Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
jamiethemorris

OS X and Windows do not honor my custom vbios fan curves?

1 post in this topic

Recommended Posts

I'm running an GB HD6850, and the fan is super loud because it idles at 50%. It's really starting to get irritating. In windows, I can turn it down to 30% with no increase in temperature, however there is obviously no way to do this in OS X.

So, I used Radeon BIOS Editor to change the fan curve, and flashed my changes without any issues. The fan speed on the GPU is turned down, as expected, until I get to the login window. This happens on either OS. I have seen this issue mentioned a few times by both Windows and OS X users, but I have yet to find a solution. I'm using OS X 10.8.3 w/ Clover bootloader and Windows 7 64-bit.

 

Is there anything I can do about this besides buying a different graphics card?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×