Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

Johannes van Beeck

Run mac OSX on Acer Predator G7760

1 post in this topic

Recommended Posts



I have a Acer Predator G7760 wich i want to use with OSX.

I tried to find some information about the compatibility of the hardware on this forum and the internet but didn't find any.

So my question is, did anyone tried to instal OSX on a Acer Predator G7760 before? And how did it work out?


Some technical specifications wich might be help full:


Intel Core i7 3.4GHz


Nvidia GeForce GTX 580


The main board is a Foxconn n15235


If anyone could help me it would be great!

Thanks in advance


Greets Johannes

Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By rtke333

      Could anyone help me installing High Sierra on this system?
      I succesfully installed Sierra before on this system with help of Jake Lo (thanks!!), I just wondering if could High sierra possible to installed on this system?
      Boot stopped at this. I'll attach my Clover folder and a picture from boot.
      UEFI enabled, and for skylake I used IntelGraphicsDVMTfixup and IntelGraphicsFixup kexts. My bios is very limited and does not have any option to change dvmt prealloc or anything else.
      Everything works fine on Sierra.
      Here is my system:

      Acer Aspire V15 V5-591G-55TU
      (Note: Bootpack works fine with another versions of 591G, for example: V5-591G-71K2, -764Z, -59PU, etc.)

      Mobo: Skylake USOPP_SLS
      Bios: Insyde corp latest version
      CPU: Intel Core i5-6300HQ 2.30 GHz (Skylake)
      GPU: Geforce GTX 950M 2 GB (optimus, disabled), Intel HD 530
      Ram: 8 GB DDR4 (4+4 GB)
      Wifi: Qualcomm Atheros QCNFA344A, Replaced to BCM94352Z
      Ethernet: Realtek 8168B/8111B
      Audio: ALC 255 (layout-3 fix)
      Card Reader: Realtek
      HDD: 1 TB
      Dual-boot with Windows 10

      Any help appreciated!

      UPDATE! (2017.10.30)
      UPDATE! (2017.11.09)
      UPDATE! (2018.02.01)

      Successfully installed High Sierra 10.13, 10.13.1, 10.13.3
      (Original OSXLatitude post link: http://forum.osxlatitude.com/index.php?/topic/10077-success-acer-aspire-v-15-v5-591g-55tu-high-sierra-dual-boot-windows/)
      Wi-Fi and Bluetooth with BCM94352z: (enabled with BrcmFirmwareRepo.kext, BrcmPatchRAM2, FakePCIID.kext, FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext, install them with Kext Utility or another kext installer) (Original WiFi is Qualcomm Atheros, unsupported but BT works) Hand-off with BCM94352z Full Graphics enabled on HD 530, HDMI, VGA. ALC 255 Audio: (Internal Speakers, Internal Microphone, Headphone jack (microphone not tested) with layout-3 fix (you can use AppleHDAPatcher) Ethernet Realtek 8168B/8111B App Store, Messages, FaceTime, Siri, iCloud (native) Integrated webcam (native) 3.0 USB (native) Touchpad and Keyboard: Fn keys are good, the weird thing is the Brightness key. On my keyboard it's Pause Break:Br-up, Fn+F12:Br-dwn. (VoodoPS2Controller.kext) Battery info: Install ACPIBatteryManager.kext with kext utility or other installer. Sleep Mode: In High Sierra sleep mode not worked for me natively. Inject custom EDID to fix the blank screen after wake from sleep
      See here for instruction (thanks black.dragon74 and Jake Lo !!) Please add these 2 patches to ACPI\DSDT\Patches in your config.plist in order to avoid not responding applications after sleep: (added in "v5_591g_55tu_updated_CLOVER.zip") HECI to IMEI 48454349 494d4549 EC0 to EC 4543305f 45435f5f Before updating to a new version of High Sierra please update kexts to new versions to avoid kernel panics Note: No need for "IntelGraphicsDVMTFixup.kext" so you should delete it. Not working:
      Original Wi-Fi: Qualcomm Atheros QCNFA344A unsupported, you need switch to BCM94352Z or just use a mini usb wifi dongle. NVIDIA GTX 950M: Optimus not supported. Card Reader: Unsupported For WiFi:
      You can choose an external USB wifi dongle (I used tp-link Archer T1U (5GHz support), Tp-link have official macOS drivers, you just need to install it (OR)Replace your M.2 Qualcomm Card with a compatible BCM94352Z card (you will have hand-off Bluetooth too), just install the kext I wrote above I'll attach my EFI folder for anyone who want to install High Sierra (acer_aspire_v5_591g_55tu_hs.zip).
      *REUPLOADED updated CLOVER folder, attached as "v5_591g_55tu_updated_CLOVER.zip" (uploaded to OSXLatitude forum, can't upload here).
      I'm using High Sierra in Dual-boot with Windows 8.1. To do this in a clean install or with Windows installed first try my little minimal guide:
      Dual-boot clean install (on one drive):
      1. Boot into your Mac installer, Create 2 partitions in GUID table (1 for Win (I used FAT32 but I think it's no matter what), 1 for Mac), 
      2. Install Mac, boot with your USB, *mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), create an EFI folder, copy the CLOVER folder I attached to the EFI folder, restart,
      3. Boot into your Win installer, Format the partition you created for Win, install. 
      4. Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type:
      bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi 5. You're done! It will booting into Clover when you start the system, and you can select Win or Mac (or another OS if installed on a 3rd partition).
      Dual-boot with Windows installed first (on one drive):
      If you already have Windows and you don't want to lose all your data there is a hope:
      You need bootable Mac Installer and a full system restore image (you can search for it).
      (You may see errors if your EFI partition is not 200 MB)
      1. Boot into your Windows, resize your partition or create one for Mac.
      2. Boot into your Mac installer and in Disk Utility format the partition you created.
      3. Restore from image: select your full system restore image.
      4. When it's finished restoring you just need to restart, then boot to the system with your usb.
      5. Do Step 2. from "*" from clean install dual-boot above. but KEEP "Microsoft" FOLDER IN IT!
      6. Do Step 4. from clean install dual-boot above.
      7. You're done! You can select your old Windows and your new macOS!
      (I only tried with Windows 8/8.1/10. I don't know Windows 7,etc.)
      Make sure you have partitions in GPT The best version for restore method is Windows 8.1. It's using 200 MB EFI. Windows 10 using 100 MB EFI and will annoy the Mac restore. You can use with Windows 10, just ignore the errors IF YOU GETTING ERRORS DURING WINDOWS INSTALLATION (could not be formatted, etc):
      Make sure you have GPT partitions, and GPT installer IF YOU USED RESTORE METHOD THEN CAN'T MOUNT YOUR EFI PARTITION (No EFI partition found)
      It's because your EFI is not 200 MB or not an "Apple" original EFI,  but do not worry, try another EFI mounter, or mount from terminal (I used EFI mounter v3: Getting errors, but you can mount and use without problem) You also could "mount" the EFI from windows, for that open cmd and type: diskpart list vol (Now select the "System" volume,(FAT 32) For example I select 4) sel vol 4 list part (Select System type partition, for example 2) sel part 2 assign letter=b (This will "mount" your EFI partition, to manage files download totalcmd or explorer++ (run as admin)) remove letter=b (This will "unmount" your EFI) Here is a video from dual-boot with Windows installed first (on one drive):
      Here some pictures:

    • By Angelo_
      HI, i've installed high sierra a while ago and never really used it that much but i got bored of w10 so i've decided to use it as my daily driver for a while and i noticed that usb 3.0 ports don't work with usb 3 devices and only with usb 2.0 devices(capped at the 480mb/s limit of usb 2.0), is there a way to get past that? i couldn't find it in this forum, i don't need the speed that much for right now(even tho i might since i shoot in raw and usb 2.0 is slow for file transfer of big photos or videos i take on holidays or on days off)  but i'd like to at least be able to use the usb 3.0s with my usb 3 devices and hub. 
      Hope that i write this post correctly, english is not my main language.
      ps  i don't need because i'm on lan but does it exist a driver/kext for intel wifi/bluetooth combo integrated in my z87 mpower(centrino 2200) ? bluetooth works already.
    • By rtke333
      I'm facing a problem on my notebook.
      I have: 
      Acer Aspire V 15 V5-591G-55TU
      Skylake-H PC-H
      i5-6300HQ - HD 530 - Skylake
      4+4 GB DDR4
      optimus GTX 950M (disabled)
      BRCM94352Z wifi
      Windows 8.1 & High Sierra 10.13.3

      Natively sleep isn't working, there is a blank screen after sleep, so I used custom EDID Inject to get it working.
      Before sleep, everything is working fine, but after sleep, I couldn't open videos(on youtube or anywhere higher than 240p), pictures, FaceTime.
      This is a hardware decode problem, so I opened terminal and typed this:
      defaults write com.apple.coremedia hardwareVideoDecoder disable After this, Safari and video players could open HD or any videos after sleep, but Chrome not responding (Chrome forced hardware acceleration, and good after disabled that in advanced settings), FaceTime, Preview also not responding, and the pictures on hdd just loading too, nothing happens. Problem exist on all HS versions (13.0 - 13.3). On Sierra 10.12.6 this problem does not exists. Here I'll attach informations (ioreg, CLOVER, screenshot). Kext using at boot for skylake: Lilu, IntelGraphicsDVMTFixup, IntelGraphicsFixup.
      I'll appreciate any help.

    • By MaLd0n
        First... If you need DSDT edits... -Post your full Clover folder with original tables in Origin folder(Extract with F4 in Clover boot screen) -Post Ioreg, extract with Ioreg Explorer http://www.insanelymac.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=222606 -Run it, post files generated in your desktop http://www.insanelymac.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=222609  Installation   --Create a bootable copy of macOS Sierra Check out the link http://www.insanelymac.com/forum/files/file/559-flash-drive-maker/   --Create a bootable copy of macOS HighSierra Check out the link http://diskmakerx.com/   --Install Clover in USB stick https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   --Replace with my Clover folder  CLOVER.zip   --Install Sierra/High Sierra and boot into system!   Post Installation   --Install Clover in HDD/SSD and replace with my folder CLOVER.zip   --Reboot and activate video!   -Nvidia WebDriver Sierra http://www.insanelymac.com/forum/topic/312525-nvidia-web-driver-updates-for-macos-sierra-update-07212017/ -Nvidia WebDriver High Sierra http://www.insanelymac.com/forum/topic/324195-nvidia-web-driver-updates-for-macos-high-sierra-update-10162017/ -Cuda http://www.insanelymac.com/forum/topic/302795-cuda-90214-is-out-update-10162017/   -DSDT My DSDT DSDT.GA H97M-DS3P MaLd0n.zip   -Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -DMAC -SLPB -DARWIN -LPC -XHCI -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -MIKEY -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -EC -PNLF -HDMI

      https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek -Audio https://github.com/vit9696/AppleALC -LAN https://github.com/Mieze/IntelMausiEthernet   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!   ENJOY!  
    • By Wallfacer
      hi guys,
      I have successfully installed os X 10.10.5 on my laptop ThinkPad E431 with Clover boot. It worked fine before, today I tried to hide unnecessary boot volumes (like, winApp, winData etc.) in Clover/config.plst. However, after I had done that, the useless boot options were gone indeed, and the os X can't be boot too.
      At first it stuck at "IOAPIC" (as show on image), then after a while, it goes to "System uptime in nanoseconds ..." and died.
      Can anyone give some suggestions please? thank you so much for help.

  • Recent Status Updates

    • Bios-PC  »  MaLd0n

      Hi MaLd0n
      you helped me with dsdt and everything working fine .
      I fix the audio issue.
      I need to add wifi bcm4360 original apple to dsdt to be  en0 all the time 
      also to add it to pci list.
      and I change from gtx970 to AMD radeon pro rx580 and I have issue with vtencoderxpcservice that make my cpu 300% and high temperature . with Nvidia it doesn't happen.
      I search the internet days and night and try to fix this issue no luck.
      best regards
      · 0 replies
    • DynaFEX  »  MaLd0n

      Hi MaLd0n!!
      I just don't know what the hell to do with this issue and I was wondering if you might please have any ideas??
      Sorry to bother you and thanks for all your help!
      · 0 replies
    • mrjayviper  »  e97

      hello. Can you please share instructions and files to get OSX working on a dual 2011 setup? you included a link to sixflow but it's not loading anymore. Thanks
      · 0 replies
    • adamfox

      I added a video to a @YouTube playlist https://t.co/EXJucl9T8B Go the distance sung by Adam Fox karaoke cover Disney Hurculese
      · 0 replies
    • Mr. Xtreme

      Hey, I'm not dead, I've moved over to using the nickname "Mr. Xtreme", and mostly use Linux distros/Windows 10, though it seems I'm gonna have to hackintosh again, so, hey everyone who remembers me! :wave:
      · 0 replies