</string>

What type of connection u have to monitor. HDMI or VGA. Tried all the above with clover and chameleon boot loader. No success 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×