Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

Sign in to follow this  

DSDT for Gigabyte GA-EP45-UD3P v1.6 FB

1 post in this topic

Recommended Posts

I downloaded patches for GA-EP45-UD3P, ALC 889a, and 2 for my processor (Q6600, cpu0-3 & Q6600, cpu1-4). I'm not sure whether to use the ones for my processor or not, so I used DSDT Editor to extract my DSDT, then I opened the motherboard patch and audio patch and applied them. I've ignored the CPU patches unless someone here tells me I actually need them. When I compile them, I had 3 errors and 4 warnings.

258 Error Method local variable is not initialized (Local0)
262 Error Method local variable is not initialized (Local0)
435 Error Length is larger than Min/Max window
3024 Warning ResourceTag larger than Field (Tag: 16 bits, Field: 8 bits)
3026 Warning ResourceTag larger than Field (Tag: 16 bits, Field: 8 bits)
3378 Warning Statement is unreachable
3494 Warning Statement is unreachable

When I hit Fix Errors, it fixes the 3 errors, but I don't know what I need to do about the warnings.

I had Snow Leopard running on the machine 3 years ago, and that ran flawlessly. But I broke it out of storage last week and am trying to install Mountain Lion, and the DSDT thing is new to me. I need iCloud, so Snow Leopard isn't an option anymore.

Mountain Lion is working at the moment from a fresh install, although it still needs my USB flash drive to boot. I have tried different ASL's for my motherboard from searching over and over. but every time I apply them, it hoses my system. At that point, it will not go past the apple logo upon startup. So I decided to try to make my own.

So far, on the fresh install, in my System Report, the graphics card, memory and hard drives all are showing up perfect. Even Sleep seems to be functioning, although it does take a bit to wake back up... about 2-3 times the wake up time on my MBP. The Q6600, however, is showing up as a 2.13 GHz Xeon instead of a 2.4 GHz Core 2 Quad. It does show 4 cores, though.

I've included my uncompiled DSL file, and a few screen shots of applicable System Report pages. I've tried to include every thing that might be relevant. Sorry if it is too much.

Any help would be greatly appreciated!


Gigabyte GA-EP45-UD3P v1.6 FB
Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600
4 GB G.Skill DDR2 800
nVidia GeForce 8800 GTS 320 MB
Samsung SH-S203B 20x DVD Burner
Western Digital 250 GB WD2500AAKS-00SBA0 (Windows 7)
Western Digital 320 GB WD3200AAKS-00VYA0 (OS X 10.8.4)
Western Digital 500 GB WD5000AACS-00ZUB0 (Time Machine)







Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.