Jump to content
InsanelyMac Forum
  • Announcements

    • Allan

      Solution to create a topic or post.   04/24/2018

      Hello guys. The majority of you are having issues to create a topic or post here. This are a problem with our current theme InsanelyMac.  Now the theme will be the Default IPS. Sorry for any inconvenience.
Madgab

Posso aggiornare il mio Hack ?

Recommended Posts

Ciao raga, in firma potete notare che ho due hackintosh. Oggi mi è venuta voglia di aggiornare il primo, quello con la P5QL - pro. Ho provato a la procedura di installazione ma sono stato informato che non è possibile proseguire perchè il computer non può supportare mountain lion. Non c'è verso di farcelo entrare?

 

Comprendo che avendo un core duo duo le prestazioni non saranno delle migliori, ma con un 9400GT e 8 GB di ramcredo che tanto schifo non possa fare.

 

C'è modo di mettere mountain lion ? o mi devo rassegnare ?

 

Grazie in anticipo !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Al momento ho Lion e vorrei mettere mountain lion, però quando avvio il .app scaricato da app store ( lo so che non si fa così ma volevo vedere ), mi dice che il computer non può supportare mountain lion. Ora la mia domanda è: se formatto tutto e comincio una nuova installazione con pandora mi crea problemi all'installazione ? Non è che mi ritrovo con un bel alert che mi dice che non posso fare nulla e ho perso tempo ?

 

Insomma non vorrei formattare tutto e scoprire che non si può ecco, ma poi smbios dovrei mettere?

 

Grazie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, ho installato il sistema operativo ma non riesco a far partire la scheda video alla giusta risoluzione. Ho trovato dei kext che funzionano ma non va il QE/CI in fatti la barra superiore non è translucida e cmq le animazioni delle finestre sono leggermente scattose.

 

C'è qualche kext che posso usare per far funzionare la scheda video ? Francamente prima non usavo un piffero e la scheda andava da sola !

 

Grazie in anticipo !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lo trovo nei download del forum? non vorrei fare casini e mettere un bootloader sbafgliato !

 

Grazie !

 

edit: Ho provato il bootloader enoch presente nella sezione download ma nulla da fare ho ottenuto solamente che il quadro non fosse decentrato per il resto tutto invariato.

QE/Ci non funzionano e la risoluzione è sbagliatissima .

 

Suggerimenti ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Madsex, i have inject your card in the DSDT, put in Extra and in your boot.plist GraphicsEnabler=No

 

see if work for you, if you have problem for boot use this flag . DSDT=No

 

 

PATCHED.zip

 

 

EDIT: you not have any NVDIA kexts installed, this is impossible  that work, download the kexts from this link and install it , then use app Kext Wizard repair permissions/rebuild caches, reboot

 

 

 

http://www.insanelymac.com/forum/topic/285315-how-to-install-nvidia-retail-drivers/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi iFire, thanks for your patience- Unfortunatly your link don't work so i can't download the kext that you suggested me ! Plese can you give me a good link ? Probabily i have already download it during this long day but i don't now what is the kext .

 

Thank for help !

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have installed only cuda driver because the system saied me that i have all driver for nvidia already installed ! Unfortunatly nothing happen i have cuda panel in system pref but resolution and QE/CI doens't work .

 

Ah, actualy i have 10.8.4 installed because i have a fresh installation of my system !

 

Thanks for future help ! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, open app Terminal and put sudo -s     +enter

passw    +enter

 

 

then copy the entire code and paste in the terminal, wait for end and terminal go quit, now in root / of your disk you have a folder name NVDA_BACKUP, zip the folder and send me PM, and your Extra folder too

 

 

MV_NVDA_KEXTS.rtf

Share this post


Link to post
Share on other sites

man why you have a extensionm.kext of all yours kexts from S/L/E in your Extra folder????? ufff!!  use this new extra in the raiz of your disk, then open app Kext Wizard and install all kexts from folder NVDA_BACKUP to S/L/E, NOW repairpermisions and rebuild caches with Kext Wizard and reboot

 

 

 

NVDA_BACKUP: Download

 

NEW EXTRA:Download

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi iFire, unfortunately not work. I have change my extra folder and i have installed all kexts into NVDA_Backup, rapaired permissions and rebuild caches with KW. When i reboot QE/CI don't work and resolution is wrong !

 

If can help you yesterday i tried other kexts, these: http://www.osx86.net/files/file/70-nvidia-geforce-9400-9500-for-64-bit/

I obtained a good resolution but QE/CI not work, infact top bar wasn't translucent and animation of system was bad .

 

I wait,Thanks for help !

 

PS: extension.kext wasn't create from me but automatcaly from pandora . :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

download the last Darwin Dumper app and send me a full report

 

 

 

 

to test, try this kexts, last 10.84 NVDA, install, then repair permissions with kext wizard/reboot, see if you have luck with these kexts, if not work update your system to 10.8.5

 

 

http://cl.ly/RpRN

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried that kext but now the system not start, it reset after logo boot . I'm installing the system again, after installation i wil procede with update to 10.8.5 and send you a darwin dumper report.

 

20 minutes and i'm back !

Share this post


Link to post
Share on other sites

After reinstall i have update to 10.8.5 but with your Extra the system restart after logo boot .

 

I can't do darwin dumper report so i'm installing again . i don't know how to continue.

 

Thanks for help !

Share this post


Link to post
Share on other sites

use your Extra, or change smbios to iMac10.1 and new boot plist, FakeSMC.kext is installed in your disk? you have repaired permissions and rebuild caches? if not, boot with this flag: -f -v -x GraphicsEnabler=No npci=0x2000 then use KW

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have installed again the system,  i'm using your extra and have change smbios to iMac 10,1 but after the update the system restart after logo boot. I have used the flags that you suggested me but nothing, the system restart !

 

Maybe there is a problem with installation from pandora ?

 

Thanks !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, this is the situation.

 

I have re-install the system ad upgrade it to 10.8.5.

 

Now the system start only with -x .

 

If i use your Extra or your org.chameleon.boot.plist the system restart it after logo boot and any flag work .

 

I tried to install only your NVDA_Backup kext and the system star normaly but QE/CI and resolution not work.

 

I tried to install web driver for 10.8.5 but is impossible because the computer is not suppported.

 

How i can resolve? Maybe i mustt buy a new Graphic Card !

 

Thanks for any help !

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes buy a new card, this one is very old and not have any info that work in 10.85, web driver only install if smbios is MacPro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×