Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sign in to follow this  
macbrush

Audio defects after upgrading to Gigabyte Z77-DS3H and i7 3770

1 post in this topic

Recommended Posts

I have upgraded my Q9450 system to i7 3770 running on Gigabyte Z77-DS3H MB. Everything went very well, except my Firewire audio interfaces. I have a M-Audio Firewire Audiophile, and a Apogee Duet Firewire, both are running on a PCI NEC chipset firewire card.

 

I do get sound, but whenever a new process starting playing sound, I will get sound defects in the first few seconds. So if I start listening music in iTunes, it would sound like the audio interface is trying to sync the internal clock through the firewire, and I get sound skipping and jittering for a few seconds then everything would be fine (synced), as long as I don't pause, and continue to play. However, any other process start to make any sound would make all those skipping and jittering come back for a few seconds even though another process is already making some sound.

 

This is fine if I am just trying to watch a movie or listen to music. But for games, since they're all multi-track, its virtually not playable, the jittering and skipping would never stop.

 

From the look of the finder, I am guessing my system clock is running a little fast, e.g. icons are jumping faster than usual on the dock, hence the audio interface need to re-sync every time the OS start a new sound stream. That's just my guess, and I could be very much wrong.

 

Any suggestion or pointer would be very much appreciated.

 

Cheers

Kenneth

 

I just tried playing video on VLC, it was playing in fast forward. But since fsb has gone, I am a bit lost here. How do I set the system speed in i7 3770?

 

Thanks

Kenneth

 

[FIXED] Just installed Chimera v1.5.4 r1394 solved all problems!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    •     Install from fresh again. This time without Tony Tools, follow some guide in this topic. Install IntelHD kexts as usual in S/L/E and thats it. Everything works again, except for backlight, I never could have this work, also got heating problem and when boots apple logo dissapears from like 5 seconds and then appear the login window... Any ideas on any of this????  
    • MAld0n, I can't post a new topic on post installation forum. is it on maintenance?
      Notebook Asus X550VX i7 - 7700hq
      GTX950MX - UHD630
      A1718086 - 025510ec ALC255 that works only on VoodooHDA 
      RTL8111 LAN Hwinfo
      https://drive.google.com/open?id=1n5rHIw-jDPCgocWJtZ0AoVlqIi6Xc7XL   Not work:
      1. White Screen Wake up
      EDID not a asolution
      IOREG output http://www.mediafire.com/file/u7odzbaxa7bbb6a/ioregSaved.txt and EDID
      http://www.mediafire.com/file/hqlapgf4luwchdf/DisplayProductID-69c.plist Image
      https://ibb.co/faL5wx 2. Battery info status bar sometimes goes on / off like battery has off
      3. Crackle Sound using   earphone using VoodooHDA
             Still investigation using patched iomatch voodooha info.plist
             The sound card can’t be using AppleALC, no sound came out using layout 3, 13, 17, 18, 27, 28, 99
      I have your (Mald0n) DSDT   http://www.mediafire.com/file/lmp5yy65rblx9ne/DSDTtitomaldon2.dsl   I have re-patched again for FnKeys and Brighness Key http://www.mediafire.com/file/5rs93ij0wco99s6/DSDTtitomaldon2editv2.aml

       
      codec dump linux
      https://drive.google.com/file/d/1pg2y76WvFYsO8vFY-2B_2OLyKMmkQ8Tg/view
       
       
      latest debug
      http://www.mediafire.com/file/2pjny4eq5r64ed8/debug_1383 (1).zip
       
      clover and kext
      https://drive.google.com/open?id=1n5rHIw-jDPCgocWJtZ0AoVlqIi6Xc7XL
       
    • somehow I can't post a topic using safari and Firefox on Mac. no box for inserting text, is this kind of maintenance?  
    • Hello Allan!   I do have ACPIBatteryManager.kext and if i use IntelBacklight then I get stuck on boot with an error along of the lines of "busy timeout, (60s), : 'PEG0'". I have tried to patch the DSDT but failed. If i understand right, ACPIBatteryManager.kext needs DSDT edits to work? same goes for IntelBacklight?   EDIT: I tried to edit my stock DSDT using MacIASL again and i applied the battery patch for Asus Q550LF from @RehabMan Repo! I also applied the AsusFNkey DSDT patch. Now the battery meter pops up when i unplug the laptop. If i plug the charger back in, then the battery meter stays but does not update to show that the charger has been plugged in. Ive attached the DSDT below.. DSDT.aml.zip
    • Unfortunately it still doesn't sleep. Monitor does but not computer


×