Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
rictec

HP probook 4320s core i3

13 posts in this topic

Recommended Posts

hi

i m trying to get a DSDT file for this laptop but DSDT editor gives me after a plain aml from linux

147 errors 1 warning 3 remarks and 3660 optimizations

 

most errors are object does not exits or object not found or not accessible

 

i have search but cant find an answer to this

 

machine has wifi,pan webcam, usb and hd graphics working only thing missing is sound

 

any help is much appreciated

 

rictec

dsdt.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

after i check the file i found two // then one line and another // on other line

i put that on the line between and most errors have gone

 

using the kexts AppleRTC from ##### solved my cmos reset problem

the only thing that still kernel panic is sound.

using Mac OSx 10.8.2

 

anyone can help explain what this DSDT is ? and help me creating one?

 

thank you

rictec

Share this post


Link to post
Share on other sites

my sound still creates a kernel Panic i dont know if this is not related to the lack of DSDT or not and dont know wich patch i can apply to my file

all errors are gone now i can compile but a native DSDT from Linux will do nothing on OSx unless is Patched right?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, send me a DSDT from linux or win clean any patch, I go patch this for you, and please put all your hardware in your signature, look mine

 

 

Edit: and from terminal app in Linux : lspci -nn

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, send me a DSDT from linux or win clean any patch, I go patch this for you, and please put all your hardware in your signature, look mine

 

 

Edit: and from terminal app in Linux : lspci -nn

 

Thanks Ifire my first post has the linux dsdt file

i will get you the lspci from linux live cd

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi

attached both files on a zip

i made sound work with cassio file but it didn't work on boot IOHDfemaly or something not VoodooHD KP

 

removed the voodooHD and i get to desktop

this files was created with acpidump on ubuntu

thank you

Arquivo.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi

attached both files on a zip

i made sound work with cassio file but it didn't work on boot IOHDfemaly or something not VoodooHD KP

 

removed the voodooHD and i get to desktop

this files was created with acpidump on ubuntu

thank you

 

i verify disk and fix permitions and now it boot with sound working KP is gone

Share this post


Link to post
Share on other sites

i got the DSDT from windows with AIDA and the files are exactly the same ...same number of errors

my machine power saves but the screen gets all white with the mouse on it

i have no battery low alert then sometimes it just cuts power and only restart at second reboot

Share this post


Link to post
Share on other sites

machine is stable but still i have two problems

i really don't know when battery is low so most of the time it goes off with all programs open

screensaver makes the screen all white but it returns to normal after i press a key

 

iFIRE any good news for me?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Put in your Extra folder, all usual patches applied

 

 

Good Luck!!!

 

 

 

Patched.zip

 

Thank you i will try to learn from it :)

 

it looks like its ok :)

 

Read HFS+ file: [hd(0,1)/Extra/DSDT.aml] 117670 bytes.

ACPI table not found: SSDT.aml

FADT: ACPI Restart Fix applied!

FADT: Using custom DSDT!

FADT: ACPI Restart Fix applied!

FADT: Using custom DSDT!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    •   Thank you Baio77. Here is my CLOVER folder and the Hack info. 
            For Some Reason I can't upload my CLOVER folder. But here you can download...
      https://www.dropbox.com/s/vjprxs1idtj9pt7/CLOVER.zip?dl=0     Thank you again!!!   HackInfo_Report.zip
    • The brightness is NOT from Sierra, in my signature you find tools with which to give info on your system .....
      Post Hack Info and the clover folder ......
      Only in this way can I help you ......
    • Few more minutes to go before going live again with https://OSXLatitude.com
          So you can lock this topic again @Allan Hopefully for a bit longer than a couple of weeks this time hehe.
    • ok, I am having a weird glitch with my Primary bios after modding it myself. can I get some help getting a Clean osmosis modded (for High Sierra and beyond) Bios Image?   https://www.gigabyte.com/us/Motherboard/GA-Z87X-UD5-TH-rev-1x#support-dl   the version I have always stuck with was F4, because the F5d.  I use a custom iMac 14,2 configuration that has been stable, the issues I have with stability come from not being able to get Access to the Bios, and prior to my attempt to mod it has been stable with up to High Sierra using clover, and up to Sierra with my very very old Ozmosis 894m F4 rom. I am not opposed to installing Ozmosis on the EFI Partition, But Gigabyte locked the Bios loading .efi Files, there is no shell to Force it to load HFS+ or APFS drivers.   so what I am asking for is assistance ether unlocking a Shell for my Bios, or getting a bios with the APFS, HFS+, and Ozmosis related files in it.   thanks again for everyones assistance. HBP
    •     Install from fresh again. This time without Tony Tools, follow some guide in this topic. Install IntelHD kexts as usual in S/L/E and thats it. Everything works again, except for backlight, I never could have this work, also got heating problem and when boots apple logo dissapears from like 5 seconds and then appear the login window... Any ideas on any of this????  


×